- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Μα πόσο πάει η μελιτζάνα με την παρμεζάνα δε λέγεται! Προσθέτουμε τα καρύδια για το κρατσανιστό της υπόθεσης και έχουμε ένα εύκολο, καλοκαιρινό και πολύ χορταστικό φαγάκι.
Υλικά για 4-6 άτομα:
Για τη σάλτσα:
1 κιλό ντοματάκια
1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
1 κ. γλ. μπούκοβο
1 κ. σ. ελαιόλαδο
¼ του φλιτζανιού κόκκινο κρασί
½ κ. γλ. ζάχαρη
½ κ. γλ. αλάτι
¼ του φλιτζανιού φύλλα βασιλικού
Για τη μελιτζάνα:
1 μεγάλη, σφιχτή μελιτζάνα
¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο
αλάτι
2 κ. σ. θρυμματισμένα ψίχουλα ψωμιού
2 κ. σ. καρύδια, ψιλοκομμένα
½ φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
¾ του φλιτζανιού ψιλοκομμένη μοτσαρέλα
αλάτι
Εκτέλεση:
Για τη σάλτσα: Με ένα αποφλοιωτή λαχανικών ξεφλουδίζουμε τα ντοματάκια και αφαιρούμε το κοτσανάκι τους. Τα ζουλάμε με τα χέρια μας μέχρι να λιώσουν.
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια ένταση. Προσθέτουμε το σκόρδο και το μπούκοβο κα τσιγαρίζουμε μέχρι να ροδίσει το σκόρδο (περίπου για 5 λεπτά). Έπειτα, ρίχνουμε τις ντομάτες, το κρασί, τη ζάχαρη, το αλάτι και το βασιλικό. Μαγειρεύουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα (θέλει περίπου 20-25 λεπτά).
Για τη μελιτζάνα: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C. Κόβουμε τη μελιτζάνα σε ροδέλες πάχους 1,5 εκ και τις τοποθετούμε σε μια λαδόκολλα. Πασπαλίζουμε με αλάτι και αλείφουμε με ελαιόλαδο την κάθε πλευρά από όλες τις ροδέλες. Ψήνουμε στο φούρνο για 15 λεπτά, γυρνάμε τις μελιτζάνες και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά.
Αλείφουμε ένα μικρό πυρέξ με ελαιόλαδο και απλώνουμε μια στρώση από τη σάλτσα. Συνεχίζουμε με μια στρώση από μελιτζάνες και από πάνω βάζουμε ακόμη μία στρώση σάλτσας. Πασπαλίζουμε με τη μισή μοτσαρέλα και τη μισή παρμεζάνα. Τοποθετούμε άλλη μία στρώση μελιτζάνας, από πάνω βάζουμε μια στρώση σάλτσας και στο τέλος ρίχνουμε το υπόλοιπο τυρί.
Σε ένα μικρό μπολ αναμειγνύουμε το ψωμί μαζί με τα καρύδια, 1 κουταλάκι αλάτι και 1 κουταλάκι ελαιόλαδο. Απλώνουμε το μείγμα πάνω από την τελευταία στρώση και ψήνουμε στο φούρνο για 20-25 λεπτά. Αφήνουμε να «ξεκουραστεί» για 10 λεπτά πριν σερβίρουμε.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εδώ θα ανακαλύψεις από δεκάδες noodles μέχρι τσιπς από φύκια
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.