- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Hytra με Κρήτη και Γιώργο Στυλιανουδάκη
Το Φεστιβάλ Γεύσεων συνεχίζεται στον 6ο όροφο της Στέγης
Πριν ενάμιση μήνα περίπου, η Hytra ξεκίνησε ένα ταξίδι στην ελληνική ύπαιθρο. Στις διαδρομές αυτές γνωστοί σεφ από κάθε σημείο της Ελλάδας έρχονται στο εξαιρετικό εστιατόριο για ένα βράδυ, με τις αποσκευές τους γεμάτες από τα αρώματα, τις γεύσεις, τα προϊόντα και τα μυστικά του τόπου τους.
Το ωραίο αυτό ταξίδι συνεχίζεται και στις 28 Απριλίου μαγειρεύει στον 6ο όροφο της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών ο σεφ Γιώργος Στυλιανουδάκης από την Κρήτη. Ο ταλαντούχος σεφ, που έχει δουλέψει σε κάποια από τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου, θα μαγειρέψει με το δικό του μοναδικό τρόπο τα μυστικά της ιδιαίτερης πατρίδας του. Τα καλύτερα προϊόντα της κρητικής γης θα είναι στις αποσκευές του. Το μενού θα συνοδεύουν τα οργανικά κρασιά του Κτήματος Πατεριανάκη.
Να θυμίσουμε ότι συν τοις άλλοις πρόκειται και για μια εξαιρετική αφορμή για να δούμε από κοντά την ανανέωση του βραβευμένου εστιατορίου από τους Divercity Architects.
Λ. Συγγρού 107-109, 210 3316767
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εδώ θα ανακαλύψεις από δεκάδες noodles μέχρι τσιπς από φύκια
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.