- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Πάστα alla Veneta
Η Osteria da Claudio είναι ένα αυθεντικό ιταλικό κουτούκι της πόλης. Πείσαμε το σεφ και ιδιοκτήτη Claudio Stanich να μας αποκαλύψει τη συνταγή που προτιμούν οι φανατικοί του πελάτες
Τι χρειαζόμαστε (για 4 άτομα) 500 gr ζυμαρικά μαύρα paccheri (ή άλλα μαύρα ζυμαρικά με μελάνι σουπιάς) ● 200gr γόνος καλαμαριού καθαρισμένος και κατά προτίμηση φρέσκος ● 100 gr αρακάς βρασμένος ● 1 σκελίδα σκόρδο ● λίγος μαϊντανός ● λάδι ● 300 gr σάλτσα ντομάτας (pomodoro) ● αλάτι ● φρέσκο μαύρο πιπέρι
Πώς το φτιάχνουμε Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε πολύ ελαφριά το σκόρδο με το λάδι. Ρίχνουμε το μαϊντανό, τον αρακά και τους γόνους. Αφήνουμε 3-4 λεπτά να ψηθούν σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, λίγο ακόμα φρέσκο μαϊντανό, αλάτι, φρέσκο τριμμένο πιπέρι. Αφήνουμε τη σάλτσα μας άλλα 5 λεπτά ακόμη και είναι έτοιμη. Αφού έχουμε βράσει και σουρώσει τα ζυμαρικά, τα ρίχνουμε στην έτοιμη σάλτσα μας. Δεν θέλουν τυρί, συνοδεύονται με λευκό κρασί όχι πολύ αρωματικό.
Γιατί να πάω
● Η Osteria σερβίρει εξαιρετικό χύμα Chianti.
● Τα πιάτα ημέρας –γραμμένα σε μαυροπίνακα– είναι κάθε φορά και μια ευχάριστη έκπληξη. ● Το προσωπικό είναι ταχύτατο και ευγενέστατο.
● Φρεσκάρεις τα ιταλικά σου, τα μιλάνε όλοι φαρσί (και τα ελληνικά επίσης).
L’ ΟSTERIA DA CLAUDIO, Κ. Βάρναλη 26, Χαλάνδρι, 210 6834.228 εβδομάδα, και μεσημέρι.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Ιδιορρυθμίες, λόγοι συναισθηματικοί και άλλοι που δεν τρώμε κάποια φαγητά
Ένα από τα ομορφότερα σημεία να απολαύσεις τη θέα της Ακρόπολης
Πρώτος καλεσμένος ο Γρηγόρης Χέλμης την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου
Τα μέλια των Τομ Κορόγιαννου και Νίκου Καλδάνη θα έπρεπε να κάνουν ήδη διεθνή καριέρα
Αν προορισμός σου είναι η Αράχοβα, η Ιτέα ή το Γαλαξίδι, μείνε στη Λιβαδειά!
Σοκολατόπιτες, γαλακτομπούρεκο και θεϊκό προφιτερόλ. Αυτά τα ζαχαροπαλστεία έχουν τα γλυκά που ονειρεύεσαι
Ένα gelato bar με υπέροχη αισθητική και πολλές λιχουδιές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.