- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Forky.gr, ένα πιρούνι που φροντίζει το στομάχι σου
Ζεστό, φρέσκο, υγιεινό φαγάκι σε 15 λεπτά;
Μένεις μόνος σου. Δεν μαγειρεύεις. Βλέπεις τους ντελιβεράδες πιο συχνά από τη μαμά σου. Πιστεύεις ότι σε λίγο θα πάθεις σκορβούτο από τη συνεχή εναλλαγή σουβλάκι-πίτσας και τούμπαλιν. Σου έχω νέα.
Το Forky είναι μία νέα υπηρεσία που σου λύνει γρήγορα και χωρίς πολλά πολλά το θέμα «τι θα φάω σήμερα;». Η διαδικασία είναι πολύ απλή: Μπαίνεις στο forky.gr, διαλέγεις το αγαπημένο σου πιάτο, παραγγέλνεις με 3 μόλις κλικ και μέσα σε 15 λεπτά το φαγάκι έρχεται σπίτι σου.
Ποια είναι η διαφορά –θα μου πεις και δικαιολογημένα– με τις άλλες υπηρεσίες online delivery; Εδώ είναι το ζουμί. Η ομάδα του Forky έχει σεφ που έχουν δουλέψει σε γνωστά εστιατόρια της Αθήνας (Astir Palace, Τζίτζικας και Μέρμηγκας, Balthazar είναι μερικά από αυτά) και που φροντίζουν ό,τι διαλέξεις να είναι από τις καλύτερες πρώτες ύλες, βασισμένο στη μοντέρνα ελληνική κουζίνα, γεμάτο θρεπτικά συστατικά, αλλά χαμηλό σε θερμίδες.
Χειροποίητα ζυμαρικά με φέτα, ελιές και ντοματίνια
Κάθε μέρα στην κουζίνα του Forky ετοιμάζεται ένα μενού με δύο κυρίως πιάτα (ένα πρωτεϊνικό, ένα χορτοφαγικό) και μία σαλάτα. Οι επιλογές που έχουμε συναντήσει μέχρι στιγμής, περιλαμβάνουν από κοτόπουλο στη σχάρα με ρύζι λαχανικών, μπιφτέκι σχάρας με τσιγαριστό σπανάκι, φασολάκια με ψητά κολοκυθάκια και δυόσμο, μέχρι μπιφτεκάκια κοτόπουλου με βότανα και dip γιαουρτιού, σολομό σχάρας με λαχανικά ατμού ή χειροποίητα ζυμαρικά με φέτα, ελιές και ντοματίνια. Στο Forky.gr εκτός από την τιμή κάθε πιάτου (από €3-€5), μπορείς να δεις και τις θερμίδες που περιέχει.
Mousse au chocolat by Stelios Parliaros
Όσο για τα γλυκάκια (διότι και από αυτά διαθέτει το κατάστημα), ούτε αυτά δεν αφέθηκαν σε τυχαία χέρια. Την επιμέλεια έχει ο εθνικός μας ζαχαροπλάστης, Στέλιος Παρλιάρος, που δημιουργεί ειδικά για το Forky μία σειρά γλυκών υψηλής ζαχαροπλαστικής. Τα Forky dessert by Stelios Parliaros έρχονται σπίτι σου με ένα κλικ σε πολύ προσιτές τιμές.
Το μενού είναι επίτηδες μικρό για να μην… τρως τα χρόνια σου ξεφυλλίζοντας ατελείωτους καταλόγους προσπαθώντας να αποφασίσεις τι είναι αυτό που θες (σύντροφοι αναποφάσιστοι, είμαι σίγουρη ότι καταλαβαίνετε).
Η ομάδα του Forky
Μέχρι αυτή τη στιγμή γίνονται παραδόσεις σε όλο το κέντρο της Αθήνας (μπορείς να δεις εδώ τις περιοχές στο χάρτη), αλλά το Forky μεγαλώνει πολύ γρήγορα, οπότε είναι πολύ πιθανό να βρίσκεται σύντομα και στη δική σου γειτονιά.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εδώ θα ανακαλύψεις από δεκάδες noodles μέχρι τσιπς από φύκια
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.