Θεματα

Άρωμα Ελλάδας στο πιάτο

Το λάδι και τα αρωματικά βότανα Evonymon μεταμορφώνουν το φαγητό σου

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Αν το φαγητό ήταν ποίημα, τα μυρωδικά θα ήταν οι λέξεις, το λάδι το χαρτί και η δική σου συγγραφική ικανότητα ο τρόπος που θα τα χρησιμοποιήσεις. Ρίγανη, δυόσμος, δενδρολίβανο, δάφνη, μαντζουράνα και βασιλικός είναι τα πιο βασικά από ελληνικά βότανα και τόσο θαυματουργά που μεταμορφώνουν στη στιγμή ακόμα και το πιο απλό πιάτο.

Φυτρώνουν σε αφθονία στην ελληνική γη και μπορείς εύκολα να τα φυτέψεις στο μπαλκόνι σου. Αν όμως βαριέσαι τη διαδικασία, υπάρχει μία λύση για να τα φέρεις στην κουζίνα σου στην πιο αγνή τους μορφή. Η εταιρεία «Evonymon» παράγει ελληνικά αρωματικά βότανα, συλλεγμένα με το χέρι στην Πελοπόννησο και αποξηραμένα με φυσικό τρόπο. Μάλιστα, τόσο τα εκπληκτικά αυτά αρωματικά βότανα όσο και το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο «Apia» (ιδιαίτερα πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και βιταμίνη Ε, με αρώματα φρεσκοκομμένου χόρτου) της ίδιας εταιρείας, συστήνονται ανεπιφύλακτα από το γνωστό σεφ Αλέξανδρο Παπανδρέου, που τα χρησιμοποιεί στην κουζίνα του.

n

Η σειρά με τα αρωματικά βότανα της Evonymon κυκλοφορεί σε κομψές και πρακτικές συσκευασίες, που διατηρούν αναλλοίωτα όλα τους τα αρώματα για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Το λάδι «Apia» έχει αρώματα φύλλου και καρπού ελιάς, ελαφριά γεύση και πινελιές εσπεριδοειδών. Συνοδεύει όλες τις συνταγές, αλλά κάνει ιδανικό ταίρι με λαχανικά, χόρτα ή πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί.

Όλα τα προϊόντα της Evonymon μπορείς να τα βρεις στο Drakouliw meat open project και στο Provence στα νότια προάστια, αλλά και στο Παντοπωλείο της Μεσογειακής Διατροφής στο κέντρο της Αθήνας.