Χρυσά μετάλλια στο Οινοποιείο Μπουτάρη
Ο Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου και Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης είχε ένα μεγάλο νικητή
![114824-667199.jpg 114824-667199.jpg](/images/120x120/3/jpg/sites/default/files/contributor/114824-667199.jpg)
![346046-718791.jpg 346046-718791.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2017/03/22/346046-718791.jpg)
Ζούμε την εποχή που τα ελληνικά κρασιά δείχνουν έτοιμα να λάμψουν. Οι οινοπαραγωγοί κάνοντας στροφή μεγάλη επιστρέφουν στις τοπικές ποικιλίες, αφήνοντας πίσω τους τις διάσημες ποικιλίες Merlot, Sauvignon, Cabernet. Δεν μπορούμε να ανταγωνιστούμε μια τεράστια οινοπαραγωγική περιοχή όπως η Γαλλία με το ίδιο της το όπλο. Μπορούμε όμως να πιστέψουμε ότι εδώ και αιώνες η ελληνική γη γεννά διαμάντια που αστράφτουν στο ποτήρι. Ας συνεχίσουμε σε αυτό τον δρόμο, ας κάνουμε παντού γνωστά τα υπέροχα κρασιά μας. Άλλωστε, αυτή είναι η στιγμή τους. Η στιγμή των βραβείων.
Ο Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου και Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης, που πραγματοποιήθηκε στις 11 Μαρτίου στην Αίγλη Ζαππείου, φέρνει και πάλι στο προσκήνιο τα ελληνικά κρασιά. Ο συγκεκριμένος είχε ένα λόγο παραπάνω, καθώς διοργανώνεται από την Ένωση Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Βορείου Ελλάδος. Σε αυτόν συμμετείχαν πολλά ελληνικά και ξένα κρασιά, ένα οινοποιείο όμως μπορούμε να πούμε ότι σάρωσε, κυριολεκτικά, τα βραβεία.
Το οινοποιείο Μπουτάρη απέσπασε συνολικά 6 μετάλλια και 2 διακρίσεις. Συγκεκριμένα, το Grande Reserve Naoussa Boutari έλαβε το Μεγάλο Χρυσό και ειδική διάκριση ως το Ξινόμαυρο με την υψηλότερη βαθμολογία για τη σοδειά του 2011, ενώ για τη σοδειά του 2013 κέρδισε το Χρυσό μετάλλιο. Από την άλλη, το Οροπέδιο, η πιο πρόσφατη δημιουργία του οινοποιείου, τιμήθηκε ταυτόχρονα με Χρυσό μετάλλιο και με Ειδική διάκριση ως το καλύτερο Μοσχοφίλερο της σοδειάς του 2016. Χρυσό μετάλλιο όμως έλαβε και ο πρωτοεμφανιζόμενος παλαιωμένος οίνος, το Vinsanto Boutari Gold 2002, ενώ από ένα αργυρό μετάλλιο κέρδισαν η Santorini Boutari 2016, το νέο ροζέ Ξινόμαυρο 2016 και το Boutari Legacy 2002, ένα ακόμη εξαιρετικό Ξινόμαυρο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Φρανσουά Τρυφώ και μενού από ένα από τα καλύτερα wine bar της Αθήνας
Δοκιμάζεις μια φορά και θυμάσαι τη γεύση τους για πάντα
Μια φρέσκια μπίρα πολύ δροσερή που λέγεται Droseri και είναι Θασίτισα… ή μάλλον Θασίτσα.
Σύγχρονα twists αιγαιοπελαγίτικης γεύσης
Διαφορετικοί DJs κάθε βράδυ, art deco αισθητική και ωραία ποτά
Τι καλύτερο από ένα δροσερό κοκτέιλ σε ταράτσα, για να ρίξει λίγο τη θερμοκρασία;
Tαξιδεύουμε στους αμπελώνες του Νέου Κόσμου, της Ευρώπης, αλλά και της Ελλάδας δοκιμάζοντας κάποια από τις 100 προσεκτικά διαλεγμένες ετικέτες
Το «φυσικό αφρώδες» κρασί που θες να δοκιμάσεις
Το αγαπήσαµε γιατί όταν θέλουµε να οργανώσουµε ένα event, ένα πάρτι, µια εκδήλωση, ένα τραπέζι, είναι σωτήρι
Πάνω από 70 επιλογές σε επιλεγµένο χύµα κρασί από όλες τις περιοχές της Ελλάδας, εφάµιλλο σε ποιότητα µε ονοµαστά εµφιαλωµένα και, µάλιστα, σε εξαιρετικές τιµές
Στο φετινό Athens Cocktail Festival, άφησε την περιέργειά σου να σε οδηγήσει στην ανακάλυψη των βραβευμένων χειροποίητων The Lost Explorer Mezcal
Το μεγαλύτερο φεστιβάλ για cocktails έρχεται στις 7 και 8 Ιουνίου
Τα ωραία κρασιά της οικογένειας Καραµήτρου
Mιλήσαμε με την Lesley Gracie, Master Distiller του Hendrick’s και τον Ally Martin, Global Brand Ambassador του brand για το νέο limited edition του Hendrick's, Grand Cabaret
Από τον Όμιλο Mitsis και την εταιρεία Aiolos
Σε εικοσιπέντε αγαπημένα bar σε όλη την Ελλάδα
Με το που κυκλοφόρησε πήρε στο Λονδίνο το χρυσό βραβείο
Από 10 έως 12 Μαΐου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων
Ένας ιδιαίτερος οινοπροορισμός στον Πειραιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.