- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Στις σύγχρονες πόλεις η ζωή τρέχει με τόσο γρήγορους ρυθμούς που συχνά δεν την προλαβαίνεις. Είναι λογικό να μη βρίσκεις πάντα χρόνο για να μαγειρέψεις. Ευτυχώς όμως υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι (εκτός από τη μαμά σου) που φροντίζουν να τρως ποιοτικό φαγητό κάθε μέρα!
Δεν είναι τόσο εύκολο να βρεις μεγάλες αλυσίδες εστιατορίων που να προσφέρουν ποιοτικό και νόστιμο φαγητό. Στην Ελλάδα, όμως, ευτυχώς υπάρχει η L’Artigiano, εκεί όπου δημιουργούν με όρεξη και φαντασία πιάτα από τις πιο αγνές πρώτες ύλες. Και οι νοστιμιές αυτές είναι οι αγαπημένες μας. Πώς θα μπορούσαν άλλωστε να μην είναι, όταν πρόκειται για γνήσιες ιταλικές γεύσεις στις οποίες κανένας Έλληνας δεν μπορεί να αντισταθεί;
Στην αυθεντική ιταλική κουζίνα της L’ Artigiano οι σεφ είναι πάντα Ιταλοί και έτσι ξέρουν από πρώτο χέρι όλα τα μυστικά. Οι τελευταίες τους δημιουργίες –τέσσερα καινούργια πιάτα ζυμαρικών σκέτη απόλαυση– μας άνοιξαν την όρεξη για (ακόμη) μία επίσκεψη στα εστιατόρια L’ Artigiano.
Φέτος, λοιπόν, υποδεχόμαστε την άνοιξη με Tortelloni Porcini γεμιστά με άγρια μανιτάρια πορτσίνι, πάστα τρούφας και αυθεντική παρμεζάνα, αρωματισμένα με ελαφριά κρέμα γάλακτος, Rigatoni Ricotta e Spinaci, με ολόφρεσκα μανιτάρια σαμπινιόν, γαρίδες, σκόρδο και φρέσκο βούτυρο, σβησμένα σε λευκό κρασί, Ravioli Ricotta e Spinaci, γεμιστά με σπανάκι και ρικότα, πασπαλισμένα με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, φρέσκο βούτυρο και αρωματικό φασκόμηλο καθώς και Linguine Prosciutto e Funghi, με αυθεντικό προσούτο τύπου San Daniele και μανιτάρια σαμπινιόν δεμένα με μία ελαφριά κρέμα γάλακτος.
Όλα αυτά τα ωραία έρχονται στο τραπέζι σου ολόφρεσκα και μοσχοβολιστά καθώς ετοιμάζονται με το που δίνεις την παραγγελία σου. Η L’ Artigiano άλλωστε, είναι από τις λίγες εταιρείες που ενθαρρύνει και επιθυμεί την παρουσία των πελατών της στα καταστήματά της για να διαπιστώσουν από κοντά την υψηλή ποιότητα και τεχνογνωσία των πιάτων της: δύο από τα μυστικά της που τη διατηρούν σταθερά πρώτη στις προτιμήσεις όλων όσων λατρεύουν την αυθεντική ιταλική κουζίνα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εδώ θα ανακαλύψεις από δεκάδες noodles μέχρι τσιπς από φύκια
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.