Οινόραμα 2017: Η επανάσταση του κρασιού σύντομα κοντά μας
Η μεγαλύτερη έκθεση ελληνικών κρασιών ξαναχτυπά 11-13 Μαρτίου
Έχω την εντύπωση ότι μέσα στην οικονομική κρίση οι άνθρωποι γίνονται πιο δημιουργικοί. Μάλλον γιατί η δημιουργία είναι ένας τρόπος αντίστασης. Ο χώρος του κρασιού λοιπόν, όχι μόνο αντιστέκεται, αλλά δείχνει να αναπτύσσεται συνεχώς. Τα τελευταία χρόνια τα ελληνικά κρασιά έχουν κάνει άλματα, ταξιδεύουν στις αγορές του κόσμου, πρωταγωνιστούν στα αθηναϊκά wine bars που κι αυτά με τη σειρά τους πολλαπλασιάζονται συνεχώς. Το μεγάλο ερώτημα είναι τι είναι αυτό που κινητοποίησε τους οινοπαραγωγούς, έτσι ώστε να στοχεύσουν στην υψηλή ποιότητα, στην αναβίωση των ντόπιων ποικιλιών, σε κρασιά που είναι έτοιμα να σταθούν επάξια δίπλα σε γνωστές διεθνώς ετικέτες.
Αυτά, και όσα ακόμα ερωτήματα θες, θα απαντηθούν στην έκθεση «Οινόραμα», που φέτος θα πραγματοποιηθεί 11-13 Μαρτίου στο Ζάππειο Μέγαρο. Εδώ συγκεντρώνονται εκατοντάδες οινοποιεία από όλη την επικράτεια, ακόμα και από τα πιο απόμακρα σημεία της χώρας, και παρουσιάζουν σε όλους εμάς που αγαπάμε το κρασί χιλιάδες κρασιά. Μάλιστα, οι οργανωτές συμβουλεύουν το οινόφιλο κοινό να ακολουθήσουν το παράδειγμα των επαγγελματιών και να μην καταπίνουν τα κρασιά που δοκιμάζουν, αλλά να κάνουν χρήση των ειδικών «πτυελοδοχείων», έτσι ώστε να εξερευνήσουν όσο το δυνατόν περισσότερα κρασιά.
Παράλληλα, στην αίθουσα των «Οινικών Αποκαλύψεων» θα παρουσιαστούν κρασιά από μικρά, άγνωστα οινοποιία και κρασιά με ελάχιστη οινολογική παρέμβαση, ενώ στην «Πλατεία Γευσιγνωσίας» θα συστηθούμε με τα πιο αντιπροσωπευτικά κρασιά του ελληνικού αμπελώνα και θα κάνουμε μια στάση για φαγητό δοκιμάζοντας στρείδια Ατλαντικού, σάντουιτς με εξαιρετικά τυριά και φίνα αλλαντικά.
Όπως τα τελευταία δύο χρόνια, έτσι και φέτος το Οινόραμα συνοδεύεται από την “Athens Wine Week”, μια εβδομάδα αφιερωμένη στο κρασί. Γευσιγνωσίες, master classes, οινικά δείπνα και πολλές ακόμα ειδικές εκδηλώσεις μας περιμένουν από τη Δευτέρα 13/3 έως την Κυριακή 19/3. Οι δράσεις που ξεχωρίζουν είναι σίγουρα οι «Μαγειρεύοντας για το κρασί» και “Athens Wine Week Flights” κατά τις οποίες εστιατόρια και wine bars προτείνουν στους καταναλωτές ειδικά σχεδιασμένα μενού σε προνομιακές τιμές.
Αν λοιπόν αγαπάτε το κρασί και θέλετε να κάνετε μια ωραία βόλτα στο κέντρο της Αθήνας τώρα που μπήκε η άνοιξη, ορίστε η αφορμή σας. Και μάλιστα με διονυσιακό χαρακτήρα. Τι καλύτερο;
Info: Η είσοδος στη έκθεση είναι €10 και περιλαμβάνει αναμνηστικό ποτήρι γευσιγνωσίας. Περισσότερες πληροφορίες εδώ. Όλο το πρόγραμμα του Athens Wine Week εδώ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κάθε χρόνο κυκλοφορούν την τρίτη Πέμπτη του Νοέμβρη
Από τον Δημήτρη Χατζηνικολάου, παθιασμένο οινολόγο και δημοσιογράφο οίνου
Μια έκθεση με 55 οινοποιεία και 200+ βιολογικά, βιοδυναμικά κρασιά με ελάχιστη παρέμβαση
Ένα ούζο καλοδουλεμένο, απαλό κι αρωματικό
Ένας προορισμός για κάθε λάτρη του καλού κρασιού
Με την τεχνική του zerowaste και έμπνευση από τα τοπικά προϊόντα του Διδυμοτείχου
Αποτελεί το πρώτο κρασί της σειράς Βoutari Selections, το οποίο δοκίμασαν οι καλεσμένοι στον γάμο και θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό φιαλών
Τα αγαπημένα των summer parties
Ντόπιες ποικιλίες με μικρή παραγωγή
Το Paros Farming Community μόλις κυκλοφόρησε το Seiradi Rosé Vin Mousseux Extra Brut
Η κεφαλονίτικη ποικιλία μας έχει πάρει τα μυαλά!
Με μόλις 6% αλκοόλ και 40% λιγότερες θερμίδες
Το Crodino φτιάχνεται από 15 βότανα, ρίζες και μπαχαρικά έπειτα από 6 μήνες εκχύλισης
Συντροφεύει τις πιο ξέγνοιαστες στιγμές της παρέας
Μιλήσαμε με την Αγγελική Γρατσία, στην οικογένεια της οποία ανήκει το οινοποιείο, για όλα εκείνα που κάνουν ξεχωριστή την τέχνη της παραδοσιακής αμπελουργίας
Φρανσουά Τρυφώ και μενού από ένα από τα καλύτερα wine bar της Αθήνας
Δοκιμάζεις μια φορά και θυμάσαι τη γεύση τους για πάντα
Μια φρέσκια μπίρα πολύ δροσερή που λέγεται Droseri και είναι Θασίτισα… ή μάλλον Θασίτσα.
Σύγχρονα twists αιγαιοπελαγίτικης γεύσης
Διαφορετικοί DJs κάθε βράδυ, art deco αισθητική και ωραία ποτά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.