- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Λίγο μετά τις 6 το απόγευμα έχει ήδη νυχτώσει. Στην Τεχνόπολη ο χαμηλός φωτισμός ενισχύει την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε ένα ατελείωτο, ατμοσφαιρικό bar. Μπαίνουμε από την κεντρική είσοδο με ασυγκράτητο ενθουσιασμό και ανταλλάσσουμε πονηρά χαμόγελα. Αν έχεις έρθει έστω και μια φορά από το 2010 που ξεκίνησε το Athens Bar Show, θα ξέρεις ήδη ότι δεν πρόκειται για συνηθισμένη εκδήλωση. Άλλωστε δεν θεωρείται τυχαία ένα από τα σημαντικότερα bar show στον κόσμο.
Αυτή τη φορά 60 περίπτερα περιμένουν να τα ανακαλύψουμε. Προχωράμε και κρατάμε τα μάτια μας διάπλατα ανοιχτά. Ξέρουμε ότι σε αυτά τα 60 περίπτερα βρίσκεται όλο το μέλλον των bars. Και σιγά-σιγά σου αποκαλύπτεται μέσα από ομιλίες, σεμινάρια, workshops, γευσιγνωσίες, γνωριμίες με τα μεγαλύτερα ονόματα του χώρου... και πολλές έμπρακτες δοκιμές. Έχω την εντύπωση ότι φτιάχτηκαν και καταναλώθηκαν επί τόπου πολλές εκατοντάδες cocktails. Δεν γινόταν όμως να μη θες να δοκιμάσεις τα πάντα από τη στιγμή που το shaker βρισκόταν στα πιο καταξιωμένα χέρια της εγχώριας bar σκηνής. Φέτος, κανένας επαγγελματίας δεν έλειπε.
Περισσότερα από 10.000 άτομα ήρθαν στο φετινό Athens Bar Show, σπάζοντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ επισκεψιμότητας. Αθηναίοι αλλά και επαγγελματίες από το εξωτερικό, νέα παιδιά με όρεξη να μάθουν τα πάντα, αλλά και μεγαλύτερης ηλικίας άνθρωποι με δίψα για γνώση. Το φετινό πρόγραμμα υπήρξε τόσο πλούσιο που παρότι ήθελες, ήταν αδύνατο να παρακολουθήσεις τα πάντα. Εμείς πάντως μάθαμε για την ιστορία της αγαύης (ενός φυτού 1000 ετών, που είναι και το σημαντικότερο συστατικό της τεκίλας), για τις συναρπαστικές καινοτομίες των αμερικάνικων ουίσκι, για το ελληνικό bartending, που εμφανίζεται στο προσκήνιο πιο δυναμικά από ποτέ. Δοκιμάσαμε την ελληνική εκδοχή των cocktails, ανακαλύψαμε τα περισσότερα μυστικά της τεκίλας με τον Julio Bermejo, τον περίφημο tequila expert, μάθαμε τα πάντα για την τελευταία τάση, που δεν είναι άλλη από το βερμούτ και μάλιστα κατευθείαν από τον Simone Caporale, τον bartender-μύθο στο εμβληματικό Artesian του Λονδίνου. Ακόμη δοκιμάσαμε την πρώτη Sangria... draught από τη Βαρκελώνη, ήπιαμε το νέο Johnnie Walker Red Rye Finish, ένα μοναδικό, συλλεκτικής αξίας Johnnie Walker που θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό φιαλών μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2017, παρακολουθήσαμε τον πρώτο διαγωνισμό Zombie Cocktail που έγινε στην Ελλάδα (με τα ρούμια της σειράς PLANTATION) και στον οποίο το πρώτο βραβείο πήρε ο Γιάννης Κουτσουράδης από το 44 Bar Coffee Shop της Χίου.
Φέτος, το Athens Bar Show ήταν καλύτερο από ποτέ, άποψη που μοιράζονται όλοι όσοι βρέθηκαν σε αυτή τη διήμερη ενημερωτική γιορτή. Δεν τελειώνουμε όμως εδώ... Δίνουμε ξανά ραντεβού του χρόνου!
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κάθε χρόνο κυκλοφορούν την τρίτη Πέμπτη του Νοέμβρη
Από τον Δημήτρη Χατζηνικολάου, παθιασμένο οινολόγο και δημοσιογράφο οίνου
Μια έκθεση με 55 οινοποιεία και 200+ βιολογικά, βιοδυναμικά κρασιά με ελάχιστη παρέμβαση
Ένα ούζο καλοδουλεμένο, απαλό κι αρωματικό
Ένας προορισμός για κάθε λάτρη του καλού κρασιού
Με την τεχνική του zerowaste και έμπνευση από τα τοπικά προϊόντα του Διδυμοτείχου
Αποτελεί το πρώτο κρασί της σειράς Βoutari Selections, το οποίο δοκίμασαν οι καλεσμένοι στον γάμο και θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό φιαλών
Τα αγαπημένα των summer parties
Ντόπιες ποικιλίες με μικρή παραγωγή
Το Paros Farming Community μόλις κυκλοφόρησε το Seiradi Rosé Vin Mousseux Extra Brut
Η κεφαλονίτικη ποικιλία μας έχει πάρει τα μυαλά!
Με μόλις 6% αλκοόλ και 40% λιγότερες θερμίδες
Το Crodino φτιάχνεται από 15 βότανα, ρίζες και μπαχαρικά έπειτα από 6 μήνες εκχύλισης
Συντροφεύει τις πιο ξέγνοιαστες στιγμές της παρέας
Μιλήσαμε με την Αγγελική Γρατσία, στην οικογένεια της οποία ανήκει το οινοποιείο, για όλα εκείνα που κάνουν ξεχωριστή την τέχνη της παραδοσιακής αμπελουργίας
Φρανσουά Τρυφώ και μενού από ένα από τα καλύτερα wine bar της Αθήνας
Δοκιμάζεις μια φορά και θυμάσαι τη γεύση τους για πάντα
Μια φρέσκια μπίρα πολύ δροσερή που λέγεται Droseri και είναι Θασίτισα… ή μάλλον Θασίτσα.
Σύγχρονα twists αιγαιοπελαγίτικης γεύσης
Διαφορετικοί DJs κάθε βράδυ, art deco αισθητική και ωραία ποτά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.