- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Η ελληνική ζυθοποιία βρίσκεται σε μεγάλη άνθηση. Θα το έχετε καταλάβει από τις ελληνικές μπίρες που πλέον συναντάμε και στα πιο απρόσμενα μέρη. Στην πλειονότητά τους έχουν ωραία γεύση, συνδυασμούς με φαντασία, χαριτωμένη εμφάνιση, ενώ δεν λείπουν και οι μπίρες εκείνες που ξεπερνούν σε ποιότητα ακόμα και τεράστια ονόματα με διεθνή αναγνώριση. Άλλωστε, δεν πάει πολύς καιρός που μια ελληνική μπίρα (σ. σ. η Νήσος) κέρδισε τον τίτλο της δεύτερης καλύτερης μπίρας Pilsner στον κόσμο, στα «European Beer Star», του σημαντικότερου διαγωνισμού μπίρας σε παγκόσμιο επίπεδο.
Όμως, ποιοι είναι οι άνθρωποι πίσω από τις ελληνικές μπίρες; Και κυρίως ποια είναι τα μυστικά της επιτυχίας τους; Υπομονή. Θα τα μάθετε όλα από πρώτο χέρι στις κυριακάτικες ΕμBEERίες που διοργανώνει η μπιραρία Barley Cargo.
Από τις 19 Απρίλη μέχρι τις 7 Ιουνίου, κάθε Κυριακή στις 20.30 ακριβώς, θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε και από μία ελληνική μπίρα μαζί με τους παραγωγούς της αλλά και με τη συνοδεία ιδιαίτερων μεζέδων, φτιαγμένους από τοπικά προϊόντα της περιοχής που παράγεται. Ωραία που μπήκε η άνοιξη…
Το πρόγραμμα αναλυτικά:
19/04/2015: Septem (Εύβοια)
26/04/2015: Νήσος (Τήνος)
03/05/2015: Delphi-Marea (Χαλκίδα)
10/05/2015: Voreia (Σέρρες)
17/05/2015: Volcan (Σαντορίνη)
24/05/2015: Corfu (Κέρκυρα)
31/05/2015: Ζέος (Άργος)
07/06/2015: Chios (Χίος)
Barley Cargo, Κολοκοτρώνη 6, 210 3230445
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εδώ θα ανακαλύψεις από δεκάδες noodles μέχρι τσιπς από φύκια
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.