- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Κανέλα, μήλο και αλκοόλ, όλες οι φθινοπωρινές γεύσεις σε ένα ποτήρι
5 εποχιακά και εύκολα κοκτέιλ που πρέπει να δοκιμάσουμε
Τα κοκτέιλ δεν είναι απαραίτητα καλοκαιρινή υπόθεση. Παρόλο που στο μυαλό μας φαντάζουν σαν κάτι δροσιστικό που καταπολέμα την υγρασία και την ζέστη του Αυγούστου, όλα παίζονται στην γεύση. Αυτό που καθορίζει την εποχή είναι τα υλικά. Μήλο, μέλι και κανέλα είναι φυσικά οι πρωταγωνιστές. Δοκιμάστε τα απολαυστικά κοκτέιλ και να θυμάστε, καταναλώστε υπεύθυνα.
Hot Rum Toddy
1 κ.γλυκού μέλι
1 κ.γλυκού βραστό νερό
45 ml ρούμι
1 φέτα λεμόνι
4 κοτσάνια γαρύφαλλο
1 ξύλο κανέλλας
βραστό νερό
Εκτέλεση: Βάζουμε το μέλι σε ένα ποτήρι και το διαλύουμε με 1 κ.γλυκού βραστό νερό. Προσθέτουμε το ρούμι, το γαρύφαλλο και το λεμόνι και συμπληρώνουμε με βραστό νερό. Προσθέτουμε στο τέλος και το ξύλο κανέλας.
Very peary breeze
60 ml vodka ροδάκινο
60 ml χυμό μήλο
60 ml χυμό κράνμπερι
Εκτέλεση: Γεμίζουμε ένα ψηλό ποτήρι με πάγο και βάζουμε πρώτα την vodka, μετά τον χυμό μήλο και τον χυμό κράνμπερι. Γαρνίρουμε με μια φέτα λάιμ.
Sage Sangria
1/3 μέλι
1/3 βραστό νερό
15 φύλλα φασκόμηλου
1 μπουκάλι ροζέ κρασί
Εκτέλεση: Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το νερό με το μέλι, προσθέστε το φασκόμηλο και ανακατέψτε ξανά, πιέζοντας ελαφρώς τα φύλλα για να βγάλουν τα αρώματά τους. Προσθέστε το κρασί και σερβίρετε με πάγο και φλούδα λεμονιού για γαρνιτούρα.
Red Appletini
30ml Crown Royal ουίσκι
30ml λικέρ ξινόμηλο (Schnapps)
30ml χυμό κράνμπερι
Εκτέλεση: Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα shaker και χτυπάμε. Αδειάζουμε σε ένα ποτήρι για μαρτίνι.
Kings Cider
45ml ουίσκι
60ml ζεστός μηλίτης(cider)
15γρ. Μέλι
15ml χυμό από λεμόνι
κανέλα σε σκόνη
ένα ξύλο κανέλας
Εκτέλεση: Ζεσταίνουμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι εκτός από την κανέλα. Αδειάζουμε σε μία κούπα και βάζουμε μέσα και το ξύλο κανέλας. Πασπαλίζουμε λίγη κανέλα από πάνω.