Καβούρια!
...Στο πιάτο και στην τσέπη
›› Καβούρια Ατλαντικού στο τηγάνι με χόρτα και μυρωδικά. Γι’ αυτή τη λιχουδιά όλη η Αθήνα προσπερνά τα καζάνια της ναυπηγοκατασκευαστικής ζώνης κατεβαίνοντας στη «Στροφή». Λ. Ειρήνης 33, Πέραμα, 210 4416.456
›› Καβουροσαλάτα, καβουρόσουπα, καβουρομακαρονάδα, καβουροκεφτέδες και πάει λέγοντας στον καλτ δρ. Απόστολο τον «Καβουροχειρούργο». Μεγ. Αλεξάνδρου 25-27, Αιγάλεω, 210 5910.294
›› Με σάλτσα ντομάτας διά χειρός Μάμας Φαμ κι ανατολίτικη αύρα στο εξαιρετικό βιετναμέζικο “Chau’s”. Αγίου Κωνσταντίνου 66, Ηλιούπολη, 210 9736.500
Οδηγίες προς νεοσύλλεκτους…
● Το φαγητό θα είναι καλύτερο από ό,τι περιμένεις. Μην εθιστείς στα του ΚΨΜ και τα σουβλάκια, για να μη δεις το «15 κιλά βαρύτερος» την ημέρα της απόλυσης…
● Στα όσπρια λέμε ναι – τη φασολάδα στη σερβίρουν και με τυροκαυτερή (μεγαλείο!). Στα μαγειρευτά τύπου μπριάμ επίσης ναι. Τους κιμάδες τι τους θες;
● Η σαλάτα ντομάτα-αγγούρι-κρεμμύδι γίνεται θεσπέσια λυτρωτική αν το κυρίως είναι χάλια…
● Θες διπλή μερίδα: κάνε νεύμα στο σιτιστή ή ξαναπέρασε μόλις τελειώσεις (κανείς δεν θα σε θυμάται)…
● Παραμονή πρώτου επισκεπτηρίου θα εκπλαγείς. Τηγανιά χοιρινό και μοσχοφίλερο «Κορωνιώτη» στο τραπέζι. Είναι για να αντικρίσεις ευχαριστημένος τη μαμά...
● Τα εστιατόρια ΔΕΝ είναι κακή υπηρεσία, 2 ώρες δουλειά ίσον 4 λούφα – not bad. Με τα μαγειρεία, από την άλλη, μακριά κι αγαπημένοι.
● Το πρωινό δεν τρώγεται, έχεις δίκιο…
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Ιδιορρυθμίες, λόγοι συναισθηματικοί και άλλοι που δεν τρώμε κάποια φαγητά
Ένα από τα ομορφότερα σημεία να απολαύσεις τη θέα της Ακρόπολης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.