Θεματα

Σπαγγέτι με ρόκα, ελιές και λιαστή ντομάτα (light)

Μια μακαρονάδα εύκολη, νόστιμη και κυρίως με λίγες θερμίδες. Πείσαμε το σεφ Γιάννη Πιρπιρίδη του Pecora Nera να μας δώσει τη συνταγή

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 320
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
9425-21362.jpg

Τι χρειαζόμαστε  (για 4 άτομα)

1 πακέτο σπαγγέτι ολικής άλεσης ● 40 ml ελαιόλαδο ● αλάτι, πιπέρι

Για τη σάλτσα 150 γρ. λιαστή ντομάτα κομμένη λωρίδες ● 100 γρ. ελιές Καλαμών κομμένες ροδέλες ● 1 ματσάκι ρόκα, χοντροκομμένο με το χέρι ● 100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη ● 40 γρ. πουρέ σκόρδο        

Για τον πουρέ σκόρδου 2 ολόκληρα σκόρδα ● 350 γρ. γάλα φρέσκο ● 20 ελαιόλαδο 

Πώς το φτιάχνουμε Σε μικρό κατσαρολάκι βράζουμε τα σκόρδα με το γάλα 15-20 λεπτά να μαλακώσουν, τα κρυώνουμε και τα πολτοποιούμε στο blender με το ελαιόλαδο. Με αυτό τον τρόπο παίρνουμε ένα γλυκό πουρέ με διακριτικό άρωμα. Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες και σε μεταλλική λεκάνη τοποθετούμε τα υλικά της σάλτσας όλα μαζί. Μολις βράσουν τα ζυμαρικά σουρώνουμε και χωρίς να τα κρυώσουμε τα ρίχνουμε στη λεκάνη με τα υπόλοιπα υλικά. Αναδεύουμε καλά, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο, και σερβίρουμε αμέσως σε τέσσερα ζεστά πιάτα.

Προτεινόμενο κρασί λευκό ξηρό, Traminer Aromatico Τrentino.

PECORA NERA, Σεβαστουπόλεως 158, Αμπελόκηποι, 210 6914.183. Ανοιχτά κάθε μέρα και μεσημέρι. Κυρ. κλειστά.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.