![62222-137653.jpg 62222-137653.jpg](/images/120x120/3/jpg/sites/default/files/62222-137653.jpg)
![96489-193548.jpg 96489-193548.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2015/05/08/96489-193548.jpg)
Αν το φαγητό ήταν ποίημα, τα μυρωδικά θα ήταν οι λέξεις, το λάδι το χαρτί και η δική σου συγγραφική ικανότητα ο τρόπος που θα τα χρησιμοποιήσεις. Ρίγανη, δυόσμος, δενδρολίβανο, δάφνη, μαντζουράνα και βασιλικός είναι τα πιο βασικά από ελληνικά βότανα και τόσο θαυματουργά που μεταμορφώνουν στη στιγμή ακόμα και το πιο απλό πιάτο.
Φυτρώνουν σε αφθονία στην ελληνική γη και μπορείς εύκολα να τα φυτέψεις στο μπαλκόνι σου. Αν όμως βαριέσαι τη διαδικασία, υπάρχει μία λύση για να τα φέρεις στην κουζίνα σου στην πιο αγνή τους μορφή. Η εταιρεία «Evonymon» παράγει ελληνικά αρωματικά βότανα, συλλεγμένα με το χέρι στην Πελοπόννησο και αποξηραμένα με φυσικό τρόπο. Μάλιστα, τόσο τα εκπληκτικά αυτά αρωματικά βότανα όσο και το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο «Apia» (ιδιαίτερα πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και βιταμίνη Ε, με αρώματα φρεσκοκομμένου χόρτου) της ίδιας εταιρείας, συστήνονται ανεπιφύλακτα από το γνωστό σεφ Αλέξανδρο Παπανδρέου, που τα χρησιμοποιεί στην κουζίνα του.
Η σειρά με τα αρωματικά βότανα της Evonymon κυκλοφορεί σε κομψές και πρακτικές συσκευασίες, που διατηρούν αναλλοίωτα όλα τους τα αρώματα για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Το λάδι «Apia» έχει αρώματα φύλλου και καρπού ελιάς, ελαφριά γεύση και πινελιές εσπεριδοειδών. Συνοδεύει όλες τις συνταγές, αλλά κάνει ιδανικό ταίρι με λαχανικά, χόρτα ή πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί.
Όλα τα προϊόντα της Evonymon μπορείς να τα βρεις στο Drakouliw meat open project και στο Provence στα νότια προάστια, αλλά και στο Παντοπωλείο της Μεσογειακής Διατροφής στο κέντρο της Αθήνας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένα νησί-όνειρο, κομμάτι μιας παλιάς Ελλάδας με πολύ φιλόξενους ανθρώπους
Αν λοιπόν τον Αύγουστο βρεθείς στην έρημη Αθήνα, άσε τις ντροπές και δοκίμασε ένα supper club.
Έχει και η Αθήνα γραφικές πλατείες!
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Ψήνονται στη σχάρα κατευθείαν από το ποτάμι, ή τηγανίζονται για τους μερακλήδες
Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό
«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»
Μπαίνουμε στην κουζίνα και μαγειρεύουμε με διάσημα τοπικά προϊόντα από 30 γωνιές της Ελλάδος
Λαχταριστά μπέργκερς, φοβερές πίτσες, άπαιχτα σουβλάκια, ακόμα και σπιτικό φαγητό, όλα είναι εδώ
Φτιάξε και απόλαυσε τις καλύτερε μακαρονάδες ενόψη Ολυμπιακών Αγώνων
Για σουβλάκια, πίτσα, burger ή ό,τι σου έρθει στο μυαλό, μπες στο fagi.gr
Aυθεντικές ιταλικές γεύσεις, μαμαδίστικα πιάτα και American street food
Συνταγές βασισμένες στην εποχικότητα, άριστες πρώτες ύλες και value for money τιμές
Η νέα street food λιχουδιά της Αθήνας συμβαίνει στο Fuddy Duddy Pizza, στην οδό Λέκκα
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Έχει γεύση «πανάκριβη», εστέτ και γκουρμέ
Στο κέντρο της Χώρας, θα το εντοπίσεις και θα το αγαπήσεις αμέσως
Εδώ δεν θα φας «χθεσινό» παγωτό, μόνο υπέροχες γεύσεις με χαμηλά λιπαρά και τόσο όσο ζάχαρη, που φτιάχτηκαν την ημέρα που θα το επισκεφθείς
Ένας ολόκληρος κόσμος νοστιμιάς, πλασμένος από υλικά του πιο λαχταριστού ονείρου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.