Θεματα

Δωρεάν σεμινάρια Μεσσηνιακής Γαστρονομίας

Στο Costa Navarino όλα τα μυστικά της γεύσης

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
96900-194189.jpg

Το Ίδρυμα «Καπετάν Βασίλη» ιδρύθηκε το 2011 με σκοπό να κάνει τη Μεσσηνία πρότυπο αειφόρου αγροτικής ανάπτυξης. Για να το καταφέρει διοργανώνει ποικίλες και πάντα πολύ ενδιαφέρουσες δράσεις. Μία από αυτές είναι και τα «Σεμινάρια Μεσσηνιακής Γαστρονομίας» που φέτος πραγματοποιούνται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.

Τα σεμινάρια αυτά είναι δωρεάν, γίνονται σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Μεσσηνίας και το ΙΕΚ Ορίζων και απευθύνονται αποκλειστικά σε επαγγελματίες της εστίασης.

Για τρεις μέρες περίπου 150 επαγγελματίες θα περιπλανηθούν στις γεύσεις και στα εκλεκτά προϊόντα της μεσσηνιακής γαστρονομίας, θα μάθουν πολύτιμα μυστικά, θα μυηθούν στην τόσο ιδιαίτερη παραδοσιακή κουζίνα της Μεσσηνίας και φεύγοντας θα πάρουν βεβαίωση παρακολούθησης.

Καθοδηγητές σε αυτό το ταξίδι γεύσης οι διακεκριμένοι σεφ Δημήτρης Μελεμενής (Costa Navarino), Λευτέρης Λαζάρου (Varoulko Seaside) και Γιώργος Παπαϊωάννου (Armyra, Navarino Dunes & Παπαϊωάννου στον Πειραιά) που μαγειρεύουν και παρουσιάζουν τοπικές μεσσηνιακές συνταγές. Δίπλα τους ο Πάρης Κωστόπουλος (διευθυντής κουζίνας & γαστρονομικός σύμβουλος) και ο Κωνσταντίνος Βενυχάκης (chef καθηγητής μαγειρικής τέχνης) από το ΙΕΚ Ορίζων, δίνουν πρακτικές συμβουλές για την αξιοποίηση των μεσσηνιακών προϊόντων.

Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν στις 20, 21 και 22 Μαΐου 2015 στο Navarino Dunes, στο Costa Navarino. Εκεί, οι συμμετέχοντες θα χωριστούν σε 6 ομάδες, ενώ το κάθε σεμινάριο θα έχει διάρκεια 3 ½ ώρες ανά ομάδα και θα περιλαμβάνει θεωρητικό και πρακτικό υλικό καθώς επίσης και γευσιγνωσία.

Αν είσαι επαγγελματίας μάγειρας, chef, ιδιοκτήτης εστιατορίου ή ξενοδοχείου μπορείς να δηλώσεις συμμετοχή μέχρι τις 15 Μαΐου 2015, στο 27210 62218, 62200, καθημερινά από τις 09.00 έως τις 15.00.  

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.