- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Χρυσά μετάλλια στο Οινοποιείο Μπουτάρη
Ο Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου και Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης είχε ένα μεγάλο νικητή
Ζούμε την εποχή που τα ελληνικά κρασιά δείχνουν έτοιμα να λάμψουν. Οι οινοπαραγωγοί κάνοντας στροφή μεγάλη επιστρέφουν στις τοπικές ποικιλίες, αφήνοντας πίσω τους τις διάσημες ποικιλίες Merlot, Sauvignon, Cabernet. Δεν μπορούμε να ανταγωνιστούμε μια τεράστια οινοπαραγωγική περιοχή όπως η Γαλλία με το ίδιο της το όπλο. Μπορούμε όμως να πιστέψουμε ότι εδώ και αιώνες η ελληνική γη γεννά διαμάντια που αστράφτουν στο ποτήρι. Ας συνεχίσουμε σε αυτό τον δρόμο, ας κάνουμε παντού γνωστά τα υπέροχα κρασιά μας. Άλλωστε, αυτή είναι η στιγμή τους. Η στιγμή των βραβείων.
Ο Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου και Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης, που πραγματοποιήθηκε στις 11 Μαρτίου στην Αίγλη Ζαππείου, φέρνει και πάλι στο προσκήνιο τα ελληνικά κρασιά. Ο συγκεκριμένος είχε ένα λόγο παραπάνω, καθώς διοργανώνεται από την Ένωση Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Βορείου Ελλάδος. Σε αυτόν συμμετείχαν πολλά ελληνικά και ξένα κρασιά, ένα οινοποιείο όμως μπορούμε να πούμε ότι σάρωσε, κυριολεκτικά, τα βραβεία.
Το οινοποιείο Μπουτάρη απέσπασε συνολικά 6 μετάλλια και 2 διακρίσεις. Συγκεκριμένα, το Grande Reserve Naoussa Boutari έλαβε το Μεγάλο Χρυσό και ειδική διάκριση ως το Ξινόμαυρο με την υψηλότερη βαθμολογία για τη σοδειά του 2011, ενώ για τη σοδειά του 2013 κέρδισε το Χρυσό μετάλλιο. Από την άλλη, το Οροπέδιο, η πιο πρόσφατη δημιουργία του οινοποιείου, τιμήθηκε ταυτόχρονα με Χρυσό μετάλλιο και με Ειδική διάκριση ως το καλύτερο Μοσχοφίλερο της σοδειάς του 2016. Χρυσό μετάλλιο όμως έλαβε και ο πρωτοεμφανιζόμενος παλαιωμένος οίνος, το Vinsanto Boutari Gold 2002, ενώ από ένα αργυρό μετάλλιο κέρδισαν η Santorini Boutari 2016, το νέο ροζέ Ξινόμαυρο 2016 και το Boutari Legacy 2002, ένα ακόμη εξαιρετικό Ξινόμαυρο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια έκθεση με 55 οινοποιεία και 200+ βιολογικά, βιοδυναμικά κρασιά με ελάχιστη παρέμβαση
Ένα ούζο καλοδουλεμένο, απαλό κι αρωματικό
Ένας προορισμός για κάθε λάτρη του καλού κρασιού
Με την τεχνική του zerowaste και έμπνευση από τα τοπικά προϊόντα του Διδυμοτείχου
Αποτελεί το πρώτο κρασί της σειράς Βoutari Selections, το οποίο δοκίμασαν οι καλεσμένοι στον γάμο και θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό φιαλών
Τα αγαπημένα των summer parties
Ντόπιες ποικιλίες με μικρή παραγωγή
Το Paros Farming Community μόλις κυκλοφόρησε το Seiradi Rosé Vin Mousseux Extra Brut
Η κεφαλονίτικη ποικιλία μας έχει πάρει τα μυαλά!
Με μόλις 6% αλκοόλ και 40% λιγότερες θερμίδες
Το Crodino φτιάχνεται από 15 βότανα, ρίζες και μπαχαρικά έπειτα από 6 μήνες εκχύλισης
Συντροφεύει τις πιο ξέγνοιαστες στιγμές της παρέας
Μιλήσαμε με την Αγγελική Γρατσία, στην οικογένεια της οποία ανήκει το οινοποιείο, για όλα εκείνα που κάνουν ξεχωριστή την τέχνη της παραδοσιακής αμπελουργίας
Φρανσουά Τρυφώ και μενού από ένα από τα καλύτερα wine bar της Αθήνας
Δοκιμάζεις μια φορά και θυμάσαι τη γεύση τους για πάντα
Μια φρέσκια μπίρα πολύ δροσερή που λέγεται Droseri και είναι Θασίτισα… ή μάλλον Θασίτσα.
Σύγχρονα twists αιγαιοπελαγίτικης γεύσης
Διαφορετικοί DJs κάθε βράδυ, art deco αισθητική και ωραία ποτά
Τι καλύτερο από ένα δροσερό κοκτέιλ σε ταράτσα, για να ρίξει λίγο τη θερμοκρασία;
Tαξιδεύουμε στους αμπελώνες του Νέου Κόσμου, της Ευρώπης, αλλά και της Ελλάδας δοκιμάζοντας κάποια από τις 100 προσεκτικά διαλεγμένες ετικέτες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.