- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Ποιος είναι ο καλύτερος Bartender της χρονιάς;
Η μεγάλη γιορτή για το Fine Drinking συνεχίζεται στο Παλαιό Χρηματιστήριο
Ο άνθρωπος πίσω από την μπάρα. Αυτός που μπορεί να απογειώσει ή να προσγειώσει απότομα τη βραδιά σου. Αυτός που θα του πεις «θέλω κάτι γλυκοξινόπικρο με απαλές νότες μήλου, καρύδας, γκρέιπφρουτ και ένα παπάκι να επιπλέει στην κορυφή» και θα στο φτιάξει. Είναι (σχεδόν) όλοι τους καλοί. Αλλά ποιος είναι ο καλύτερος;
Την Τρίτη 16 Μαΐου το Παλαιό Χρηματιστήριο στην οδό Σοφοκλέους γέμισε ζωντάνια, περίεργες γεύσεις, premium ποτά και επιδέξιες κινήσεις από τους 12 φιναλίστ του ελληνικού τελικού του World Class. Ένας μόνο θα κατάφερνε να κερδίσει τον τίτλο του καλύτερου Έλληνα bartender για το 2017.
Η πρώτη δοκιμασία ήταν σχετικά εύκολη. Το “Walker Blender Room” είναι μια κλασική δοκιμασία βασισμένη στο ουίσκι. Οι διαγωνιζόμενοι έπρεπε να διακρίνουν τις γεύσεις, αλλά και να αποδείξουν τις γνώσεις τους γύρω από τη διαδικασία παραγωγής ουίσκι και την τέχνη παραγωγής Great Blends. Στη συνέχεια, μέσα από τη δοκιμασία “American Classics” οι διαγωνιζόμενοι εξετάστηκαν στην ταχύτητα. Είχαν στη διάθεσή τους μόλις 9’ για να φτιάξουν 8 ποτά, βασισμένα σε 4 κατηγορίες spirits. Και έπειτα ήρθαν τα δύσκολα…Κατά τη δοκιμασία “The sustainaball” οι bartenders κλήθηκαν να φτιάξουν ένα Highball cocktail, βασισμένο στην ιδέα της βιωσιμότητας. Ένα ποτό φρέσκο και ελαφρύ, που να «εξετάζει» όμως ταυτόχρονα έννοιες όπως η ανακύκλωση ή η μη σπατάλη του φαγητού. Στο τέλος της μέρας ξεχώρισαν τρεις bartenders. Ο Πάνος Κανατσούλης από το The Clumsies, ο Θάνος Ιωάννου και ο Αλέξανδρος Στεπτσένκο από το Odori Vermuteria Di Atena έφτασαν την επόμενη μέρα στην τελική δοκιμασία: Το “Pop up bars”.
Στο “Pop up bars” οι 3 φιναλίστ είχαν στη διάθεσή τους λιγότερο από 24 ώρες για να δημιουργήσουν το δικό τους micro pop-up bar μέσα στο χώρο του παλαιού Χρηματιστηρίου, που θα ήταν βασισμένο στο brand ποτού που κληρώθηκαν να εκπροσωπήσουν. Ο Αλέξανδρος Στεπτσένκο δημιούργησε το “Blue Sand”, ένα μπαρ αφιερωμένο στη βότκα Ciroc και ο Θάνος Ιωάννου δημιούργησε το pop-up bar “Cellar’s door” με Johnnie Walker Gold Label Reserve. Ο Πάνος Κανατσούλης, θέλησε να ταξιδέψει τους επισκέπτες του στο Μεξικό, με το pop-up bar “Ηαcienda Primavera” με βασικό spirit για τα cocktail του την τεκίλα Don Julio.
Αφού οι διαγωνιζόμενοι παρουσίασαν τα pop up bars τους στους τρεις κριτές (Alex Kratena, Spike Marchant και David Beatty) οι πόρτες του παλαιού Χρηματιστηρίου άνοιξαν στις 20.00 ακριβώς για το κοινό. Οι τρεις bartenders έπιασαν τα shakers. Για τις επόμενες 2 ώρες σέρβιραν όλους τους επισκέπτες της εκδήλωσης. Η αλληλεπίδραση με τους καλεσμένους ήταν άλλωστε βασικό μέρος της εκδήλωσης.
World Class Bartender 2017 αναδείχθηκε τελικά ο Πάνος Κανατσούλης, ο οποίος και θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον παγκόσμιο τελικό του διαγωνισμού, που θα πραγματοποιηθεί τον Αύγουστο στο Μεξικό. Εσείς όμως περάστε μια βόλτα από το Παλαιό Χρηματιστήριο, σήμερα κιόλας. Μέχρι τις 21 Μαΐου εδώ μας περιμένουν καταξιωμένοι bartenders για να μας μάθουν τα πάντα για την κουλτούρα του καλού ποτού στο Athens Fine Drinking by World Class! Get served!
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κάθε χρόνο κυκλοφορούν την τρίτη Πέμπτη του Νοέμβρη
Από τον Δημήτρη Χατζηνικολάου, παθιασμένο οινολόγο και δημοσιογράφο οίνου
Μια έκθεση με 55 οινοποιεία και 200+ βιολογικά, βιοδυναμικά κρασιά με ελάχιστη παρέμβαση
Ένα ούζο καλοδουλεμένο, απαλό κι αρωματικό
Ένας προορισμός για κάθε λάτρη του καλού κρασιού
Με την τεχνική του zerowaste και έμπνευση από τα τοπικά προϊόντα του Διδυμοτείχου
Αποτελεί το πρώτο κρασί της σειράς Βoutari Selections, το οποίο δοκίμασαν οι καλεσμένοι στον γάμο και θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό φιαλών
Τα αγαπημένα των summer parties
Ντόπιες ποικιλίες με μικρή παραγωγή
Το Paros Farming Community μόλις κυκλοφόρησε το Seiradi Rosé Vin Mousseux Extra Brut
Η κεφαλονίτικη ποικιλία μας έχει πάρει τα μυαλά!
Με μόλις 6% αλκοόλ και 40% λιγότερες θερμίδες
Το Crodino φτιάχνεται από 15 βότανα, ρίζες και μπαχαρικά έπειτα από 6 μήνες εκχύλισης
Συντροφεύει τις πιο ξέγνοιαστες στιγμές της παρέας
Μιλήσαμε με την Αγγελική Γρατσία, στην οικογένεια της οποία ανήκει το οινοποιείο, για όλα εκείνα που κάνουν ξεχωριστή την τέχνη της παραδοσιακής αμπελουργίας
Φρανσουά Τρυφώ και μενού από ένα από τα καλύτερα wine bar της Αθήνας
Δοκιμάζεις μια φορά και θυμάσαι τη γεύση τους για πάντα
Μια φρέσκια μπίρα πολύ δροσερή που λέγεται Droseri και είναι Θασίτισα… ή μάλλον Θασίτσα.
Σύγχρονα twists αιγαιοπελαγίτικης γεύσης
Διαφορετικοί DJs κάθε βράδυ, art deco αισθητική και ωραία ποτά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.