- CITY GUIDE
- PODCAST
-
28°
![97136-194694.jpg 97136-194694.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2015/05/14/97136-194694.jpg)
Οι τοπικές αγορές κάθε πόλης και κάθε γειτονιάς έχουν μία ξεχωριστή αύρα. Δεν είναι μόνο ότι εδώ βρίσκεις τα καλύτερα, νοστιμότερα και πιο ποιοτικά προϊόντα για το τραπέζι σου. Πολύ περισσότερο είναι τα χρώματα, τα αρώματα, τα πρόσωπα και οι εικόνες που σου ξυπνάνε και τις 5 αισθήσεις. Με δυο λόγια, στις αγορές δεν πας μόνο για ψώνια αλλά και για βόλτα, χάζι και κουβεντούλα με τους πωλητές.
Η διεθνής καμπάνια Love Your Local Market 2015 υποστηρίζει τις τοπικές αγορές και στοχεύει στην ενίσχυση του ρόλου τους στην ανάπτυξη των τοπικών κοινοτήτων. Φέτος, 19 χώρες και 2.000 τοπικές αγορές ενώνονται σε μία μεγάλη γιορτή, σε ένα κοινό γλέντι που όλοι χωράνε.
Η ελληνική συμμετοχή έχει ένα σύνθημα «to the point» θα λέγαμε… «Τρώμε Σωστά, Ψωνίζουμε στην Αγορά!». Από τις 15 έως τις 31 Μαΐου 2015 η επιστροφή στις τοπικές αγορές γιορτάζεται με χαρούμενες, πολύχρωμες και μυρωδάτες δράσεις που τα έχουν όλα. Από Live Cooking και γευστικές δοκιμές μέχρι εκθέσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα, διαγωνισμούς, εργαστήρια και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις. Όλα στις εγκαταστάσεις της Κεντρικής Αγοράς Αθηνών στο Ρέντη (Κέννεντυ 1, Αγ. Ιωάννης, Ρέντη).
Βασίλης Καλλίδης
Το Σάββατο 16 Μαΐου (10.00-17.00) ο λαοφιλής και διάσημος τηλεοπτικός σταρ-σεφ Βασίλης Καλλίδης έρχεται με την καντίνα του γεμάτη street food και μουσικές από το μουσικό παραγωγό του Pepper, Γιώργο Μουχταρίδη.
Ακριβώς μία εβδομάδα μετά, δίνουμε και πάλι ραντεβού στην Κεντρική Αγορά για να δοκιμάσουμε τους τρομερούς ποντιακούς γκεζλεμέδες (με πατατοσαλάτα, με φέτα από ξύλινο βαρέλι, χορταρικά κ.ά.) του Γιώργου Γληνού και του διάσημου Food Truck του, που είναι και η πρώτη κινητή καντίνα της πόλης.
Εκεί θα είναι και οι food bloggers Madame Ginger, Gourmelita και Funky Cook, για να δροσίσουν όλον τον κόσμο με εύγεστα και υγιεινά smoothies, φτιαγμένα –εννοείται– με προϊόντα της αγοράς.
Γιώργος Γληνός
Στις 16 και στις 23 Μαΐου, με επιμέλεια του Ελληνικού Μουσείου Γαστρονομίας, θα λειτουργεί μία έκθεση με προϊόντα επιλεγμένων παραγωγών, κεράσματα και μικρογεύματα για το κοινό καθώς και έκθεση Μοναστηριακής Διατροφής (καταπληκτικό, μην το χάσεις!).
Στις 15 και 22 Μαΐου η ομάδα Ευπαλίνος στήνει ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τους μικρότερους, ενώ από τις 15 μέχρι τις 23 Μαΐου η ομάδα Stigma Lab απεικονίζει το σύνθημα «Τρώμε Σωστά, Ψωνίζουμε στην Αγορά!» σε ένα τοίχο 300 μ. επί της Λεωφόρου Γ. Παπανδρέου.
Οι εκδηλώσεις δεν τελειώνουν εδώ. Μπες εδώ για να δεις όλο το πρόγραμμα αναλυτικά και ακολούθησε τη γιορτή σε Facebook και Instagram.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το πρώτο φεστιβάλ γαστρονομίας και οίνου του νησιού
Με τα Ikaria Coffee kiosk και Ikaria Park μαθαίνει στους Ολλανδούς τα ελληνικά φαγητά και κρασιά
Premium συσκευασμένο παγωτό από την Ιταλία κατευθείαν σπίτι σου
Εδώ θα βρεις εξαιρετικής ποιότητας νωπά κοτόπουλα, αλλά και χειροποίητη κοτόπιτα, τραγανά buffalo wings και το περίφηµο «κοτοσούβλι»
Η καλύτερη ποιότητα στις ζύμες, αλλά και μια εμπειρία που διεγείρει όλες τις αισθήσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Όσα φαστ-φουντ και να παρελάσουν από τις μόδες, η μπουγάτσα του Ιορδάνη, δεν κινδυνεύει. Γιατί στα Χανιά έχει ρίζες πιο στέρεες και από τον Φάρο.
Το ζαχαροπλαστείο που αλλάζει το τοπίο στα γλυκά
Με ασημένια μαχαιροπίρουνα, αστακό thermidor και την έννοια της φιλοξενίας του ‘70
Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα
Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι
Είτε είναι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας είτε ελεύθερης αλιείας, αποτελεί μια πολύτιμη πηγή βιταμινών και μετάλλων
Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»
Ψητό, τηγανητό ή παστό, το κάθε ψάρι έχει τη νοστιμιά του
Και το προτιμά μαγειρεμένο στην πιο λιτή, μεστή, αλλά και γρήγορη νοστιμιά του
«Αυτή η φρέσκια γεύση του ψαριού, η βαθιά κρουστή, ιωδιούχα και θαλασσινή, έχει γραφτεί ανεξίτηλα στο γευστικό dna των Ελλήνων»
Σε περιμένει με ένα μοναδικό σκηνικό στην καρδιά του λιμανιού
Ο αγαπημένος αθηναϊκός κήπος αλλάζει διαχείριση, αλλά όχι χρήση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.