- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Ίσως το πιο μυρωδάτο και «νόστιμο» λάδι που έχω ποτέ δοκιμάσει –για την ακρίβεια με έχει μεγαλώσει–, είναι αυτό του Κρανιδίου. Χαίρομαι πολύ λοιπόν που οι ελαιοπαραγωγοί και όλη η κοινωνία της γραφικής πελοποννησιακής κωμόπολης στήνουν μεθαύριο 17 και 18 Απριλίου την 4η Γιορτή για το φημισμένο προϊόν του τόπου τους.
Τη γιορτή διοργανώνουν η Περιφέρεια και ο Δήμος, καλούν δημοσιογράφους, βιολόγους, διατροφολόγους, καθηγητές, οικονομολόγους κ.ά. για να μιλήσουν για το μέλλον της παραγωγής, της συσκευασίας και της προώθησης του προϊόντος, ενώ ο πολύ γνωστός και βέρος Κρανιδιώτης σεφ Μιχάλης Ντουνέτας θα μαγειρέψει συνταγές με ντόπια ελαιόλαδα.
Η γιορτή είναι ανοιχτή και για το ευρύ κοινό θα γίνει έκθεση και πώληση προϊόντων ελιάς το Σάββατο το πρωί στην πλατεία Ρέπουλη, ενώ το απόγευμα θα γίνει συναυλία από τον Μπάμπη Στόκα στο ίδιο σημείο. Ο καιρός είναι καλός, η περιοχή μάς περιμένει ανοιξιάτικη και πανέμορφη, ευκαιρία για εκδρομή με γαστρονομικές αναζητήσεις.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Ιδιορρυθμίες, λόγοι συναισθηματικοί και άλλοι που δεν τρώμε κάποια φαγητά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.