- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Το Ίδρυμα «Καπετάν Βασίλη» ιδρύθηκε το 2011 με σκοπό να κάνει τη Μεσσηνία πρότυπο αειφόρου αγροτικής ανάπτυξης. Για να το καταφέρει διοργανώνει ποικίλες και πάντα πολύ ενδιαφέρουσες δράσεις. Μία από αυτές είναι και τα «Σεμινάρια Μεσσηνιακής Γαστρονομίας» που φέτος πραγματοποιούνται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.
Τα σεμινάρια αυτά είναι δωρεάν, γίνονται σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Μεσσηνίας και το ΙΕΚ Ορίζων και απευθύνονται αποκλειστικά σε επαγγελματίες της εστίασης.
Για τρεις μέρες περίπου 150 επαγγελματίες θα περιπλανηθούν στις γεύσεις και στα εκλεκτά προϊόντα της μεσσηνιακής γαστρονομίας, θα μάθουν πολύτιμα μυστικά, θα μυηθούν στην τόσο ιδιαίτερη παραδοσιακή κουζίνα της Μεσσηνίας και φεύγοντας θα πάρουν βεβαίωση παρακολούθησης.
Καθοδηγητές σε αυτό το ταξίδι γεύσης οι διακεκριμένοι σεφ Δημήτρης Μελεμενής (Costa Navarino), Λευτέρης Λαζάρου (Varoulko Seaside) και Γιώργος Παπαϊωάννου (Armyra, Navarino Dunes & Παπαϊωάννου στον Πειραιά) που μαγειρεύουν και παρουσιάζουν τοπικές μεσσηνιακές συνταγές. Δίπλα τους ο Πάρης Κωστόπουλος (διευθυντής κουζίνας & γαστρονομικός σύμβουλος) και ο Κωνσταντίνος Βενυχάκης (chef καθηγητής μαγειρικής τέχνης) από το ΙΕΚ Ορίζων, δίνουν πρακτικές συμβουλές για την αξιοποίηση των μεσσηνιακών προϊόντων.
Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν στις 20, 21 και 22 Μαΐου 2015 στο Navarino Dunes, στο Costa Navarino. Εκεί, οι συμμετέχοντες θα χωριστούν σε 6 ομάδες, ενώ το κάθε σεμινάριο θα έχει διάρκεια 3 ½ ώρες ανά ομάδα και θα περιλαμβάνει θεωρητικό και πρακτικό υλικό καθώς επίσης και γευσιγνωσία.
Αν είσαι επαγγελματίας μάγειρας, chef, ιδιοκτήτης εστιατορίου ή ξενοδοχείου μπορείς να δηλώσεις συμμετοχή μέχρι τις 15 Μαΐου 2015, στο 27210 62218, 62200, καθημερινά από τις 09.00 έως τις 15.00.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εδώ θα ανακαλύψεις από δεκάδες noodles μέχρι τσιπς από φύκια
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.