Θεματα

Forky.gr, ένα πιρούνι που φροντίζει το στομάχι σου

Ζεστό, φρέσκο, υγιεινό φαγάκι σε 15 λεπτά;

56855-123975.JPG
Κατερίνα Βνάτσιου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
98873-197773.jpg

Μένεις μόνος σου. Δεν μαγειρεύεις. Βλέπεις τους ντελιβεράδες πιο συχνά από τη μαμά σου. Πιστεύεις ότι σε λίγο θα πάθεις σκορβούτο από τη συνεχή εναλλαγή σουβλάκι-πίτσας και τούμπαλιν. Σου έχω νέα.

Το Forky είναι μία νέα υπηρεσία που σου λύνει γρήγορα και χωρίς πολλά πολλά το θέμα «τι θα φάω σήμερα;». Η διαδικασία είναι πολύ απλή: Μπαίνεις στο forky.gr, διαλέγεις το αγαπημένο σου πιάτο, παραγγέλνεις με 3 μόλις κλικ και μέσα σε 15 λεπτά το φαγάκι έρχεται σπίτι σου.

Ποια είναι η διαφορά –θα μου πεις και δικαιολογημένα– με τις άλλες υπηρεσίες online delivery; Εδώ είναι το ζουμί. Η ομάδα του Forky έχει σεφ που έχουν δουλέψει σε γνωστά εστιατόρια της Αθήνας (Astir Palace, Τζίτζικας και Μέρμηγκας, Balthazar είναι μερικά από αυτά) και που φροντίζουν ό,τι διαλέξεις να είναι από τις καλύτερες πρώτες ύλες, βασισμένο στη μοντέρνα ελληνική κουζίνα, γεμάτο θρεπτικά συστατικά, αλλά χαμηλό σε θερμίδες.

n

Χειροποίητα ζυμαρικά με φέτα, ελιές και ντοματίνια

Κάθε μέρα στην κουζίνα του Forky ετοιμάζεται ένα μενού με δύο κυρίως πιάτα (ένα πρωτεϊνικό, ένα χορτοφαγικό) και μία σαλάτα. Οι επιλογές που έχουμε συναντήσει μέχρι στιγμής, περιλαμβάνουν από κοτόπουλο στη σχάρα με ρύζι λαχανικών, μπιφτέκι σχάρας με τσιγαριστό σπανάκι, φασολάκια με ψητά κολοκυθάκια και δυόσμο, μέχρι μπιφτεκάκια κοτόπουλου με βότανα και dip γιαουρτιού, σολομό σχάρας με λαχανικά ατμού ή χειροποίητα ζυμαρικά με φέτα, ελιές και ντοματίνια. Στο Forky.gr εκτός από την τιμή κάθε πιάτου (από €3-€5), μπορείς να δεις και τις θερμίδες που περιέχει.

n

Mousse au chocolat by Stelios Parliaros

Όσο για τα γλυκάκια (διότι και από αυτά διαθέτει το κατάστημα), ούτε αυτά δεν αφέθηκαν σε τυχαία χέρια. Την επιμέλεια έχει ο εθνικός μας ζαχαροπλάστης, Στέλιος Παρλιάρος, που δημιουργεί ειδικά για το Forky μία σειρά γλυκών υψηλής ζαχαροπλαστικής. Τα Forky dessert by Stelios Parliaros έρχονται σπίτι σου με ένα κλικ σε πολύ προσιτές τιμές.

Το μενού είναι επίτηδες μικρό για να μην… τρως τα χρόνια σου ξεφυλλίζοντας ατελείωτους καταλόγους προσπαθώντας να αποφασίσεις τι είναι αυτό που θες (σύντροφοι αναποφάσιστοι, είμαι σίγουρη ότι καταλαβαίνετε).

n

Η ομάδα του Forky

Μέχρι αυτή τη στιγμή γίνονται παραδόσεις σε όλο το κέντρο της Αθήνας (μπορείς να δεις εδώ τις περιοχές στο χάρτη), αλλά το Forky μεγαλώνει πολύ γρήγορα, οπότε είναι πολύ πιθανό να βρίσκεται σύντομα και στη δική σου γειτονιά.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 8: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τα ελληνικά προϊόντα
Δημιουργώντας με ξακουστά τοπικά υλικά από 30 γωνιές της Ελλάδας με τον Στέλιο Παρλιάρο

Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό

Στέλιος Παρλιάρος
Ο Στέλιος Παρλιάρος μας παίρνει μαζί του σε ένα ταξίδι γεύσης σε 30 γωνιές της Ελλάδος

«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.