- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Αυτό είναι το κόκκινο κρασί που κοστίζει 35.000 ευρώ
Από οινοποιείο με τεράστια παράδοση και διακρίσεις
Μια πολύ σπάνια φιάλη κρασιού του υπέροχου αμπελώνα Penfolds στην Αυστραλία πωλήθηκε σε δημοπρασία αντί 51.750 δολαρίων Αυστραλίας (35.158 ευρώ), ποσό που μπορεί να συνιστά ρεκόρ, ανακοίνωσε αυστραλιανός οίκος δημοπρασιών.
Πρόκειται για ένα Penfolds Grange 1951, πρώτου millesime αυτού του συλλεκτικού ερυθρού οίνου με βάση το syrah, του οποίου ενδεχομένως απομένουν περίπου 20 φιάλες.
"Είναι πολύ σπάνιο να πετύχεις αυτό το είδος του συνδυασμού, αλλά η φιάλη αυτή αποτελεί μέρος της ιστορίας του αυστραλιανού κρασιού", δήλωσε ο Νικ Στάμφορντ, ιδιοκτήτης του MW Wines που οργάνωσε τη δημοπρασία την Τετάρτη στη Μελβούρνη.
"Πιστεύουμε ότι είναι ένα από τα ακριβότερα κρασιά που έχουν πουληθεί στην Αυστραλία", πρόσθεσε χωρίς να αποκαλύψει το όνομα του νέου κατόχου του.
Ο αμπελώνας Penfolds, που παράγει κρασί από το 1844, είναι ιδιαίτερα γνωστός για το Grange του που δημιουργήθηκε το 1951 από τον οινοπαραγωγό Μαξ Σούμπερτ, ο οποίος είχε μελετήσει προηγούμενα πώς παρασκευάζονται τα Bordeaux.
Το πρώτο millesime που τέθηκε στο εμπόριο το 1952, το 1951, είχε δοθεί στους φίλους και τα μέλη της οικογένειας των ιδιοκτητών του ομίλου.
Έκτοτε, το Penfolds Grange διακρίθηκε επανειλημμένα.
Το millesime 1990 είχε επιλεγεί το 1995 ως "κρασί της χρονιάς" από το περιοδικό "Wine Spectator" που, για πρώτη φορά, δεν έδινε αυτόν τον τίτλο σε ένα γαλλικό ή καλιφορνέζικο nectar. Το 2008 βαθμολογήθηκε με άριστα 10 από τον σπουδαίο κριτικό Οίνου Ρόμπερτ Πάρκερ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κάθε χρόνο κυκλοφορούν την τρίτη Πέμπτη του Νοέμβρη
Από τον Δημήτρη Χατζηνικολάου, παθιασμένο οινολόγο και δημοσιογράφο οίνου
Μια έκθεση με 55 οινοποιεία και 200+ βιολογικά, βιοδυναμικά κρασιά με ελάχιστη παρέμβαση
Ένα ούζο καλοδουλεμένο, απαλό κι αρωματικό
Ένας προορισμός για κάθε λάτρη του καλού κρασιού
Με την τεχνική του zerowaste και έμπνευση από τα τοπικά προϊόντα του Διδυμοτείχου
Αποτελεί το πρώτο κρασί της σειράς Βoutari Selections, το οποίο δοκίμασαν οι καλεσμένοι στον γάμο και θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό φιαλών
Τα αγαπημένα των summer parties
Ντόπιες ποικιλίες με μικρή παραγωγή
Το Paros Farming Community μόλις κυκλοφόρησε το Seiradi Rosé Vin Mousseux Extra Brut
Η κεφαλονίτικη ποικιλία μας έχει πάρει τα μυαλά!
Με μόλις 6% αλκοόλ και 40% λιγότερες θερμίδες
Το Crodino φτιάχνεται από 15 βότανα, ρίζες και μπαχαρικά έπειτα από 6 μήνες εκχύλισης
Συντροφεύει τις πιο ξέγνοιαστες στιγμές της παρέας
Μιλήσαμε με την Αγγελική Γρατσία, στην οικογένεια της οποία ανήκει το οινοποιείο, για όλα εκείνα που κάνουν ξεχωριστή την τέχνη της παραδοσιακής αμπελουργίας
Φρανσουά Τρυφώ και μενού από ένα από τα καλύτερα wine bar της Αθήνας
Δοκιμάζεις μια φορά και θυμάσαι τη γεύση τους για πάντα
Μια φρέσκια μπίρα πολύ δροσερή που λέγεται Droseri και είναι Θασίτισα… ή μάλλον Θασίτσα.
Σύγχρονα twists αιγαιοπελαγίτικης γεύσης
Διαφορετικοί DJs κάθε βράδυ, art deco αισθητική και ωραία ποτά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.