Θεματα

Ραντεβού στη Γλυφάδα

Στο Soleto οι ώρες περνούνε όμορφα από το πρωί έως το βράδυ

43861-98572.jpg
Νενέλα Γεωργελέ
ΤΕΥΧΟΣ 529
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
98988-221528.jpg

Με το καλοκαίρι να ’χει εγκατασταθεί για τα καλά στην Αθήνα αφήνω πίσω μου το κέντρο της πόλης και μαζί με την παρέα κατηφορίζω νότια. Η παραλιακή θέλει παράθυρα ανοιχτά, μυρίζει θαλασσινό αεράκι, μου φτιάχνει τη διάθεση. Και προορισμός μου είναι το Soleto στη Γλυφάδα, ένα στέκι που αγαπώ, πάω και ξαναπάω, μου μοιάζει το σημείο «κάνω διακοπές όλο το χρόνο». Είναι εντυπωσιακό, μεγάλο, έχει βεράντες γύρω γύρω, είναι πάντα γεμάτο, το πρωί φωτεινό και ηλιόλουστο, το βράδυ λαμπερό και έτοιμο για όλα. Μέσα έχει τραπέζια φαγητού, καναπέδες για relax με τις ώρες, γωνιές κεντρικές-παρατηρητήρια ή και πιο «πριβέ», στο βάθος το Kibo με τη δική του μοντέρνα και μίνιμαλ διακόσμηση που ταιριάζει γάντι στα σούσι και την εξαιρετική asian κουζίνα που σερβίρει. Το Soleto ξεκινάει από νωρίς το πρωί με καφέδες, χυμούς και κυρίως τέλεια πρωινά. Συνεχίζει με μεσογειακή κουζίνα που έχει έντονες ιταλικές νότες. Αυτή διαλέγουμε, ο βραβευμένος chef Μιχάλης Ντουνέτας έχει μόλις στήσει ένα μενού καταπληκτικό. Μαθαίνω πως μόλις έχουν παραλάβει εξαίσια τυριά και αλλαντικά από Ιταλία, προσούτο Πάρμας, πεκορίνο tartufo και πεκορίνο peperoncino, gorgonzola dolce και άλλα τέλεια – τα λατρεύω αλλά προς τιμή μου συγκρατούμαι…

Διαλέγουμε μπρουσκέτες με μαριναρισμένη ντομάτα και βουβαλίσια μοτσαρέλα (€6), τσιμπάμε από έναν πεντανόστιμο –και ψαρεμένο σε ελληνικά νερά– τόνο μαρινάτο με λαχανικά, βασιλική κινόα, με στάλες από εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και χυμό από μοσχολέμονο (€14), παίρνουμε κι ένα καρπάτσιο χταποδιού με φύλλα ρόκας, ντοματίνια ελιές και κάπαρη (€12). Δεν παραλείπουμε τις πίτσες και σε λίγο φτάνει μια ζεστή, τραγανιστή, μυρωδάτη tartufata με λευκή σάλτσα, μανιτάρια του δάσους, φλούδες παρμεζάνας και λάδι τρούφας (€14). Με ακαταμάχητη όρεξη συνεχίζουμε με μεσογειακά ριζότι και πάστες – διαλέγω την καρμπονάρα με guanciale και κρόκο αυγού (€12). Παίρνουμε και κρεατικά, η μπίλια κάθεται σ’ ένα μενταγιόν από ψαρονέφρι τυλιγμένο σε μπέικον που συνοδεύεται από ραγού μανιταριών, πατάτες σοτέ και εσαλότ σε σάλτσα κρέμας παρμεζάνας (€18). Εντυπωσιακό να το διαβάζεις, πιστέψτε με, τέλειο και να το τρως. Η ποιότητα και η γεύση όλων είναι εξαιρετική κι εδώ θα πρέπει να πω πως το Soleto προμηθεύεται ελαιόλαδο, λαχανικά, αυγά και άλλα από τη δική του φάρμα στις Σπέτσες. Κι επίσης πως πίσω από όλα αυτά βρίσκεται η ιδιοκτήτρια Έλενα Παπαθάνου, ψυχή όλης αυτής της εξαίσιας υπερπαραγωγής, από τη λαμπερή και μαζί homey ατμόσφαιρα του χώρου μέχρι τις πρώτες ύλες και την εξαιρετική τους ποιότητα.

Πίνουμε ωραία κρασιά, ναι, δεν αντιστεκόμαστε ούτε στα γλυκά, αμαρτία στο Soleto να μην τα γευτείς. Με κοκτέιλ, χάζι στον όμορφο κόσμο και με τις ωραίες μουσικές του dj φτάνει η νύχτα μας μέχρι πολύ αργά. Σας το συστήνω ανεπιφύλακτα το Soleto, ένα ρεστό με χρώμα, φως, διάθεση που μπορεί να σας χαρίσει τέλειες στιγμές από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ, 7 ημέρες την εβδομάδα.

Λαοδίκης 33-35, Γλυφάδα, 210 9680460

INFO
Soleto

Όμορφο στέκι, η υπερπαραγωγή της Γλυφάδας, θα τους δεις όλους εδώ. Ανοιχτό από το πρωί για καφέ και ακαταμάχητα πρωινά, σνακ στη συνέχεια με ωραία πιάτα μεσογειακής-ιταλικής κουζίνας, από τον ταλαντούχο chef Δημήτρη Κατριβέση ο οποίος θα δώσει και μια ιαπωνική νότα στο μενού. Μέχρι αργά για ποτό, εξαιρετικά cocktails και ωραίες μουσικές που σε κρατάνε μέχρι πολύ αργά.

Δες αναλυτικά

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.