- CITY GUIDE
- PODCAST
-
20°
Οινοξένεια 2017: Η Τοσκάνη της Ελλάδας έχει τη δική της γιορτή
Ένα δεκαήμερο στη μαγευτική Αιγιάλεια γεμάτο με γευσιγνωσίες κρασιού, περιηγήσεις σε αμπελώνες και δεκάδες γεύσεις
Χρυσαφένιοι ελαιώνες, γαλάζια νερά και αμπελώνες ως εκεί που φτάνει το μάτι. Η Αιγιάλεια είναι τόπος πανέμορφος και δεν είναι λίγοι αυτοί που παρομοιάζουν τις πράσινες πλαγιές της με την Τοσκάνη. Οι κάτοικοί της άλλωστε ασχολούνται με την αμπελουργία από την αρχαιότητα. Και τα καταφέρνουν περίφημα.
Από 17 έως 27 Αυγούστου αυτή η μαγευτική γωνιά της Πελοποννήσου ανοίγει την αγκαλιά της και υποδέχεται οινόφιλους, περιηγητές και ταξιδιώτες στα Οινοξένεια 2017. Φέτος, πέμπτη χρονιά που πραγματοποιείται αυτή η πολύχρωμη γιορτή, το πρόγραμμα είναι πιο πλούσιο από ποτέ. Κάθε επισκέπτης μπορεί να περιηγηθεί στους αμπελώνες, να επισκεφθεί έξι ανοιχτά οινοποιεία, να συμμετέχει σε γευσιγνωσίες κρασιού, να δοκιμάσει γεύσεις και εδέσματα της παραδοσιακής τοπικής κουζίνας, να παρακολουθήσει εκθέσεις, συναυλίες και πολλές ακόμα εκδηλώσεις.
Ασπρογιάχνι και αυγά καγιανά, κολοκυθοανθοί αυγολέμονο και γεμιστά ντολμαδάκια με ρύζι και μαύρη σταφίδα, μπακαλιάρος με σταφίδες και μπουργέτο, βεργάδι με φασολάκια και κατσικάκι λαδορίγανη, τόσες και τόσες γεύσεις σε περιμένουν να τις ανακαλύψεις. Μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις και τη ροδοζάχαρη, ένα φημισμένο γλυκό της Ιεράς Μονής Ταξιαρχών Αιγίου που παράγεται από τα τριαντάφυλλα του μοναστηριού, έπειτα από ειδική επεξεργασία των ροδοπέταλων. Τρώγεται σκέτη, με παγωτό ή με γιαούρτι.
Εννοείται ότι όλες οι παραπάνω γεύσεις βρίσκουν το ιδανικό τους ταίρι σε κάποια από τις Π.Ο.Π οινικές ποικιλίες της περιοχής. Άλλωστε για χάρη τους γίνονται όλα. Δέκα μέρες αφιερωμένες στον πολυβραβευμένο Ροδίτη, στον ζωηρό Σιδερίτη, στην ξακουστή Μαυροδάφνη, στο κομψό Λαγόρθι και στο Μαύρο Καλαβρυτινό.
Κάθε κρασί έχει μια ιστορία να πει. Αξίζει να τις ακούσεις όλες σε αυτό το γευστικό φεστιβάλ, ειδικά φέτος που η καινούργια Ολυμπία Οδός κάνει πιο εύκολα τα πράγματα και σε φέρνει γρηγορότερα κοντά τους.
Περισσότερες πληροφορίες: www.oinoxeneia.gr
*Ο θεσμός «Οινοξένεια» διοργανώνεται για 5η χρονιά από τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Αιγιαλείας (ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α) και τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Τουρισμού, Πολιτισμού και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Βασικοί πρωταγωνιστές και συνδετικός κρίκος όλων των δράσεων είναι οι εκλεκτοί οίνοι της Αιγιάλειας και τα οινοποιεία του «Δικτύου Οινοξένεια».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κάθε χρόνο κυκλοφορούν την τρίτη Πέμπτη του Νοέμβρη
Από τον Δημήτρη Χατζηνικολάου, παθιασμένο οινολόγο και δημοσιογράφο οίνου
Μια έκθεση με 55 οινοποιεία και 200+ βιολογικά, βιοδυναμικά κρασιά με ελάχιστη παρέμβαση
Ένα ούζο καλοδουλεμένο, απαλό κι αρωματικό
Ένας προορισμός για κάθε λάτρη του καλού κρασιού
Με την τεχνική του zerowaste και έμπνευση από τα τοπικά προϊόντα του Διδυμοτείχου
Αποτελεί το πρώτο κρασί της σειράς Βoutari Selections, το οποίο δοκίμασαν οι καλεσμένοι στον γάμο και θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό φιαλών
Τα αγαπημένα των summer parties
Ντόπιες ποικιλίες με μικρή παραγωγή
Το Paros Farming Community μόλις κυκλοφόρησε το Seiradi Rosé Vin Mousseux Extra Brut
Η κεφαλονίτικη ποικιλία μας έχει πάρει τα μυαλά!
Με μόλις 6% αλκοόλ και 40% λιγότερες θερμίδες
Το Crodino φτιάχνεται από 15 βότανα, ρίζες και μπαχαρικά έπειτα από 6 μήνες εκχύλισης
Συντροφεύει τις πιο ξέγνοιαστες στιγμές της παρέας
Μιλήσαμε με την Αγγελική Γρατσία, στην οικογένεια της οποία ανήκει το οινοποιείο, για όλα εκείνα που κάνουν ξεχωριστή την τέχνη της παραδοσιακής αμπελουργίας
Φρανσουά Τρυφώ και μενού από ένα από τα καλύτερα wine bar της Αθήνας
Δοκιμάζεις μια φορά και θυμάσαι τη γεύση τους για πάντα
Μια φρέσκια μπίρα πολύ δροσερή που λέγεται Droseri και είναι Θασίτισα… ή μάλλον Θασίτσα.
Σύγχρονα twists αιγαιοπελαγίτικης γεύσης
Διαφορετικοί DJs κάθε βράδυ, art deco αισθητική και ωραία ποτά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.