- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Τι χρειαζόμαστε (για 4 άτομα)
1 πακέτο σπαγγέτι ολικής άλεσης ● 40 ml ελαιόλαδο ● αλάτι, πιπέρι
Για τη σάλτσα 150 γρ. λιαστή ντομάτα κομμένη λωρίδες ● 100 γρ. ελιές Καλαμών κομμένες ροδέλες ● 1 ματσάκι ρόκα, χοντροκομμένο με το χέρι ● 100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη ● 40 γρ. πουρέ σκόρδο
Για τον πουρέ σκόρδου 2 ολόκληρα σκόρδα ● 350 γρ. γάλα φρέσκο ● 20 ελαιόλαδο
Πώς το φτιάχνουμε Σε μικρό κατσαρολάκι βράζουμε τα σκόρδα με το γάλα 15-20 λεπτά να μαλακώσουν, τα κρυώνουμε και τα πολτοποιούμε στο blender με το ελαιόλαδο. Με αυτό τον τρόπο παίρνουμε ένα γλυκό πουρέ με διακριτικό άρωμα. Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες και σε μεταλλική λεκάνη τοποθετούμε τα υλικά της σάλτσας όλα μαζί. Μολις βράσουν τα ζυμαρικά σουρώνουμε και χωρίς να τα κρυώσουμε τα ρίχνουμε στη λεκάνη με τα υπόλοιπα υλικά. Αναδεύουμε καλά, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο, και σερβίρουμε αμέσως σε τέσσερα ζεστά πιάτα.
Προτεινόμενο κρασί λευκό ξηρό, Traminer Aromatico Τrentino.
PECORA NERA, Σεβαστουπόλεως 158, Αμπελόκηποι, 210 6914.183. Ανοιχτά κάθε μέρα και μεσημέρι. Κυρ. κλειστά.