- CITY GUIDE
- PODCAST
-
28°
Φέρε κι ένα τσιπουράκι που τ’ ορέχτηκα…
![114824-667199.jpg 114824-667199.jpg](/images/120x120/3/jpg/sites/default/files/contributor/114824-667199.jpg)
![318647-627411.jpg 318647-627411.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2016/01/29/318647-627411.jpg)
Ωραία τα κρασιά, ωραία και όλα τα ποτά, αλλά σαν τα ελληνικά αποστάγματα δεν έχει! Φαντάζεσαι πιο χαρούμενη συνάντηση από εκείνη που στο κέντρο της έχει μεζεδάκια και καραφάκια με τσίπουρο ή ούζο;
Με γνήσια ελληνική χροιά τα εν λόγω αποστάγματα, αλλά και τα ηδύποτα, έχουν πάρει πολύ τα πάνω τους τα τελευταία χρόνια. Οι παρέες τα προτιμούν, στις μέρες μας είναι και οι bartenders που τα αποθεώνουν. Δεν είναι λίγα τα κοκτέιλ με βάση το τσίπουρο ή το ούζο που έχουν καταπλήξει τα πλήθη, ενώ ολοένα και περισσότεροι Έλληνες οινοποιοί κάνουν το ντεμπούτο τους στην παραγωγή αποσταγμάτων.
Με αυτά και με αυτά, μια εκδήλωση γευστικής δοκιμής που αφορά σε αυτά είναι πιο καλοδεχούμενη από ποτέ. Το «Ελληνικό Απόσταγμα» 2016 έρχεται αυτή την Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016 (από13.00 έως 20.00 στην Αίγλη Ζαππείου) και απευθύνεται σε καταναλωτές και ανήσυχους επαγγελματίες.
Και είναι μια ωραία ευκαιρία να δοκιμάσεις τσίπουρα, τσικουδιές, αποστάγματα σταφυλής και άλλων φρούτων, ούζα, μπράντι και λικέρ, όλα ελληνικής παραγωγής και μάλιστα κάποια από αυτά να είναι εξαιρετικά σπάνια (όπως απόσταγμα φραγκόσυκου, φατουράδα κ.α.). Εννοείται πως όλοι οι παραγωγοί θα είναι εκεί για να απαντήσουν στις ερωτήσεις σου και να λύσουν όλες τις απορίες σου.
Σήμερα, τα ελληνικά αποστάγματα έχουν κάνει άλματα. Παράγονται με σύγχρονες μεθόδους, έχουν αποκτήσει λεπτότητα ενώ κάποια από αυτά παλιώνουν για χρόνια σε βαρέλια. Ο Ευστάθιος Βαρβαγιάνης θα μιλήσει για το καλό ούζο και ο Αργύρης Τσακίρης για το μπράντυ με ταυτόχρονη δοκιμή ενός παμπάλαιου ΒΟΤΡΥΣ. Κοντά τους, δημοσιογράφοι αλλά και barmen που θα μιλήσουν για το ελληνικό aperitivo και τη διαδικασία δημιουργίας ενός νέου κοκτέιλ, με αφετηρία ελληνικά ποτά και αποστάγματα.
Η είσοδος στην εκδήλωση έχει €8 και περιλαμβάνει κατάλογο συμμετεχόντων, ειδικό αναμνηστικό ποτήρι γευστικής δοκιμής αποσταγμάτων και δωρεάν είσοδο στις παράλληλες εκδηλώσεις.
*Το «Ελληνικό Απόσταγμα» 2016 διοργανώνει η εταιρεία Vinetum, εξειδικευμένη σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σύγχρονα twists αιγαιοπελαγίτικης γεύσης
Διαφορετικοί DJs κάθε βράδυ, art deco αισθητική και ωραία ποτά
Τι καλύτερο από ένα δροσερό κοκτέιλ σε ταράτσα, για να ρίξει λίγο τη θερμοκρασία;
Tαξιδεύουμε στους αμπελώνες του Νέου Κόσμου, της Ευρώπης, αλλά και της Ελλάδας δοκιμάζοντας κάποια από τις 100 προσεκτικά διαλεγμένες ετικέτες
Το «φυσικό αφρώδες» κρασί που θες να δοκιμάσεις
Το αγαπήσαµε γιατί όταν θέλουµε να οργανώσουµε ένα event, ένα πάρτι, µια εκδήλωση, ένα τραπέζι, είναι σωτήρι
Πάνω από 70 επιλογές σε επιλεγµένο χύµα κρασί από όλες τις περιοχές της Ελλάδας, εφάµιλλο σε ποιότητα µε ονοµαστά εµφιαλωµένα και, µάλιστα, σε εξαιρετικές τιµές
Στο φετινό Athens Cocktail Festival, άφησε την περιέργειά σου να σε οδηγήσει στην ανακάλυψη των βραβευμένων χειροποίητων The Lost Explorer Mezcal
Το μεγαλύτερο φεστιβάλ για cocktails έρχεται στις 7 και 8 Ιουνίου
Τα ωραία κρασιά της οικογένειας Καραµήτρου
Mιλήσαμε με την Lesley Gracie, Master Distiller του Hendrick’s και τον Ally Martin, Global Brand Ambassador του brand για το νέο limited edition του Hendrick's, Grand Cabaret
Από τον Όμιλο Mitsis και την εταιρεία Aiolos
Σε εικοσιπέντε αγαπημένα bar σε όλη την Ελλάδα
Με το που κυκλοφόρησε πήρε στο Λονδίνο το χρυσό βραβείο
Από 10 έως 12 Μαΐου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων
Ένας ιδιαίτερος οινοπροορισμός στον Πειραιά
Οι ελληνικές ποικιλίες κρασιού που ξεχώρισαν και το ποτό που βρέθηκε στην κορυφή
Στο τραπέζι της 25ης Μαρτίου «πήγαινε» με Ρομπόλα Κεφαλονιάς
Έντονες γεύσεις ζητούν το ταίρι τους σε μια ρετσίνα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.