- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Παρ’όλο που χρόνια μετά μάθαμε πως οφείλει το όνομα του όχι στην επανάσταση του Φιντέλ αλλά στον πόλεμο των αμερικανών για να διώξουν τους ισπανούς από την Κούβα (1898), όλοι μας, τότε που το πίναμε γύρω στα 20, με κάθε ποτήρι που παραγγέλναμε στο μπάρμαν νιώθαμε μια δόση ελευθερίας μαζί με μια αίσθηση συμβολής στην επανάσταση (ασορτί με τις αφίσες του Τσε Γκεβάρα που είχαμε στους τοίχους των φοιτητικών μας δωματίων).
Θεωρείται ποτό καλοκαιρινό καθώς φέρνει στο νου εικόνες από αμμουδιές και κοκοφοίνικες, σέξι (κυλιέσαι στις αμμουδιές και τους κοκοφοίνικες) νεανικό γιατί τραβιέται σ’όλα τα φοιτητικά πάρτι (σκασίλα μου άμα δεν έχω λεμόνια).
Το Cuba Libre, παρότι σήμερα δεν είναι τόσο της μόδας, δεν παύει να είναι μέσα στα πέντε πιο διάσημα κοκτέιλ του πλανήτη. Η παρασκευή του είναι πανεύκολη:
50 ml λευκό ρούμι
120ml Coca Cola
Φετούλες lime
Σε ψηλό και χοντρό ποτήρι βάζουμε πολύ πάγο, το ρούμι και περίπου δυόμισι φορές πάνω, σε ποσότητα, την coca cola. Στίβουμε τρεις-τέσσερις σταγόνες lime μέσα στο ποτό, ανακατεύουμε, βάζουμε και δύο φετούλες lime. Γίνεται και με μαύρο ρούμι, ακόμη πιο δυνατό.
Cheers!
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κάθε χρόνο κυκλοφορούν την τρίτη Πέμπτη του Νοέμβρη
Από τον Δημήτρη Χατζηνικολάου, παθιασμένο οινολόγο και δημοσιογράφο οίνου
Μια έκθεση με 55 οινοποιεία και 200+ βιολογικά, βιοδυναμικά κρασιά με ελάχιστη παρέμβαση
Ένα ούζο καλοδουλεμένο, απαλό κι αρωματικό
Ένας προορισμός για κάθε λάτρη του καλού κρασιού
Με την τεχνική του zerowaste και έμπνευση από τα τοπικά προϊόντα του Διδυμοτείχου
Αποτελεί το πρώτο κρασί της σειράς Βoutari Selections, το οποίο δοκίμασαν οι καλεσμένοι στον γάμο και θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό φιαλών
Τα αγαπημένα των summer parties
Ντόπιες ποικιλίες με μικρή παραγωγή
Το Paros Farming Community μόλις κυκλοφόρησε το Seiradi Rosé Vin Mousseux Extra Brut
Η κεφαλονίτικη ποικιλία μας έχει πάρει τα μυαλά!
Με μόλις 6% αλκοόλ και 40% λιγότερες θερμίδες
Το Crodino φτιάχνεται από 15 βότανα, ρίζες και μπαχαρικά έπειτα από 6 μήνες εκχύλισης
Συντροφεύει τις πιο ξέγνοιαστες στιγμές της παρέας
Μιλήσαμε με την Αγγελική Γρατσία, στην οικογένεια της οποία ανήκει το οινοποιείο, για όλα εκείνα που κάνουν ξεχωριστή την τέχνη της παραδοσιακής αμπελουργίας
Φρανσουά Τρυφώ και μενού από ένα από τα καλύτερα wine bar της Αθήνας
Δοκιμάζεις μια φορά και θυμάσαι τη γεύση τους για πάντα
Μια φρέσκια μπίρα πολύ δροσερή που λέγεται Droseri και είναι Θασίτισα… ή μάλλον Θασίτσα.
Σύγχρονα twists αιγαιοπελαγίτικης γεύσης
Διαφορετικοί DJs κάθε βράδυ, art deco αισθητική και ωραία ποτά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.