- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Οινοτικά 2017, τα κρασιά της Κρήτης στην Αθήνα
Πόσες ποικιλίες της Λεβεντογέννας γνωρίζεις;
Την τελευταία δεκαετία τα ελληνικά κρασιά έχουν κάνει πραγματικά άλματα όσον αφορά τα ποιοτικά χαρακτηριστικά τους. Η Κρήτη δεν λείπει από το παιχνίδι της οινοποιίας. Τα κρασιά της, μεστά λευκά και ροζέ, θερμά κόκκινα και πυκνά γλυκά θεωρούνται αντιπροσωπευτικά όσο και έξοχα δείγματα του μεσογειακού αμπελώνα, με παράδοση που βρίσκει της ρίζες της στη Μινωική περίοδο. Οι πιο γνωστές κρητικές ποικιλίες είναι η Βηλάνα, το Δαφνί, το Θραψαθήρι, το Κοτσιφάλι, η Μανδηλαριά, το Μοσχάτο Σπίνας, το Πλυτό και το Ρωμέικο. Ποικιλίες που χάρη στις ιδιαιτερότητες του μοναδικού κρητικού εδάφους δεν συναντιόνται πουθενά αλλού. Αυτή την Κυριακή 5 Νοεμβρίου όμως μπορείς να τις δοκιμάσεις όλες στα Οινοτικά 2017.
Στην εκδήλωση (που πραγματοποιείται στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία και διοργανώνεται από την εταιρεία Vinetum) συμμετέχουν 25 οινοποιεία από όλη την Κρήτη. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να μιλήσουν με όλους τους παραγωγούς, να δοκιμάσουν περισσότερα από 200 κρασιά (μεταξύ των οποίων και μονοποικιλιακά κρασιά των γηγενών ποικιλιών Λιάτικο και Βιδιανό), να ξεναγηθούν σε εικονικά οινικά ταξίδια στον κρητικό αμπελώνα, να πιουν κοκτέιλ με βάση τις ποικιλίες βιδιανό, λιάτικο και μοσχάτο Σπίνας από το μπαρ “The Trap”, το οποίο επίσης θα κάνει και το wine pairing με τα (τρομερά) μεζεδάκια του Μεζέν.
Η εκδήλωση ξεκινά στις 11.00 με τις τρεις πρώτες ώρες να είναι αφιερωμένες αποκλειστικά σε επαγγελματίες με δωρεάν είσοδο. Από τις 14.00 έως τις 20.00 όμως τα Οινοτικά είναι ανοιχτά και στο κοινό με είσοδο €5.
Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, Β. Γεωργίου 1, Πλ. Συντάγματος
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κάθε χρόνο κυκλοφορούν την τρίτη Πέμπτη του Νοέμβρη
Από τον Δημήτρη Χατζηνικολάου, παθιασμένο οινολόγο και δημοσιογράφο οίνου
Μια έκθεση με 55 οινοποιεία και 200+ βιολογικά, βιοδυναμικά κρασιά με ελάχιστη παρέμβαση
Ένα ούζο καλοδουλεμένο, απαλό κι αρωματικό
Ένας προορισμός για κάθε λάτρη του καλού κρασιού
Με την τεχνική του zerowaste και έμπνευση από τα τοπικά προϊόντα του Διδυμοτείχου
Αποτελεί το πρώτο κρασί της σειράς Βoutari Selections, το οποίο δοκίμασαν οι καλεσμένοι στον γάμο και θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό φιαλών
Τα αγαπημένα των summer parties
Ντόπιες ποικιλίες με μικρή παραγωγή
Το Paros Farming Community μόλις κυκλοφόρησε το Seiradi Rosé Vin Mousseux Extra Brut
Η κεφαλονίτικη ποικιλία μας έχει πάρει τα μυαλά!
Με μόλις 6% αλκοόλ και 40% λιγότερες θερμίδες
Το Crodino φτιάχνεται από 15 βότανα, ρίζες και μπαχαρικά έπειτα από 6 μήνες εκχύλισης
Συντροφεύει τις πιο ξέγνοιαστες στιγμές της παρέας
Μιλήσαμε με την Αγγελική Γρατσία, στην οικογένεια της οποία ανήκει το οινοποιείο, για όλα εκείνα που κάνουν ξεχωριστή την τέχνη της παραδοσιακής αμπελουργίας
Φρανσουά Τρυφώ και μενού από ένα από τα καλύτερα wine bar της Αθήνας
Δοκιμάζεις μια φορά και θυμάσαι τη γεύση τους για πάντα
Μια φρέσκια μπίρα πολύ δροσερή που λέγεται Droseri και είναι Θασίτισα… ή μάλλον Θασίτσα.
Σύγχρονα twists αιγαιοπελαγίτικης γεύσης
Διαφορετικοί DJs κάθε βράδυ, art deco αισθητική και ωραία ποτά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.