Οινική δοκιμή με ελεύθερη είσοδο στη σκιά της Ακρόπολης
Το Winepoint φέρνει στο κέντρο της Αθήνας μια ολόκληρη οινοπαραγωγική περιοχή!
Το Winepoint είναι από τα πρώτα wine bars που άνοιξαν στην Αθήνα (για την ακρίβεια είναι το δεύτερο). Από το 2011 η διαδρομή του είναι ταυτισμένη με τα αρώματα του ελληνικού αμπελώνα. Διαδρομή που διαρκώς εμπλουτίζεται με όλα τα καινούργια διαμάντια των τοπικών ποικιλιών. Στα ράφια του βρίσκει πια κανείς 270 ετικέτες, όλες τους ελληνικές. Οι 35 από αυτές είναι διαθέσιμες και σε ποτήρι. Οι άνθρωποι που θα σε εξυπηρετήσουν είναι όλοι οινολόγοι, ενώ ο ιδιοκτήτης, ο βαθύς γνώστης και άκρως επικοινωνιακός Ξενοφών, όλο ταξιδεύει, ψάχνει και ανακαλύπτει νέους οινοπαραγωγούς ανά την Ελλάδα. Κάθε τόσο, λοιπόν, παρουσιάζει στο wine bar του, εκεί, στη σκιά του Ιερού Βράχου και από μια αξιόλογη οινοπαραγωγική περιοχή.
Την Κυριακή 23 Απριλίου είναι η σειρά της Αιγιαλείας να συστηθεί στους Αθηναίους. Βρίσκεται στα βορειοανατολικά του Νομού Αχαΐας και περιλαμβάνει τις περιοχές από την Αιγείρα, την Ακράτα και το Διακοπτό μέχρι το Αίγιο. Το μεγάλο ατού της περιοχής είναι ο προσανατολισμός της, που σε συνδυασμό με τις μεγάλες υψομετρικές διαφορές και τα εύφορα εδάφη δίνουν σταφύλια-θαύμα! Μερικές από τις ποικιλίες που καλλιεργούνται είναι ο Ροδίτης, το Μαύρο Καλαβρυτινό, η Μαυροδάφνη, το Μοσχάτο Ρίου, ο Σιδερίτης και το Λαγόρθι.
Αυτή την Κυριακή λοιπόν, από τα συνολικά 12 οινοποιεία της περιοχής, τα 10* έρχονται στο Winepoint και μεταφέρουν στις αποσκευές τους περισσότερες από πενήντα ετικέτες. Το καλύτερο όμως σημείο αυτής της οινοσυνάντησης είναι ότι έχει ελεύθερη είσοδο. Μία κίνηση που όχι μόνο δείχνει σεβασμό στο οινόφιλο κοινό, αλλά και μια ειλικρινή διάθεση για αυτό που θα έπρεπε πραγματικά να κάνουν όλα τα wine bars: να μας μαθαίνουν και να μας συστήνουν τις ωραίες ποικιλίες του τόπου μας. Η γνώση πάντα λειτουργεί αμφίδρομα, με κοινά οφέλη και για τις δύο πλευρές. Και σίγουρα έχουμε ακόμα πολλά να μάθουμε, καθώς όπως λέει και ο Ξενοφών «η Ελλάδα βγάζει καλά κρασιά από τον Νότο μέχρι τον Βορρά και από τη Δύση έως την Ανατολή!».
Αθ. Διάκου και Πορίνου 2, Ακρόπολη, 210 9227050, Fb: Winepoint
*Αναλυτικά τα οινοποιεία που συμμετέχουν: Κτήμα Κιντώνη, Οινοφόρος, Κτήμα Αχαιών, Τετράμυθος, Οινοποιείο Καρανικόλας, Εδανός, Οινοποιείο Rira, Οινοποιείο Κροκίδας, Οινοποιείο Κανακάρης, Κτήμα Μέγα Σπήλαιο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κάθε χρόνο κυκλοφορούν την τρίτη Πέμπτη του Νοέμβρη
Από τον Δημήτρη Χατζηνικολάου, παθιασμένο οινολόγο και δημοσιογράφο οίνου
Μια έκθεση με 55 οινοποιεία και 200+ βιολογικά, βιοδυναμικά κρασιά με ελάχιστη παρέμβαση
Ένα ούζο καλοδουλεμένο, απαλό κι αρωματικό
Ένας προορισμός για κάθε λάτρη του καλού κρασιού
Με την τεχνική του zerowaste και έμπνευση από τα τοπικά προϊόντα του Διδυμοτείχου
Αποτελεί το πρώτο κρασί της σειράς Βoutari Selections, το οποίο δοκίμασαν οι καλεσμένοι στον γάμο και θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό φιαλών
Τα αγαπημένα των summer parties
Ντόπιες ποικιλίες με μικρή παραγωγή
Το Paros Farming Community μόλις κυκλοφόρησε το Seiradi Rosé Vin Mousseux Extra Brut
Η κεφαλονίτικη ποικιλία μας έχει πάρει τα μυαλά!
Με μόλις 6% αλκοόλ και 40% λιγότερες θερμίδες
Το Crodino φτιάχνεται από 15 βότανα, ρίζες και μπαχαρικά έπειτα από 6 μήνες εκχύλισης
Συντροφεύει τις πιο ξέγνοιαστες στιγμές της παρέας
Μιλήσαμε με την Αγγελική Γρατσία, στην οικογένεια της οποία ανήκει το οινοποιείο, για όλα εκείνα που κάνουν ξεχωριστή την τέχνη της παραδοσιακής αμπελουργίας
Φρανσουά Τρυφώ και μενού από ένα από τα καλύτερα wine bar της Αθήνας
Δοκιμάζεις μια φορά και θυμάσαι τη γεύση τους για πάντα
Μια φρέσκια μπίρα πολύ δροσερή που λέγεται Droseri και είναι Θασίτισα… ή μάλλον Θασίτσα.
Σύγχρονα twists αιγαιοπελαγίτικης γεύσης
Διαφορετικοί DJs κάθε βράδυ, art deco αισθητική και ωραία ποτά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.