![94184-211337.jpg 94184-211337.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2015/04/15/94184-211337.jpg)
Έχει ανοίξει τουλάχιστον ενάμιση χρόνο κάτω από τη μύτη μου. Δυο βήματα από το σπίτι μου, όλοι μου οι φίλοι πηγαινοέρχονται σε απανωτές επισκέψεις, αναφέρονται σ’ αυτό μετά πολλών επαίνων, με μουρμουράνε που εγώ, η «αρμόδια», δεν έχω αξιωθεί ακόμα να πάω. Η αλήθεια είναι, ότι το έπαιρνε το μάτι μου στα καθημερινά δρομολόγιά μου στη γειτονιά αλλά έτσι όπως είναι σκοτεινό, ημιυπόγειο, με υποτυπώδη διακόσμηση και εξοπλισμό –όπως καφενείο επαρχίας για πρέφα και δηλωτή– δεν μου έκανε το κλικ... Μια φορά μάλιστα έχω φτάσει με μια φίλη στο κατώφλι του, ο βλοσυρός κύριος (ιδιοκτήτης;) δεν μας άφησε να μπούμε. Ανοίγανε σε 20 λεπτά (δηλαδή στις 7.30) και δεν μας ήθελε στα πόδια του. Μ’ αυτά και μ’ αυτά φτάνω να το γευτώ περίπου πριν 15 μέρες. Πέφτω ξερή, βγάζω τους φίλους αληθινούς και κολλάω. Το μικρό μαγαζάκι έχει φαΐ από τα καλύτερα, δεν πουλάει φιόγκους και κορδελάκια, έχει καλό χύμα κρασί (πολύ σπάνιο πια αυτό το τελευταίο στις ταβέρνες αλλά και στα πιο «καλά» εστιατόρια της μικρής μας πόλης), αλλάζει τα πιάτα του πολύ συχνά για να μη βαριέται ο πελάτης ούτε και ο μάγειρας, έχει εξαιρετικά προσιτές τιμές. Τα πιάτα του είναι εντελώς σπιτικά και «στοργικά», αυτό που πραγματικά θέλεις ένα βράδυ που πεινάς, δεν έχεις τίποτα στο σπίτι ή κι αν έχεις βαριέσαι να το μαγειρέψεις.
Έχω μέχρι στιγμής δοκιμάσει ωραιότατο και εξαιρετικής ποιότητας μοσχαρίσιο συκώτι με δεντρολίβανο και σβησμένο στο ξίδι, τη μια φορά με πουρέ, την άλλη με σπιτική πατατοσαλάτα. Μαυρομάτικα φασόλια με σπανάκι πολύ περιποιημένα, σωστό βράσιμο, ωραίο λάδι, αλατάκι-πιπεράκι όσο πρέπει. Μοσχαρίσιο κότσι λουκούμι, με τέλεια σάλτσα και ταλιατέλες από δίπλα με τριμμένο τυρί. Σιουφιχτά χειροποίητα μακαρόνια με βόνγκολες, δηλαδή αχιβαδάκια ψωμωμένα (κι όχι αυτά τα «τίποτα» που συναντάς σε πολλά «αρμόδια» εστιατόρια), υπέροχα στο κρασί και το σκόρδο τους και τώρα που τα γράφω μου ανοίγει η όρεξη. Τυροπιτάκια κατσαρόλας, δηλαδή ραβιόλες με ανθότυρο και ωραίο άρωμα δυόσμου. Οι μερίδες είναι αυτό που λέμε γενναιόδωρες, το ψωμί πολύ καλό. Στην αρχή φέρνουνε πιατάκι γεμάτο με ωραίες ελιές, στο τέλος σε κερνάνε το γλυκό. Το σέρβις είναι αθόρυβο, σχετικά αγέλαστο αλλά ευγενικό και γρήγορο. Κανείς δεν δείχνει διάθεση να κάνει πι-αρ, θα τους έλεγα μάλλον «δυσοίωνους», και καταλαβαίνω πως αυτό μαζί με το «no decorated» του χώρου είναι αποτρεπτικοί παράγοντες για όσους από εμάς κινούμαστε στα γνωστά της Αθήνας ρεστό. Παρόλα αυτά, εγώ θα σας πω πως σχεδόν ανακουφίζομαι που υπάρχει ένα τέτοιο sui generis και μαζί πεντανόστιμο εστιατοριάκι στη γειτονιά μου, βοηθάνε και οι τιμές, σχεδόν ταρίφα τα €15 το άτομο.
Ριζάρη 28, Παγκράτι, (είσοδος από Ελλανίκου), 210 7232333, μόνο βράδυ, Κυριακή 14.00-18.00. Kλειστά Δευτέρα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ψήνονται στη σχάρα κατευθείαν από το ποτάμι, ή τηγανίζονται για τους μερακλήδες
Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό
«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»
Μπαίνουμε στην κουζίνα και μαγειρεύουμε με διάσημα τοπικά προϊόντα από 30 γωνιές της Ελλάδος
Λαχταριστά μπέργκερς, φοβερές πίτσες, άπαιχτα σουβλάκια, ακόμα και σπιτικό φαγητό, όλα είναι εδώ
Φτιάξε και απόλαυσε τις καλύτερε μακαρονάδες ενόψη Ολυμπιακών Αγώνων
Για σουβλάκια, πίτσα, burger ή ό,τι σου έρθει στο μυαλό, μπες στο fagi.gr
Aυθεντικές ιταλικές γεύσεις, μαμαδίστικα πιάτα και American street food
Συνταγές βασισμένες στην εποχικότητα, άριστες πρώτες ύλες και value for money τιμές
Η νέα street food λιχουδιά της Αθήνας συμβαίνει στο Fuddy Duddy Pizza, στην οδό Λέκκα
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Έχει γεύση «πανάκριβη», εστέτ και γκουρμέ
Στο κέντρο της Χώρας, θα το εντοπίσεις και θα το αγαπήσεις αμέσως
Εδώ δεν θα φας «χθεσινό» παγωτό, μόνο υπέροχες γεύσεις με χαμηλά λιπαρά και τόσο όσο ζάχαρη, που φτιάχτηκαν την ημέρα που θα το επισκεφθείς
Ένας ολόκληρος κόσμος νοστιμιάς, πλασμένος από υλικά του πιο λαχταριστού ονείρου
Θα δοκιμάσεις εξαιρετικό French Toast με βατόμουρα και κρέμα πατισερί, αλλά και αλμυρά αβγοπιάτα και φρέσκα σάντουιτς.
Εδώ το φαγητό είναι μοίρασμα που φέρνει κοντά την παρέα και τα cocktails είναι κλασικά και δημιουργούνται με βάση τις αυθεντικές συνταγές
Ξεκινά με γευστικό και αρωματικό πρωινό και εκλεκτούς καφέδες, συνεχίζοντας με δροσιστικά και απολαυστικά cocktails
Cocktails, μοναδική θέα, και αξέχαστα βράδια
Ο σεφ του εστιατορίου The Lost Sheep εξηγεί γιατί στα πιάτα του γεύεσαι τη γαστρονομική κουλτούρα της πατρίδας του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.