- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Οινικές Αποκαλύψεις στην Αίγλη Ζαππείου
Γνώρισε από κοντά σπάνιες ποικιλίες και μικρούς Έλληνες οινοπαραγωγούς
Το καλοκαιράκι πλησιάζει με ταχύτατους ρυθμούς και εμείς ονειρευόμαστε διακοπές και ταξίδια. Πριν ξεκινήσουμε τις καλοκαιρινές εξορμήσεις, ας γνωρίσουμε κάποιες σπάνιες ελληνικές ποικιλίες που στις μέρες μας αναβιώνουν, αλλά και ντόπια κρασιά πολύ μικρών οινοποιείων ανά την Ελλάδα. Οι Οινικές Αποκαλύψεις που θα γίνουν στην Αίγλη Ζαππείου υπόσχονται να μας ταξιδέψουν σε άγνωστους, για τους περισσότερους από εμάς, ελληνικούς αμπελώνες.
Στις 11 Μαΐου από τις 12.00-20.00 η μέρα περιλαμβάνει δοκιμές κρασιών από σπάνιες ποικιλίες, γνωριμία με τα «φυσικά κρασιά» (για τα οποία πολύς λόγος γίνεται τελευταία διεθνώς), διαλέξεις από επιστήμονες γεωπόνους και οινολόγους και συζητήσεις μεταξύ ειδικών για το παρόν και το μέλλον των αφανών ποικιλιών. Από κοντά για να μας συστηθούν και οι πολύ μικροί παραγωγοί από διάφορα σημεία της Ελλάδας, οι οποίοι εκθέτουν για πρώτη φορά τα κρασιά τους στην Αθήνα.
Μερικές αφανείς ποικιλίες που θα συναντήσετε: Μαυράθηρο, Μοσχάτο Σπίνας, Μούχταρο, Αηδόνι, Βιδιανό, Κυδωνίτσα, Σκιαδόπουλο, Τινακτορώγο, Σκλάβα, Αυγουστιάτη, Μαλβάζια Αρωμάτικα, Φιλέρι, Λημνιώνα, Λιάτικο, Φωκιανό, Κακοτρύγη κ.α.
Info: Η είσοδος για το κοινό έχει €5 ενώ για τους επαγγελματίες είναι ελεύθερη. Την έκθεση διοργανώνουν η Vinetum και οι εκθέτες των Οινικών Αποκαλύψεων.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.