- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Χρυσό Βραβείο στο Samos Anthemis και ασημένια διάκριση στο Samos Nectar
2 σαμιώτικα κρασιά βραβεύονται σε διεθνή διαγωνισμό
Η Σάμος είναι γνωστή για τα υπέροχα γλυκά κρασιά που βγάζει η Ένωση Οινοποιητικών Συνεταιρισμών (ΕΟΣ Σάμου). Το παράδοξο είναι ότι δεν είναι τόσο γνωστή στην Ελλάδα, όσο στο εξωτερικό. Το σαμιώτικο κρασί (κυρίως μιλάμε για επιδόρπιο οίνο) εξάγεται σε 23 χώρες με μεγαλύτερη εξαγωγική αγορά τη…Γαλλία!
Ο διαγωνισμός Concours Mondial de Bruxelles μετράει 24 χρόνια. Γνωστός για την αυστηρότητα και την απαιτητικότητα του, θεωρείται από τους πιο σημαντικούς διαγωνισμούς παγκοσμίως. Κάθε χρόνο, οινολόγοι, sommelier, γευσιγνώστες, κριτικοί οίνου αλλά και ερευνητές του κλάδου ελέγχουν όλα τα κρασιά που δηλώνουν συμμετοχή. Φέτος, ο αριθμός των κρασιών που διαγωνίζονταν ήταν τετραψήφιος: 9.080 διαφορετικά κρασιά από 50 χώρες κρίθηκαν, δοκιμάστηκαν και αξιολογήθηκαν με μεγάλη αυστηρότητα. Τα σαμιώτικα κρασιά όμως δεν είχαν να φοβηθούν τίποτα.
Το Samos Anthemis (2011), ένα ξεχωριστό γλυκό κρασί πενταετούς ωρίμανσης σε γαλλικά δρύινα βαρέλια με πολύπλοκο αρωματικό προφίλ και μαλακή, ισορροπημένη γεύση, απέσπασε Χρυσό Βραβείο. Παράλληλα, το Samos Nectar (2010), ίσως το ιστορικότερο κρασί του ΕΟΣ Σάμου, παλαιωμένο για έξι χρόνια σε δρύινα βαρέλια κέρδισε ασημένια διάκριση. Δεν είναι η πρώτη φορά. Και τα δύο αυτά κρασιά έχουν βραβευτεί πολλές φορές για την εξαιρετική γεύση και ποιότητά τους. Ειδικά το Samos Anthemis βραβεύεται για τρίτη συνεχή χρονιά στο διεθνή διαγωνισμό.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κάθε χρόνο κυκλοφορούν την τρίτη Πέμπτη του Νοέμβρη
Από τον Δημήτρη Χατζηνικολάου, παθιασμένο οινολόγο και δημοσιογράφο οίνου
Μια έκθεση με 55 οινοποιεία και 200+ βιολογικά, βιοδυναμικά κρασιά με ελάχιστη παρέμβαση
Ένα ούζο καλοδουλεμένο, απαλό κι αρωματικό
Ένας προορισμός για κάθε λάτρη του καλού κρασιού
Με την τεχνική του zerowaste και έμπνευση από τα τοπικά προϊόντα του Διδυμοτείχου
Αποτελεί το πρώτο κρασί της σειράς Βoutari Selections, το οποίο δοκίμασαν οι καλεσμένοι στον γάμο και θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό φιαλών
Τα αγαπημένα των summer parties
Ντόπιες ποικιλίες με μικρή παραγωγή
Το Paros Farming Community μόλις κυκλοφόρησε το Seiradi Rosé Vin Mousseux Extra Brut
Η κεφαλονίτικη ποικιλία μας έχει πάρει τα μυαλά!
Με μόλις 6% αλκοόλ και 40% λιγότερες θερμίδες
Το Crodino φτιάχνεται από 15 βότανα, ρίζες και μπαχαρικά έπειτα από 6 μήνες εκχύλισης
Συντροφεύει τις πιο ξέγνοιαστες στιγμές της παρέας
Μιλήσαμε με την Αγγελική Γρατσία, στην οικογένεια της οποία ανήκει το οινοποιείο, για όλα εκείνα που κάνουν ξεχωριστή την τέχνη της παραδοσιακής αμπελουργίας
Φρανσουά Τρυφώ και μενού από ένα από τα καλύτερα wine bar της Αθήνας
Δοκιμάζεις μια φορά και θυμάσαι τη γεύση τους για πάντα
Μια φρέσκια μπίρα πολύ δροσερή που λέγεται Droseri και είναι Θασίτισα… ή μάλλον Θασίτσα.
Σύγχρονα twists αιγαιοπελαγίτικης γεύσης
Διαφορετικοί DJs κάθε βράδυ, art deco αισθητική και ωραία ποτά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.