- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Στην υγειά μας! Το «The Clumsies» 6ο καλύτερο μπαρ στον κόσμο και το πολύχρωμο «Baba Au Rum» 30ο (εικόνες, video)
Τρίτη συνεχόμενη διάκριση και θεαματικές επιδόσεις εδραιώνουν τη φήμη της Αθήνας στη διεθνή μπαρ σκηνή
Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά και με αλματώδεις επιδόσεις σε σχέση με πέρυσι δύο μπαρ στην καρδιά της Αθήνας, το «The Clumsies» και το πολύχρωμο «Baba Au Rum» ξεχωρίζουν και επιλέγονται ανάμεσα στα 50 καλύτερα του κόσμου.
Συνεπέστατο το «The Clumsies» της οδού Πραξιτέλους κατέλαβε για άλλη μια χρονιά μια θέση στην καλύτερη δεκάδα, ενώ παράλληλα κατάφερε να σκαρφαλώσει στην 6η θέση από την περυσινή 9η. «Μόνο… αδέξιοι δεν είναι», γράφει η ιστοσελίδα των «50 Καλύτερων Μπαρ στον Κόσμο» (www.worlds50bestbars.com) και συμπληρώνει: «το concept αυτού του ζεστού και ευχάριστου χώρου αγκαλιάζει και προσελκύει νέο κόσμο που λατρεύει το χορό, τα κοκτέιλ και την chill out ατμόσφαιρα. Η λίστα των κοκτέιλ τους αλλάζει κάθε χρόνο. Φέτος λέγεται ΄Γένεσις' και είναι εμπνευσμένη από την τέχνη και την ελληνική γλώσσα».
Θεματική ήταν η επίδοση του πανέμορφου κοκτέιλ μπαρ της Κλειτίου «Baba Au Rum», το οποίο ανέβηκε 10 θέσεις. Από 40ό καλύτερο μπαρ το 2016 το αθηναϊκό μπαρ είναι το 30ο καλύτερο στον κόσμο. «Το Baba Au Rum» έχει τη μεγαλύτερη ποικιλία ρουμιών στην Ευρώπη και παραμένει ένα παγκόσμιο σημείο αναφοράς στην μετά-tiki εποχή των μπαρ».
Να σημειωθεί πως στην 29η θέση συναντάμε το μπαρ «Lost and Found» της Λευκωσίας, στο οποίο ο Ντίνος Κωνσταντινίδης σερβίρει κοκτέιλ με signature από το 2013.
Στην πρώτη θέση των καλύτερων μπαρ του κόσμου βρίσκεται φέτος το «Τhe American Bar», το οποίο βρίσκεται εντός του πολυτελούς ξενοδοχείου Savoy στο κέντρο του Λονδίνου. Γενικά η υπόθεση μπαρ στον κόσμο είναι ένας ανταγωνισμός μεταξύ Λονδίνου και Νέας Υόρκης.
Ωστόσο, η Αθήνα έχει εδραιώσει τη θέση της στην παγκόσμια μπαρ σκηνή ως ένα γρήγορα αναπτυσσόμενο και αξιόλογο city brand.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κάθε χρόνο κυκλοφορούν την τρίτη Πέμπτη του Νοέμβρη
Από τον Δημήτρη Χατζηνικολάου, παθιασμένο οινολόγο και δημοσιογράφο οίνου
Μια έκθεση με 55 οινοποιεία και 200+ βιολογικά, βιοδυναμικά κρασιά με ελάχιστη παρέμβαση
Ένα ούζο καλοδουλεμένο, απαλό κι αρωματικό
Ένας προορισμός για κάθε λάτρη του καλού κρασιού
Με την τεχνική του zerowaste και έμπνευση από τα τοπικά προϊόντα του Διδυμοτείχου
Αποτελεί το πρώτο κρασί της σειράς Βoutari Selections, το οποίο δοκίμασαν οι καλεσμένοι στον γάμο και θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό φιαλών
Τα αγαπημένα των summer parties
Ντόπιες ποικιλίες με μικρή παραγωγή
Το Paros Farming Community μόλις κυκλοφόρησε το Seiradi Rosé Vin Mousseux Extra Brut
Η κεφαλονίτικη ποικιλία μας έχει πάρει τα μυαλά!
Με μόλις 6% αλκοόλ και 40% λιγότερες θερμίδες
Το Crodino φτιάχνεται από 15 βότανα, ρίζες και μπαχαρικά έπειτα από 6 μήνες εκχύλισης
Συντροφεύει τις πιο ξέγνοιαστες στιγμές της παρέας
Μιλήσαμε με την Αγγελική Γρατσία, στην οικογένεια της οποία ανήκει το οινοποιείο, για όλα εκείνα που κάνουν ξεχωριστή την τέχνη της παραδοσιακής αμπελουργίας
Φρανσουά Τρυφώ και μενού από ένα από τα καλύτερα wine bar της Αθήνας
Δοκιμάζεις μια φορά και θυμάσαι τη γεύση τους για πάντα
Μια φρέσκια μπίρα πολύ δροσερή που λέγεται Droseri και είναι Θασίτισα… ή μάλλον Θασίτσα.
Σύγχρονα twists αιγαιοπελαγίτικης γεύσης
Διαφορετικοί DJs κάθε βράδυ, art deco αισθητική και ωραία ποτά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.