- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Τι χρειαζόμαστε (για 4 άτομα) 500 gr ζυμαρικά μαύρα paccheri (ή άλλα μαύρα ζυμαρικά με μελάνι σουπιάς) ● 200gr γόνος καλαμαριού καθαρισμένος και κατά προτίμηση φρέσκος ● 100 gr αρακάς βρασμένος ● 1 σκελίδα σκόρδο ● λίγος μαϊντανός ● λάδι ● 300 gr σάλτσα ντομάτας (pomodoro) ● αλάτι ● φρέσκο μαύρο πιπέρι
Πώς το φτιάχνουμε Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε πολύ ελαφριά το σκόρδο με το λάδι. Ρίχνουμε το μαϊντανό, τον αρακά και τους γόνους. Αφήνουμε 3-4 λεπτά να ψηθούν σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, λίγο ακόμα φρέσκο μαϊντανό, αλάτι, φρέσκο τριμμένο πιπέρι. Αφήνουμε τη σάλτσα μας άλλα 5 λεπτά ακόμη και είναι έτοιμη. Αφού έχουμε βράσει και σουρώσει τα ζυμαρικά, τα ρίχνουμε στην έτοιμη σάλτσα μας. Δεν θέλουν τυρί, συνοδεύονται με λευκό κρασί όχι πολύ αρωματικό.
Γιατί να πάω
● Η Osteria σερβίρει εξαιρετικό χύμα Chianti.
● Τα πιάτα ημέρας –γραμμένα σε μαυροπίνακα– είναι κάθε φορά και μια ευχάριστη έκπληξη. ● Το προσωπικό είναι ταχύτατο και ευγενέστατο.
● Φρεσκάρεις τα ιταλικά σου, τα μιλάνε όλοι φαρσί (και τα ελληνικά επίσης).
L’ ΟSTERIA DA CLAUDIO, Κ. Βάρναλη 26, Χαλάνδρι, 210 6834.228 εβδομάδα, και μεσημέρι.