- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Ποιος είναι ο καλύτερος σεφ του κόσμου;
Ανακατατάξεις στα βραβεία του βρετανικού περιοδικού Restaurant
Τον καλύτερο σεφ του κόσμου ψήφισε και φέτος η διεθνής επιτροπή του διαγωνισμού «τα 50 καλύτερα εστιατόρια στον Κόσμο» του περιοδικού Restaurant που χορηγούνται από το S. Pellegrino και Acqua Panna.
Ο κατάλογος ανακοινώθηκε χθες το βράδυ στο Guild Hall στο Λονδίνο κατά τη διάρκεια της παραδοσιακής τελετής και ενώπιον της ελίτ του κέτερινγκ. Το πρώτο βραβείο δόθηκε στους αδερφούς Roca από την Ισπανία, το δεύτερο στον Μ. Bottura από τη Μοδένα της Ιταλίας, ενώ η πτώση του Rene Redzepi στην τρίτη θέση και η άνοδος της Κεντρικής και Νότιας Αμερικής στους δέκα πρώτους, ήταν από τα πιο ενδιαφέροντα αποτελέσματα του διαγωνισμού. Το βραβείο για τον καλύτερο σεφ ζαχαροπλαστικής δόθηκε στον αδελφό του Ferran Adria, Albert.
Ποιος, όμως, επιλέγει τα καλύτερα εστιατόρια στον κόσμο; Χμμ. Έχουμε και λέμε: υπάρχει μία κριτική επιτροπή 972 ψηφοφόρων, σε 27 χώρες. Κάθε χώρα έχει 36 ψηφοφόρους και καθένας μπορεί να υποδείξει ως επτά εστιατόρια, μεταξύ των οποίων τέσσερις στη χώρα του και τα τρία σε άλλες. Το 34% των ψηφοφόρων αποτελείται από σεφ και εστιάτορες, το 33% από δημοσιογράφους και το άλλο 33% από ταξιδιώτες με γνώσεις γκουρμέ κουζίνας. Και κάπως έτσι βγαίνει.
Φωτογραφία: Οι αδερφοί Roca
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εδώ θα ανακαλύψεις από δεκάδες noodles μέχρι τσιπς από φύκια
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.