- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Πόσα Yamas θα π(ι)εις αυτό το καλοκαίρι;
Πολλά χρόνια πίσω, σε ένα µπαράκι στην Ικαρία, ένας φίλος µου «σύστησε» το ούζο µε λεµόνι. Αυτό ήταν, κόλλησα. Πιτσιρίκια όπως ήµασταν, καθόµασταν στα πεζούλια, παίρναµε ένα καραφάκι, ένα χυµό λεµόνι, πλαστικά ποτηράκια και παγάκια από το απέναντι µαγαζί και περνάγαµε ωραία, µε τα «γεια µας» και µε τα αστεία µας. Έτσι, όταν έπεσε το µάτι µου σε ένα µπουκαλάκι που ήταν έτοιµο ούζο και λεµόνι ενθουσιάστηκα. Μάλιστα, ήταν και πολύ καλύτερο από εκείνο που φτιάχναµε µόνοι µας. Είναι το ένα από τα τρία καινοτόµα Ready to Drink ποτά από ελληνικά αποστάγµατα της εταιρείας µε το ωραίο όνοµα: YAMAS.
Πρόκειται για την πρώτη ελληνική σειρά premixed cocktails: Ούζο µε λεµόνι, Μαστίχα µε πορτοκάλι και Τσίπουρο µε lime και ginger. Είναι τα πρώτα ανθρακούχα χαµηλόβαθµα αλκοολούχα (4%) ποτά από ελληνικά αποστάγµατα και τα βρίσκουµε σε µια vintage συσκευασία των 275ml. Και είναι όλα τους δροσερά και πολύ-πολύ εύγεστα, 100% ελληνικά, ενσωµατώνοντας σε ένα µπουκάλι τη φιλία, τη διασκέδαση, το χαµόγελο, τον ήλιο, τη θάλασσα και την παράδοση της Ελλάδας.
Ούζο Λεμόνι
Το εθνικό µας ποτό, το ποτό της συντροφιάς και της εξοµολόγησης, το ελληνικό ποτό που κανείς δεν µπορεί να αντιγράψει, που συνδέεται µε τον ήλιο, τη θάλασσα, τη χαρά της ζωής. Ο συνδυασµός του µε χυµό λεµόνι θα σας δώσει τη δυνατότητα να απολαύσετε τη φρεσκάδα και την ένταση της ιδιαίτερης μυρωδιάς του ούζου. Μια απόλυτα ισορροπηµένη συνταγή µέσα από την οποία αναδεικνύεται η δροσιά και η γλυκύτητα του ούζου.
Μαστίχα Πορτοκάλι
Γνωστή από την αρχαιότητα για τις ευεργετικές και θεραπευτικές τις ιδιότητες, η µαστίχα αποτέλεσε και αποτελεί το έµβληµα της Χίου και ένα µεγάλο µέρος της ανάπτυξης του νησιού οφείλεται στο ευλογηµένο αυτό δάκρυ του σχίνου. Ο συνδυασµός της µε χυµό πορτοκάλι δίνει ένα αποτέλεσµα ιδιαίτερα εύγεστο και διαφορετικό για αυτούς που αγαπούν το άρωµα της µαστίχας και αναζητούν εκλεπτυσµένες γεύσεις.
Τσίπουρο Lime & Ginger
Το προερχόµενο από το σταφύλι τσίπουρο, είναι άρρηκτα συνδεδεµένο µε τον τρόπο ζωής, φιλοξενίας και διασκέδασης των Ελλήνων. Από παλιά παραµένει το κατ’ εξοχήν κέρασµα της φιλοξενίας µας, είναι το ποτό που µας ενώνει γύρω από ένα τραπέζι. Ο συνδυασµός του µε χυµό lime και ginger δίνει ένα εκρηκτικό πικάντικο και δροσερό αποτέλεσµα δηµιουργώντας µια παγωµένη αίσθηση.
Η εταιρεία YAMAS ιδρύθηκε το 2015 µε σκοπό να προσφέρει µια διαφορετική αντίληψη για τα ελληνικά παραδοσιακά ποτά. Η οµάδα της YAMAS απαρτίζεται από επαγγελµατίες στελέχη της βιοµηχανίας τροφίµων και ποτών, µε κίνητρό της «το υπέροχο αίσθηµα του να παίρνεις κάτι παραδοσιακό και να το µετατρέπεις σε κάτι καινούριο».
*Θα βρείτε τα προϊόντα YAMAS σε πολλές αλυσίδες σούπερ µάρκετ, ενώ ήδη εξάγονται σε 11 χώρες
211 4005572
Fb: YAMAS
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κάθε χρόνο κυκλοφορούν την τρίτη Πέμπτη του Νοέμβρη
Από τον Δημήτρη Χατζηνικολάου, παθιασμένο οινολόγο και δημοσιογράφο οίνου
Μια έκθεση με 55 οινοποιεία και 200+ βιολογικά, βιοδυναμικά κρασιά με ελάχιστη παρέμβαση
Ένα ούζο καλοδουλεμένο, απαλό κι αρωματικό
Ένας προορισμός για κάθε λάτρη του καλού κρασιού
Με την τεχνική του zerowaste και έμπνευση από τα τοπικά προϊόντα του Διδυμοτείχου
Αποτελεί το πρώτο κρασί της σειράς Βoutari Selections, το οποίο δοκίμασαν οι καλεσμένοι στον γάμο και θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό φιαλών
Τα αγαπημένα των summer parties
Ντόπιες ποικιλίες με μικρή παραγωγή
Το Paros Farming Community μόλις κυκλοφόρησε το Seiradi Rosé Vin Mousseux Extra Brut
Η κεφαλονίτικη ποικιλία μας έχει πάρει τα μυαλά!
Με μόλις 6% αλκοόλ και 40% λιγότερες θερμίδες
Το Crodino φτιάχνεται από 15 βότανα, ρίζες και μπαχαρικά έπειτα από 6 μήνες εκχύλισης
Συντροφεύει τις πιο ξέγνοιαστες στιγμές της παρέας
Μιλήσαμε με την Αγγελική Γρατσία, στην οικογένεια της οποία ανήκει το οινοποιείο, για όλα εκείνα που κάνουν ξεχωριστή την τέχνη της παραδοσιακής αμπελουργίας
Φρανσουά Τρυφώ και μενού από ένα από τα καλύτερα wine bar της Αθήνας
Δοκιμάζεις μια φορά και θυμάσαι τη γεύση τους για πάντα
Μια φρέσκια μπίρα πολύ δροσερή που λέγεται Droseri και είναι Θασίτισα… ή μάλλον Θασίτσα.
Σύγχρονα twists αιγαιοπελαγίτικης γεύσης
Διαφορετικοί DJs κάθε βράδυ, art deco αισθητική και ωραία ποτά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.