- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
»Ψωμί με προζύμι στα ξύλα, όπως το έφτιαχναν παλιά, και πραγματικά αρωματικό μέλι από τη Λακωνία. Πρατήριο ΝΙΚΟΛΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, Αθηνάς 39, 210 3222.622
»Κινέζικο κοτόπουλο με λαχανικά έτοιμο να μπει στο γουόκ. Φρεσκοκομμένες μπουκιές ανακατεμένες με διάφορα λαχανικά συν τα σωστά μπαχαρικά. Κρεοπωλείο ΜΑΓΓΙΝΑΣ, Αγ. Τρύφωνος 31, Κηφισιά, 210 8087.036
»Άλειμμα με μαύρη σοκολάτα και ελληνικά φρούτα από τη ΓΕΩΔΗ, με φυσικά συστατικά και χαμηλά λιπαρά. Ένα από τα καλύτερα αλείμματα σοκολάτας που κυκλοφορεί στην αγορά. Σε μαγαζιά με βιολογικά προϊόντα και επιλεγμένα παντοπωλεία. www.geodinet.gr
»Φρέσκο χειροποίητο φύλλο, όπως αυτά που ανοίγουν στα χωριά. Cook in the safe side γιατί σύμφωνα με τις στατιστικές, το φύλλο είναι το 70% του κόπου προετοιμασίας μιας πίτας, αλλά και το 60% της επιτυχίας της. Πρατήριο Άρτου ΘΕΟΧΑΡΗ, Σωκράτους 2 & Ευριπίδου, 210 3212.195
Γεύση από… ΔΝΤ
● Είσαι στη στοά του νούμερου 2 της Καρ. Σερβίας και μπαίνεις στο ασανσέρ. Φτάνεις στο τέρμα και προσγειώνεσαι σε μια ταράτσα με πιάτο την Αθήνα, 3-4 τραπεζάκια, μπιφτέκια ζυμωμένα από χέρι όχι από κουμπί, πραγματικές πατάτες τηγανητές, νορμάλ σαλάτα και ψωμάκια με λιωμένο τυρί και ντομάτα. Θα κάνεις υπομονή, δεν θα βιάζεσαι, θα δεις τους άφραγκους hipsters να παίρνουν μεσημεριανό και θα πληρώσεις λίγα. Ο κωδικός είναι «πάμε στον Κρητικό»…
● Λίγο πιο κάτω στη στοά με τα φωτοτυπάδικα (στο νούμερο 10) μια γλυκύτατη γιαγιά χαμογελά στο αριστερό σου χέρι. Θα σου φτιάξει ομελέτα με € 2, θα σου ψήσει χοιρινά φιλετάκια-μπουκιές με € 5 και θα σου κόψει στο χέρι τη σαλάτα που αρμόζει στην εποχή. Λες ευχαριστώ και γυρνάς στο γραφείο… - Π.Μ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Ιδιορρυθμίες, λόγοι συναισθηματικοί και άλλοι που δεν τρώμε κάποια φαγητά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.