Θεματα

Οινικές Αποκαλύψεις στην Αίγλη Ζαππείου

Γνώρισε από κοντά σπάνιες ποικιλίες και μικρούς Έλληνες οινοπαραγωγούς

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
96378-193324.jpg

Το καλοκαιράκι πλησιάζει με ταχύτατους ρυθμούς και εμείς ονειρευόμαστε διακοπές και ταξίδια. Πριν ξεκινήσουμε τις καλοκαιρινές εξορμήσεις, ας γνωρίσουμε κάποιες σπάνιες ελληνικές ποικιλίες που στις μέρες μας αναβιώνουν, αλλά και ντόπια κρασιά πολύ μικρών οινοποιείων ανά την Ελλάδα. Οι Οινικές Αποκαλύψεις που θα γίνουν στην Αίγλη Ζαππείου υπόσχονται να μας ταξιδέψουν σε άγνωστους, για τους περισσότερους από εμάς, ελληνικούς αμπελώνες.

Στις 11 Μαΐου από τις 12.00-20.00 η μέρα περιλαμβάνει δοκιμές κρασιών από σπάνιες ποικιλίες, γνωριμία με τα «φυσικά κρασιά» (για τα οποία πολύς λόγος γίνεται τελευταία διεθνώς), διαλέξεις από επιστήμονες γεωπόνους και οινολόγους και συζητήσεις μεταξύ ειδικών για το παρόν και το μέλλον των αφανών ποικιλιών. Από κοντά για να μας συστηθούν και οι πολύ μικροί παραγωγοί από διάφορα σημεία της Ελλάδας, οι οποίοι εκθέτουν για πρώτη φορά τα κρασιά τους στην Αθήνα.

Μερικές αφανείς ποικιλίες που θα συναντήσετε: Μαυράθηρο, Μοσχάτο Σπίνας, Μούχταρο, Αηδόνι, Βιδιανό, Κυδωνίτσα, Σκιαδόπουλο, Τινακτορώγο, Σκλάβα, Αυγουστιάτη, Μαλβάζια Αρωμάτικα, Φιλέρι, Λημνιώνα, Λιάτικο, Φωκιανό, Κακοτρύγη κ.α.

Info: Η είσοδος για το κοινό έχει €5 ενώ για τους επαγγελματίες είναι ελεύθερη. Την έκθεση διοργανώνουν η Vinetum και οι εκθέτες των Οινικών Αποκαλύψεων.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 8: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τα ελληνικά προϊόντα
Δημιουργώντας με ξακουστά τοπικά υλικά από 30 γωνιές της Ελλάδας με τον Στέλιο Παρλιάρο

Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό

Στέλιος Παρλιάρος
Ο Στέλιος Παρλιάρος μας παίρνει μαζί του σε ένα ταξίδι γεύσης σε 30 γωνιές της Ελλάδος

«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.