Θεματα

Όταν ο Βασίλαινας συνάντησε το Κτήμα Κοκοτού

Μια βραδιά με εξαιρετικό κρασί και φαγητό

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
99394-198680.jpg

Το εστιατόριο Βασίλαινας είναι ένα από τα ιστορικά εστιατόρια της πόλης. Το Κτήμα Κοκοτού ανήκει στα ιστορικά του Αττικού αμπελώνα. Τι γίνεται αν ενώσουμε τη γαστρονομία του ενός με τις ελληνικές και διεθνείς ποικιλίες του άλλου;

Την Πέμπτη 11 Ιουνίου τα κρασιά του κτήματος Κοκοτού παντρεύονται με το μενού του Ρενάτο Μεκόλι (σε συνεργασία με τον sommelier του εστιατορίου Γρηγόρη Μιχαήλο) και σε αυτό το… γάμο όλοι θέλουμε να πάμε.

Το μενού περιλαμβάνει σούπα από κολοκυθάκια με βασιλικό και αγριομάραθο με ψητή μαριναρισμένη γαρίδα (Σαββατιανό, Κοκοτού 2014), carpaccio μυλοκόπι με σος lime, λεμόνι και ginger (Τρεις τρεις παράδες, Κτήμα Κοκοτού 2014), φρέσκα χειροποίητα ραβιόλι γεμιστά με φρέσκα μανιτάρια τρούφα και φλέικς γραβιέρας (Barrel Ferment Chardonnay, Κτήμα Κοκοτού 2014), φιλέτο μοσχαρίσιο ψητό στη σχάρα με spring rolls λαχανικών, κρέμα μπρόκολο και σάλτσα από μοσχάρι (Κτήμα Κοκοτού, ερυθρό 2014) και φρουτοσαλάτα με ελαφρύ σιρόπι lemongrass, μέντα και lime (Ροζέ, Κτήμα Κοκοτού 2014). Τιμή: €35/άτομο.

Αιτωλικού 72, Πειραιάς, 210 4612457

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 8: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τα ελληνικά προϊόντα
Δημιουργώντας με ξακουστά τοπικά υλικά από 30 γωνιές της Ελλάδας με τον Στέλιο Παρλιάρο

Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό

Στέλιος Παρλιάρος
Ο Στέλιος Παρλιάρος μας παίρνει μαζί του σε ένα ταξίδι γεύσης σε 30 γωνιές της Ελλάδος

«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.