- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Χρυσό Βραβείο στο Samos Anthemis και ασημένια διάκριση στο Samos Nectar
2 σαμιώτικα κρασιά βραβεύονται σε διεθνή διαγωνισμό
Η Σάμος είναι γνωστή για τα υπέροχα γλυκά κρασιά που βγάζει η Ένωση Οινοποιητικών Συνεταιρισμών (ΕΟΣ Σάμου). Το παράδοξο είναι ότι δεν είναι τόσο γνωστή στην Ελλάδα, όσο στο εξωτερικό. Το σαμιώτικο κρασί (κυρίως μιλάμε για επιδόρπιο οίνο) εξάγεται σε 23 χώρες με μεγαλύτερη εξαγωγική αγορά τη…Γαλλία!
Ο διαγωνισμός Concours Mondial de Bruxelles μετράει 24 χρόνια. Γνωστός για την αυστηρότητα και την απαιτητικότητα του, θεωρείται από τους πιο σημαντικούς διαγωνισμούς παγκοσμίως. Κάθε χρόνο, οινολόγοι, sommelier, γευσιγνώστες, κριτικοί οίνου αλλά και ερευνητές του κλάδου ελέγχουν όλα τα κρασιά που δηλώνουν συμμετοχή. Φέτος, ο αριθμός των κρασιών που διαγωνίζονταν ήταν τετραψήφιος: 9.080 διαφορετικά κρασιά από 50 χώρες κρίθηκαν, δοκιμάστηκαν και αξιολογήθηκαν με μεγάλη αυστηρότητα. Τα σαμιώτικα κρασιά όμως δεν είχαν να φοβηθούν τίποτα.
Το Samos Anthemis (2011), ένα ξεχωριστό γλυκό κρασί πενταετούς ωρίμανσης σε γαλλικά δρύινα βαρέλια με πολύπλοκο αρωματικό προφίλ και μαλακή, ισορροπημένη γεύση, απέσπασε Χρυσό Βραβείο. Παράλληλα, το Samos Nectar (2010), ίσως το ιστορικότερο κρασί του ΕΟΣ Σάμου, παλαιωμένο για έξι χρόνια σε δρύινα βαρέλια κέρδισε ασημένια διάκριση. Δεν είναι η πρώτη φορά. Και τα δύο αυτά κρασιά έχουν βραβευτεί πολλές φορές για την εξαιρετική γεύση και ποιότητά τους. Ειδικά το Samos Anthemis βραβεύεται για τρίτη συνεχή χρονιά στο διεθνή διαγωνισμό.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Bρίσκεται στη Νάουσα, δίνοντας πνοή στο όραμα του Γιάννη Μπουτάρη
Γίνε ο «Santa Wine» της Πρωτοχρονιάς με 9 δυνατές ετικέτες
Mια οινολόγος-ορκισμένη φαν των Χριστουγέννων ετοιμάζει τη γιορτινή λίστα κρασιών
Η μαγεία των γιορτών στο ποτήρι σας
Ένα ξεχωριστό οινοποιείο στον Μεσενικόλα Καρδίτσας
Το εκλεπτυσμένο απόσταγμα με βάση τη μαστίχα θα δώσει άλλον τόνο στις γιορτές σου
Μια εμπειρία γαστρονομική και συγκινητική
Η φήμη του χωριού Μεσενικόλα Καρδίτσας και της τοπικής ποικιλίας «Μαύρο Μεσενικόλα» ξεπερνά τα σύνορα της χώρας, χάρη στο όραμα και στη δουλειά τεσσάρων γενεών της οικογένειας Καραμήτρου
Δεν λείπουν και πιο «ψαγμένα» ποτά, αλλά και μια ιδιαίτερη συλλογή σπάνιων malt whiskey
Κάθε χρόνο κυκλοφορούν την τρίτη Πέμπτη του Νοέμβρη
Από τον Δημήτρη Χατζηνικολάου, παθιασμένο οινολόγο και δημοσιογράφο οίνου
Μια έκθεση με 55 οινοποιεία και 200+ βιολογικά, βιοδυναμικά κρασιά με ελάχιστη παρέμβαση
Ένα ούζο καλοδουλεμένο, απαλό κι αρωματικό
Ένας προορισμός για κάθε λάτρη του καλού κρασιού
Με την τεχνική του zerowaste και έμπνευση από τα τοπικά προϊόντα του Διδυμοτείχου
Αποτελεί το πρώτο κρασί της σειράς Βoutari Selections, το οποίο δοκίμασαν οι καλεσμένοι στον γάμο και θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό φιαλών
Τα αγαπημένα των summer parties
Ντόπιες ποικιλίες με μικρή παραγωγή
Το Paros Farming Community μόλις κυκλοφόρησε το Seiradi Rosé Vin Mousseux Extra Brut
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.