- CITY GUIDE
- PODCAST
-
28°
![97692-219713.jpg 97692-219713.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2015/05/20/97692-219713.jpg)
1. Ξεκολλήστε από τις προκαταλήψεις. Το ροζέ είναι κρασί, δεν είναι χρώμα. Δεν είναι «ντροπή» να πίνεις ροζέ.
2. Το ροζέ δεν είναι ανάμειξη κόκκινων και λευκών, αλλά ελαφρύ κόκκινο κρασί μικρής χρονικά εκχύλισης.
3. Τα κρασιά με χαμηλό αλκοολικό βαθμό είναι της μόδας.
4. Ταιριάζουν με τα περισσότερα καλοκαιρινά φαγητά, τις δροσερές σαλάτες, τα τηγανητά ψάρια.
5. Πίνονται δροσερά στην πλειοψηφία τους, δεν περνάνε από βαρέλι και δεν παλιώνουν.
6. Έχουν έντονη γεύση φρούτων και λουλουδιών.
7. Τα ελληνικά ροζέ έχουν σχετικά βαθύ χρώμα ενώ τα γαλλικά ανοιχτό αληθινά ροζ.
7 Ελληνικά Ροζέ
Σκούρας - Άκρες Ροζέ
Κυρ Γιάννης - Ακακίες
Σιγάλα - ΕΑΝ Ροζέ
Παυλίδης - THEMA Ροζέ
Ζαφειράκη - Λημνιώνα Ροζέ
Βιβλία Χώρα - Ροζέ
Κτήμα Άλφα - Ροζέ
Και 3 Γαλλικά
(από την Προβηγκία, μπορείτε να βρείτε στην ελληνική αγορά για να τα συγκρίνετε με τα ελληνικά, επιδέχονται 2-3 χρόνια παλαίωση)
Les Domaniers
Whispering Angel
Château d’Esclans Rosé
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι σύμβουλοι-οινολόγοι της Zoumboulis & Associates φιλοξένησαν στην Ελλάδα τον νευροεπιστήμονα καθηγητή Gabriel Lepousez στο Μουσείο Οίνου Μάρκου
Η Καλαμάτα συνδυάζει ομορφιά, ιστορία, γλυκιά ζωή, όλα στα μέτρα του ανθρώπου
Το chef exchange experience που ζήσαμε στο Olea All Suite Hotel στη Ζάκυνθο & στο Dexamenes Seaside Hotel στην Ηλεία
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Το πρώτο φεστιβάλ γαστρονομίας και οίνου του νησιού
Με τα Ikaria Coffee kiosk και Ikaria Park μαθαίνει στους Ολλανδούς τα ελληνικά φαγητά και κρασιά
Premium συσκευασμένο παγωτό από την Ιταλία κατευθείαν σπίτι σου
Εδώ θα βρεις εξαιρετικής ποιότητας νωπά κοτόπουλα, αλλά και χειροποίητη κοτόπιτα, τραγανά buffalo wings και το περίφηµο «κοτοσούβλι»
Η καλύτερη ποιότητα στις ζύμες, αλλά και μια εμπειρία που διεγείρει όλες τις αισθήσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Όσα φαστ-φουντ και να παρελάσουν από τις μόδες, η μπουγάτσα του Ιορδάνη, δεν κινδυνεύει. Γιατί στα Χανιά έχει ρίζες πιο στέρεες και από τον Φάρο.
Το ζαχαροπλαστείο που αλλάζει το τοπίο στα γλυκά
Με ασημένια μαχαιροπίρουνα, αστακό thermidor και την έννοια της φιλοξενίας του ‘70
Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα
Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι
Είτε είναι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας είτε ελεύθερης αλιείας, αποτελεί μια πολύτιμη πηγή βιταμινών και μετάλλων
Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»
Ψητό, τηγανητό ή παστό, το κάθε ψάρι έχει τη νοστιμιά του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.