Θεματα

Οινικές Αποκαλύψεις στην Αίγλη Ζαππείου

Γνώρισε από κοντά σπάνιες ποικιλίες και μικρούς Έλληνες οινοπαραγωγούς

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
96378-193324.jpg

Το καλοκαιράκι πλησιάζει με ταχύτατους ρυθμούς και εμείς ονειρευόμαστε διακοπές και ταξίδια. Πριν ξεκινήσουμε τις καλοκαιρινές εξορμήσεις, ας γνωρίσουμε κάποιες σπάνιες ελληνικές ποικιλίες που στις μέρες μας αναβιώνουν, αλλά και ντόπια κρασιά πολύ μικρών οινοποιείων ανά την Ελλάδα. Οι Οινικές Αποκαλύψεις που θα γίνουν στην Αίγλη Ζαππείου υπόσχονται να μας ταξιδέψουν σε άγνωστους, για τους περισσότερους από εμάς, ελληνικούς αμπελώνες.

Στις 11 Μαΐου από τις 12.00-20.00 η μέρα περιλαμβάνει δοκιμές κρασιών από σπάνιες ποικιλίες, γνωριμία με τα «φυσικά κρασιά» (για τα οποία πολύς λόγος γίνεται τελευταία διεθνώς), διαλέξεις από επιστήμονες γεωπόνους και οινολόγους και συζητήσεις μεταξύ ειδικών για το παρόν και το μέλλον των αφανών ποικιλιών. Από κοντά για να μας συστηθούν και οι πολύ μικροί παραγωγοί από διάφορα σημεία της Ελλάδας, οι οποίοι εκθέτουν για πρώτη φορά τα κρασιά τους στην Αθήνα.

Μερικές αφανείς ποικιλίες που θα συναντήσετε: Μαυράθηρο, Μοσχάτο Σπίνας, Μούχταρο, Αηδόνι, Βιδιανό, Κυδωνίτσα, Σκιαδόπουλο, Τινακτορώγο, Σκλάβα, Αυγουστιάτη, Μαλβάζια Αρωμάτικα, Φιλέρι, Λημνιώνα, Λιάτικο, Φωκιανό, Κακοτρύγη κ.α.

Info: Η είσοδος για το κοινό έχει €5 ενώ για τους επαγγελματίες είναι ελεύθερη. Την έκθεση διοργανώνουν η Vinetum και οι εκθέτες των Οινικών Αποκαλύψεων.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.