Wine spirit
Το γνωστό πρόβλημα. Έχετε μαγειρέψει τέλεια αλλά δεν είστε σίγουροι για το ποια κρασιά ταιριάζουν με το χριστουγεννιάτικο μενού. Το ίδιο ισχύει και αν είστε καλεσμένος. Τι κρασί να αγοράσετε; Να προτιμήσετε ελληνικά ή ξένα; Εμείς προτείνουμε κρασιά από τους ελληνικούς αμπελώνες, αφρώδη, λευκά δροσερά, λευκά πλούσια, φρέσκα κόκκινα, γεμάτα κόκκινα και κρασιά γλυκά.
Τα ορεκτικά και τα καναπεδάκια θα τα ταιριάξετε με ένα αφρώδες κρασί ή ένα ελαφρύ sauvignon blanc. Μετά θα συνεχίστε με ένα γεμάτο chardonnay ή ένα ασύρτικο παλαιωμένο ή περασμένο από βαρέλι για τις σούπες και τα ψαρικά. Αυτή η επιλογή είναι «παντός καιρού», δηλ. ταιριάζει και με τη γαλοπούλα σε περίπτωση που κάποιος καλεσμένος θέλει να συνεχίσει με λευκό μέχρι το τέλος του δείπνου.
Για τη γαλοπούλα πάλι μπορείτε να προτιμήσετε ή ένα γεμάτο λευκό βαρελάτο chardonnay ή ασύρτικο ή αν προτιμάτε κόκκινο κάποιο όχι πολύ τανικό, όπως pinot noir ή ένα μαλακό shiraz που να πηγαίνει με τις πλούσιες και διαφορετικές γεύσεις στη γέμιση (κάστανα, σταφίδες, κουκουνάρια).
Θα τελειώσετε το δείπνο με ένα γλυκό κρασί για τα μπλε τυριά, τα γλυκά με σοκολάτα, καραμέλα, κάστανο και τη βασιλόπιτα. Να θυμάστε ότι τα ελληνικά μαλακά τυριά (φέτα, κατσικίσιο) ταιριάζουν με ελληνικά λευκά κρασιά με οξύτητα. Για μια πιο γιορτινή ατμόσφαιρα ή πολλούς καλεσμένους διαλέξτε φιάλες Magnum (χωρητικότητας 2 φιαλών). Αν θέλετε πραγματικά να εντυπωσιάσετε, πάρτε τις φιάλες Double Magnum (χωρητικότητα 4 φιάλες).
*Και για τους πολύ προχωρημένους την επόμενη μέρα, πρωινό με Panettone και Prosecco
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κάθε χρόνο κυκλοφορούν την τρίτη Πέμπτη του Νοέμβρη
Από τον Δημήτρη Χατζηνικολάου, παθιασμένο οινολόγο και δημοσιογράφο οίνου
Μια έκθεση με 55 οινοποιεία και 200+ βιολογικά, βιοδυναμικά κρασιά με ελάχιστη παρέμβαση
Ένα ούζο καλοδουλεμένο, απαλό κι αρωματικό
Ένας προορισμός για κάθε λάτρη του καλού κρασιού
Με την τεχνική του zerowaste και έμπνευση από τα τοπικά προϊόντα του Διδυμοτείχου
Αποτελεί το πρώτο κρασί της σειράς Βoutari Selections, το οποίο δοκίμασαν οι καλεσμένοι στον γάμο και θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό φιαλών
Τα αγαπημένα των summer parties
Ντόπιες ποικιλίες με μικρή παραγωγή
Το Paros Farming Community μόλις κυκλοφόρησε το Seiradi Rosé Vin Mousseux Extra Brut
Η κεφαλονίτικη ποικιλία μας έχει πάρει τα μυαλά!
Με μόλις 6% αλκοόλ και 40% λιγότερες θερμίδες
Το Crodino φτιάχνεται από 15 βότανα, ρίζες και μπαχαρικά έπειτα από 6 μήνες εκχύλισης
Συντροφεύει τις πιο ξέγνοιαστες στιγμές της παρέας
Μιλήσαμε με την Αγγελική Γρατσία, στην οικογένεια της οποία ανήκει το οινοποιείο, για όλα εκείνα που κάνουν ξεχωριστή την τέχνη της παραδοσιακής αμπελουργίας
Φρανσουά Τρυφώ και μενού από ένα από τα καλύτερα wine bar της Αθήνας
Δοκιμάζεις μια φορά και θυμάσαι τη γεύση τους για πάντα
Μια φρέσκια μπίρα πολύ δροσερή που λέγεται Droseri και είναι Θασίτισα… ή μάλλον Θασίτσα.
Σύγχρονα twists αιγαιοπελαγίτικης γεύσης
Διαφορετικοί DJs κάθε βράδυ, art deco αισθητική και ωραία ποτά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.