Θεματα

Άρωμα Ελλάδας στο πιάτο

Το λάδι και τα αρωματικά βότανα Evonymon μεταμορφώνουν το φαγητό σου

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
96489-193548.jpg

Αν το φαγητό ήταν ποίημα, τα μυρωδικά θα ήταν οι λέξεις, το λάδι το χαρτί και η δική σου συγγραφική ικανότητα ο τρόπος που θα τα χρησιμοποιήσεις. Ρίγανη, δυόσμος, δενδρολίβανο, δάφνη, μαντζουράνα και βασιλικός είναι τα πιο βασικά από ελληνικά βότανα και τόσο θαυματουργά που μεταμορφώνουν στη στιγμή ακόμα και το πιο απλό πιάτο.

Φυτρώνουν σε αφθονία στην ελληνική γη και μπορείς εύκολα να τα φυτέψεις στο μπαλκόνι σου. Αν όμως βαριέσαι τη διαδικασία, υπάρχει μία λύση για να τα φέρεις στην κουζίνα σου στην πιο αγνή τους μορφή. Η εταιρεία «Evonymon» παράγει ελληνικά αρωματικά βότανα, συλλεγμένα με το χέρι στην Πελοπόννησο και αποξηραμένα με φυσικό τρόπο. Μάλιστα, τόσο τα εκπληκτικά αυτά αρωματικά βότανα όσο και το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο «Apia» (ιδιαίτερα πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και βιταμίνη Ε, με αρώματα φρεσκοκομμένου χόρτου) της ίδιας εταιρείας, συστήνονται ανεπιφύλακτα από το γνωστό σεφ Αλέξανδρο Παπανδρέου, που τα χρησιμοποιεί στην κουζίνα του.

n

Η σειρά με τα αρωματικά βότανα της Evonymon κυκλοφορεί σε κομψές και πρακτικές συσκευασίες, που διατηρούν αναλλοίωτα όλα τους τα αρώματα για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Το λάδι «Apia» έχει αρώματα φύλλου και καρπού ελιάς, ελαφριά γεύση και πινελιές εσπεριδοειδών. Συνοδεύει όλες τις συνταγές, αλλά κάνει ιδανικό ταίρι με λαχανικά, χόρτα ή πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί.

Όλα τα προϊόντα της Evonymon μπορείς να τα βρεις στο Drakouliw meat open project και στο Provence στα νότια προάστια, αλλά και στο Παντοπωλείο της Μεσογειακής Διατροφής στο κέντρο της Αθήνας.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 8: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τα ελληνικά προϊόντα
Δημιουργώντας με ξακουστά τοπικά υλικά από 30 γωνιές της Ελλάδας με τον Στέλιο Παρλιάρο

Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό

Στέλιος Παρλιάρος
Ο Στέλιος Παρλιάρος μας παίρνει μαζί του σε ένα ταξίδι γεύσης σε 30 γωνιές της Ελλάδος

«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.