- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Ημέρες Γαστρονομίας, φέτος αφιερωμένες στην Πελοπόννησο
Πλούσιο πρόγραμμα, μεγάλο γαστρονομικό ενδιαφέρον
Είναι η τρίτη χρονιά που οι Ημέρες Γαστρονομίας ξημερώνουν στην Αθήνα και χτυπούν το καμπανάκι στο μυαλό όλων όσων αγαπούν το φαγητό (να φανταστώ ότι το ακούμε όλοι;). Για τρεις μέρες, το Μουσείο Μπενάκη, όπου φιλοξενείται η εκδήλωση, γεμίζει με τα χρώματα, τις μυρωδιές, τις καινοτομίες και όλον τον πλουραλισμό της ελληνικής γεύσης.
Εκδηλώσεις γευσιγνωσίας, παρουσιάσεις, συζητήσεις, state of the art εκπαιδευτικά εργαστήρια και σεμινάρια, εκθέσεις παραγωγών, live cooking sessions, προβολές ταινιών γαστρονομίας με πάνω από …85 θεματικές εκδηλώσεις και με τη συμμετοχή περισσότερων από 180 ειδικών και δημιουργών από το χώρο της γεύσης, το φετινό πρόγραμμα τα έχει όλα.
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το φεστιβάλ επιλέγει μια περιοχή της Ελλάδας ως τιμώμενο γαστρονομικό προορισμό. Για το 2015 η τιμή αυτή ανήκει στην Πελοπόννησο. Σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου ετοιμάστηκε ένα πλούσιο πρόγραμμα, αφιερωμένο στον τόπο με το τεράστιο γαστρονομικό ενδιαφέρον. Περιλαμβάνει από καινοτόμες δράσεις μέχρι παρουσίαση των δικτύων επιχειρηματιών και κοινοτήτων της γεύσης που δρουν στην περιοχή, και κορυφώνεται με το «Συνέδριο Γαστρονομικού Πολιτισμού: Μυθική Πελοπόννησος-Γεύσεις με ιστορία».
Όσο για τους σινεφίλ υπάρχει το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Γαστρονομικού Κινηματογράφου Αθήνας (AICF), με πάνω από 30 ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους, ντοκιμαντέρ, video art, αλλά και γαστρονομικές ταινίες, αφιερωμένες στην Πελοπόννησο.
Τα πρωινά του τριημέρου πάλι, είναι αφιερωμένα στους μικρότερους. Η διοργάνωση για παιδιά και γονείς «Μικρόπολις», επιστρέφει με την πρότυπη γειτονιά της γεύσης και της διατροφής και ετοιμάζει εκδηλώσεις με ενδιαφέρον για μικρούς και μεγάλους.
Κάθε ημέρα καταλήγει σε parties και μουσικές θεματικές βραδιές, ενώ το τέλος του τριημέρου θα γιορταστεί με ένα Πελοποννησιακό street food party.
Οι Ημέρες Γαστρονομίας αρχίζουν από σήμερα, Παρασκευή 22 Μαΐου και ολοκληρώνονται την Κυριακή 24 Μαΐου. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ.
Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 138
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εδώ θα ανακαλύψεις από δεκάδες noodles μέχρι τσιπς από φύκια
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.