- CITY GUIDE
- PODCAST
-
30°
![99730-199301.jpg 99730-199301.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2015/06/14/99730-199301.jpg)
Ποιος θα μπορούσε να πει «όχι» σε μια πλούσια μακαρονάδα, σε μια αφράτη πίτσα ή σε μια τραγανή μπρουσκέτα; Ούτε ένας. Για αυτό ακριβώς τα ιταλικά εστιατόρια της Αθήνας είναι τόσα όσα και οι αμαρτίες μας. Παρακάτω θα βρεις μερικά από τα ωραιότερα για να περάσεις τις καλοκαιρινές σου νύχτες, μέρες, εβδομάδες κ.ο.κ.
Vincenzo
Είναι η πρώτη απάντηση στην ερώτηση «ξέρεις κανένα καλό ιταλικό στη Γλυφάδα;». Όλοι στα νότια προάστια το προτιμούν για τις γενναίες μερίδες των al dente ζυμαρικών του, τη λεπτή ζύμη της πίτσας του (ψημένη σε ξυλόφουρνο παρακαλώ) και τις λογικές τιμές του. Στα συν ο δροσερός κήπος, ό,τι πρέπει τα καλοκαιρινά βράδια. Γιαννιτσοπούλου1, Γλυφάδα, 210 8941310
Testaccio
Καινούργιο ιταλικό με τα όλα του (σε αυτά περιλαμβάνεται μέχρι και ένα.mozzarella bar), είναι αυτό που θες μετά τις καλοκαιρινές σου εξορμήσεις στις παραλίες της Βουλιαγμένης. Έχει πολλά και ωραία πιάτα, αλλά highlight είναι η Clammato Con Cozze, πίτσα με μαύρη ζύμη από μελάνι σουπιάς που έχει πάνω…όλη τη θάλασσα. Λητούς 2 &Απόλλωνος 18, Βουλιαγμένη, 210 8964112
Parlo
Νέο είναι και το Parlo, που δεν έχει κλείσει ούτε μήνα στο Νέο Ψυχικό. Κομψό και minimal, ανήκει στα εστιατόρια εκείνα που ξέρουν τι πάει να πει ιταλική φινέτσα. Θα βρεις αρκετές προτάσεις σε pizza και pasta, αλλά δώσε μια ευκαιρία παραπάνω στις παπαρδέλες με κοτόπουλο, μανιτάρια πορτομπέλο και κρέμα μαύρης τρούφας. Αδριανείου 25Α, Ν. Ψυχικό, 213 0365719
Tesoro Mio
Κομψό και διακριτικό, με ωραία αυλή περιστοιχισμένη από παρτέρια για τους πιο ρομαντικούς. Η κουζίνα του βάζει πλώρη για Ιταλία, αλλά μερικές φορές γοητεύεται από τις υπόλοιπες ακτές τις Μεσογείου και λοξοδρομεί. Τα μεσημέρια θα βρεις ένα νέο fixed menu 3 πιάτων με €24/ άτομο ενώ για τα βράδια υπάρχει το A Cena Menu με 3 πιάτα κρεατικών ή θαλασσινών (εξαιρετικό το σπαγγέτι με αχινό, λαχανικά και μαύρο πιπέρι) και €29/ άτομο. Παπαδιαμάντη 3, Κηφισιά, 210 6232536
Fuga
Κρυμμένο καλά στον κήπο του Μεγάρου Μουσικής, το εστιατόριο αυτό δεν φημίζεται μόνο για τις ιταλικές του γεύσεις, αλλά και για τα δυνατά κοκτέιλ του. Ο κήπος του, πνιγμένος στις πρασινάδες και στα λουλούδια, προσφέρει ατέλειωτο ρομάντζο και μεθυστικά όμορφες νύχτες. Κόκκαλη 1, Μέγαρο Μουσικής, 210 7242979
Cosa Nostra
Vintage ταπετσαρίες, μυστηριακή ατμόσφαιρα, jazz ήχοι, καρό τραπεζομάντιλα που παραπέμπουν σε αυθεντική ιταλική τρατορία και όλα αυτά με θέα τα ιστιοφόρα που λικνίζονται στο Μικρολίμανο. Πιάτο που τραβάει τα βλέμματα, το all time classic ριζότο θαλασσινών. Ακτή Κουμουνδούρου 50, Μικρολίμανο, 210 4101110
La Pasteria
Για τις στιγμές εκείνες που θέλεις ιταλικό και το θες «τώρα!». Όλο και κάποιο εστιατόριο La Pasteria θα είναι κοντά σου με ωραία ιταλική κουζίνα, από αυτή που ξέρεις, αγαπάς και εμπιστεύεσαι. Μάλιστα αυτή την περίοδο συναντάς και το νέο Giro D’Italia, που κάνει στάση στη Σαρδηνία με ένα μενού 3 πιάτων από €15.
Αρχική φωτογραφία: Tesoro Mio
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το πρώτο φεστιβάλ γαστρονομίας και οίνου του νησιού
Με τα Ikaria Coffee kiosk και Ikaria Park μαθαίνει στους Ολλανδούς τα ελληνικά φαγητά και κρασιά
Premium συσκευασμένο παγωτό από την Ιταλία κατευθείαν σπίτι σου
Εδώ θα βρεις εξαιρετικής ποιότητας νωπά κοτόπουλα, αλλά και χειροποίητη κοτόπιτα, τραγανά buffalo wings και το περίφηµο «κοτοσούβλι»
Η καλύτερη ποιότητα στις ζύμες, αλλά και μια εμπειρία που διεγείρει όλες τις αισθήσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Όσα φαστ-φουντ και να παρελάσουν από τις μόδες, η μπουγάτσα του Ιορδάνη, δεν κινδυνεύει. Γιατί στα Χανιά έχει ρίζες πιο στέρεες και από τον Φάρο.
Το ζαχαροπλαστείο που αλλάζει το τοπίο στα γλυκά
Με ασημένια μαχαιροπίρουνα, αστακό thermidor και την έννοια της φιλοξενίας του ‘70
Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα
Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι
Είτε είναι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας είτε ελεύθερης αλιείας, αποτελεί μια πολύτιμη πηγή βιταμινών και μετάλλων
Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»
Ψητό, τηγανητό ή παστό, το κάθε ψάρι έχει τη νοστιμιά του
Και το προτιμά μαγειρεμένο στην πιο λιτή, μεστή, αλλά και γρήγορη νοστιμιά του
«Αυτή η φρέσκια γεύση του ψαριού, η βαθιά κρουστή, ιωδιούχα και θαλασσινή, έχει γραφτεί ανεξίτηλα στο γευστικό dna των Ελλήνων»
Σε περιμένει με ένα μοναδικό σκηνικό στην καρδιά του λιμανιού
Ο αγαπημένος αθηναϊκός κήπος αλλάζει διαχείριση, αλλά όχι χρήση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.