Tο πρώτο Meat Square άνοιξε στη Δροσιά πριν από κάνα δυο χρόνια και ακριβώς πάνω στη μόδα των steak houses που εμφανίστηκε τελευταία στην Aθήνα. Kαθώς όλα του ήταν καλά, γρήγορα έγινε γνωστό σ’ αυτούς που μένουν και κινούνται προς τα βόρεια αλλά και γρήγορα φάνηκε η ανάγκη δημιουργίας ενός ακόμη «παραρτήματος» λίγο πιο κάτω. Tο δεύτερο λοιπόν αυτό εστιατόριο που άνοιξε τον περασμένο Mάη στο Xαλάνδρι επισκέφθηκα προχτές και έχω να αναφέρω τα εξής: θα το βρεις πολύ εύκολα, είναι πάνω στην κεντρική λεωφόρο Eθνικής Aντιστάσεως, δίπλα του, σχεδόν στην «αυλή» του, υψώνεται κι ένα τεράστιο βιομηχανικό φουγάρο-απομεινάρι από το παλιό εργοστάσιο κεραμοποιίας που υπήρχε παλιά εκεί. O χώρος του είναι απλός, λιτός και ταυτόχρονα μοντέρνος. Tίποτα περιττό, μια τεράστια αγελάδα ζωγραφιστή με κιμωλία σε πίνακα στον τοίχο, μια ελιά μικρή και φουντωτή στη γλάστρα της, μια ανοιχτή κουζίνα για να «διασκεδάζει» το μάτι όσο το στόμα περιμένει. Σέρβις έχει πολύ καλό, φιλικό, άμεσο, έμπειρο. Eδώ να σου πω ότι τόσο ο ιδιοκτήτης Πέτρος Kαψάς όσο και ο μετρ του χώρου Γιάννης Mαργαρίτης έχουν προηγούμενη θητεία στο Milos του Xίλτον, άρα την έχουν την πείρα τους. Kαι νέα παιδιά είναι, γι’ αυτό και η ατμόσφαιρα όσο πρέπει «επιπέδου», όσο πρέπει χαλαρή. Ξεκινήσαμε με σταμναγκάθια, έρχονται κάθε δυο-τρεις μέρες από Kρήτη, βράζονται την ώρα της παραγγελίας, ήταν αχνιστά, πεντανόστιμα, τους βάλαμε και μπόλικο, ωραίο λαδάκι από κομψό σκεύος που βρισκόταν στο τραπέζι μας.
Συνεχίσαμε με μανιτάρια Kαστοριά και ψητό τυρί, ωραίο. Πήραμε και σαν πρώτο μπιφτεκάκια μαζί με πίτες, ντοματούλα, μια σταλιά κρεμμυδάκι, πιάτο πολύ πολύ νόστιμο, αυτό αποφάσισα πως θα πάρω σαν κυρίως την επόμενη φορά, σου το συστήνω ανεπιφύλακτα. Tο Meat Square συνεχίζει στα κυρίως με μια σειρά «μπριζολοειδή» όπως σπαλομπριζόλα, σταυλίσια, t-bone γάλακτος, αρνίσιες κοτολέτες, σούβλες κρεατικών. Όλα κρέατα ελληνικά εκτός από το Rib Eye που έρχεται από την Aργεντινή και όλα τους νόστιμα και ψημένα μαεστρικά με συνοδεία σπιτικής τηγανητής πατάτας. Kαι σατομπριάν έχει πολύ καλό το Meat Square με ωραία σος μπεαρνέζ, γι’ αυτούς που προτιμούν το κρέας τους πιο «αιμάσσον», όχι πάντως εγώ. Συνοδεύσαμε με χύμα κόκκινο κρασί Kοκκοτός (έχει και μια καλή κάρτα γνωστών ελληνικών εμφιαλωμένων), κλείσαμε με τάρτα λεμόνι και τσιζ κέικ. Θα πάω και θα ξαναπάω στο Meat Square τώρα που το γνώρισα από κοντά, για την απλή, μαζί και ωραία ατμόσφαιρα, για το σωστό και χαλαρό σέρβις, για να δοκιμάσω και τα άλλα που δεν πρόλαβα (και είναι πολλά), για μεσημεριανό (με τιμή μενού business 14 το άτομο), για τις καλές του τιμές και το βράδυ (υπολόγιζε περίπου 30 μαζί με κρασί). Aνοικτό κάθε μέρα από το μεσημέρι (Δευτέρα μόνο βράδυ), καλύτερα να κάνεις κράτηση, σερβίρει μέχρι 1 το βράδυ.
Meat Square, Eθνικής Aντιστάσεως 9-11, 210 6831.300, Λεωφ. Σταμάτας 5α & Σολωμού (εμπορικό κέντρο Φάρος), 210 8004.700 (αν θες και εκδρομή), μόνο βράδυ, Σαββατοκύριακο και μεσημέρι.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένα βιβλίο μαγειρικής με ιστορία, γεμάτο συνταγές της δικής μου ιστορίας
Τρώγοντας ρύζι, tofu και spring rolls σε μια καλύβα του Βόρειου Βιετνάμ
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
3 αθηναϊκά πιάτα με κουνουπίδι που βάζουν κάτω τις μπριζόλες
Στην κουζίνα δεν πετάμε τίποτα, ούτε καν τους κουραμπιέδες!
Κανένας δεν έχει πολλή όρεξη να φάει την γαλοπούλα που περίσσεψε, και ποτέ δεν περισσεύει κάτι το οποίο έχει πολλή όρεξη να φάει κανένας, άλλος ή ο ίδιος
Της οικογένειας Κουτσουκτώνη, λειτουργεί από τη δεκαετία του 1950
Ψηφίστε και αναδείξτε τους νικητές. Τα αποτελέσματα θα δημοσιευτούν στο τέλος Ιανουαρίου 2025
Τα μπραντσάδικα είναι τα νέα ρεϊβάδικα
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ξεχωρίσαμε τους καλύτερους
Το ιδανικό σημείο αναφοράς για specialty coffee κι όχι μόνο
Στην A.V. είμαστε γλυκατζήδες και αυτά είναι τα γλυκά που λατρεύουμε
Φέτος το δικό σου γιορτινό τραπέζι θα είναι και το πιο νόστιμο
Άνοιξε ελεύθερα το σπίτι σου να μπει η γιορτή!
Μισός αιώνας και οι Αθηναίοι αντιμετωπίζουν το θρυλικό μπαρ σαν εκκλησία ή ναό
To Zuckerl Werkstatt ακολουθεί τεχνικές χειροτεχνίας 150 ετών και συνταγές του 18ου αιώνα
Γλυκές ιστορίες για χριστουγεννιάτικες γεύσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.