Πόσο κρασί πίνουν οι Έλληνες το χρόνο;
Ένας χάρτης της Ευρώπης με τις χώρες που καταναλώνουν περισσότερο κρασί μας αφήνει έκπληκτους
Μην είναι η άγια Κοινωνία; Μην είναι το θρησκευτικό αίσθημα; Πάντως, από όλες τις χώρες της Ευρώπης, αυτή που καταναλώνει περισσότερο κρασί είναι το Βατικανό.
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από το wineinstitute.org και δείχνει ότι αυτή η μικροσκοπική χώρα με πληθυσμό μόλις 836 άτομα έχει την μεγαλύτερη κατά κεφαλή κατανάλωση κρασιού, η οποία ανέρχεται στα 54.26 λίτρα το χρόνο.
Και η Ελλάδα πάντως δεν πάει πίσω, αφού τερματίζει δωδέκατη στην Ευρώπη με ετήσια κατανάλωση 27,86 λίτρα ανά άτομο (και 300.000 λίτρα σύνολο).
Αν υπολογίσει κανείς ότι το εμφιαλωμένο κρασί συνήθως σερβίρεται σε μπουκάλια των 0,75 λίτρων, αυτό σημαίνει ότι ο μέσος Έλληνας πίνει 37 μπουκάλια κρασί το χρόνο. Όχι και άσχημα.
.
Οι ευρωπαϊκές χώρες με την μεγαλύτερη κατανάλωση κρασιού ανά άτομο το χρόνο:
1. Βατικανό 54.26
2. Ανδόρρα 46.26
3. Κροατία 44.2
4. Σλοβενία 44.07
5. Γαλλία 42.51
6. Πορτογαλία 41.74
7. Ελβετία 40.49
8. Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας 40.41
9. Μολδαβία 34.18
10. Ιταλία 33.30
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κάθε χρόνο κυκλοφορούν την τρίτη Πέμπτη του Νοέμβρη
Από τον Δημήτρη Χατζηνικολάου, παθιασμένο οινολόγο και δημοσιογράφο οίνου
Μια έκθεση με 55 οινοποιεία και 200+ βιολογικά, βιοδυναμικά κρασιά με ελάχιστη παρέμβαση
Ένα ούζο καλοδουλεμένο, απαλό κι αρωματικό
Ένας προορισμός για κάθε λάτρη του καλού κρασιού
Με την τεχνική του zerowaste και έμπνευση από τα τοπικά προϊόντα του Διδυμοτείχου
Αποτελεί το πρώτο κρασί της σειράς Βoutari Selections, το οποίο δοκίμασαν οι καλεσμένοι στον γάμο και θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό φιαλών
Τα αγαπημένα των summer parties
Ντόπιες ποικιλίες με μικρή παραγωγή
Το Paros Farming Community μόλις κυκλοφόρησε το Seiradi Rosé Vin Mousseux Extra Brut
Η κεφαλονίτικη ποικιλία μας έχει πάρει τα μυαλά!
Με μόλις 6% αλκοόλ και 40% λιγότερες θερμίδες
Το Crodino φτιάχνεται από 15 βότανα, ρίζες και μπαχαρικά έπειτα από 6 μήνες εκχύλισης
Συντροφεύει τις πιο ξέγνοιαστες στιγμές της παρέας
Μιλήσαμε με την Αγγελική Γρατσία, στην οικογένεια της οποία ανήκει το οινοποιείο, για όλα εκείνα που κάνουν ξεχωριστή την τέχνη της παραδοσιακής αμπελουργίας
Φρανσουά Τρυφώ και μενού από ένα από τα καλύτερα wine bar της Αθήνας
Δοκιμάζεις μια φορά και θυμάσαι τη γεύση τους για πάντα
Μια φρέσκια μπίρα πολύ δροσερή που λέγεται Droseri και είναι Θασίτισα… ή μάλλον Θασίτσα.
Σύγχρονα twists αιγαιοπελαγίτικης γεύσης
Διαφορετικοί DJs κάθε βράδυ, art deco αισθητική και ωραία ποτά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.