Θεματα

Μερακλίδικα ζευγαράκια που πίνονται στο ποτήρι

Το ούζο. Όχι, το μπουκαλάκι. Το ούζο. Το μπουκαλάκι!

50591-153528.jpg
Μαρία Κοραχάη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
93952-188984.jpg

Είσαι τουρίστας, έζησες το μύθο σου στην Ελλάδα και τώρα θες να φύγεις με κάτι που θα κρατήσει για πάντα. Ή είσαι απλά Αθηναίος και αγαπάς το καλό ντιζάιν. Γιατί το ούζο θα τελειώσει (όπως, the tan will fade but the memories will stay), αλλά θα σου μείνει κάτι αγαπησιάρικο, αυτά τα τέλεια μπουκαλάκια ούζου Μυτιλήνης που σχεδίασαν οι Go Greek. Φολκλόρ αλλά με σύγχρονη προσέγγιση, Εύζωνας και Αμαλία, ζευγάρι Κρητικών, Ροδίτες, Μακεδόνες και άλλοι πολλοί, από διάφορα μέρη της Ελλάδας, ντυμένοι με τις παραδοσιακές στολές του κάθε τόπου, χωράνε ούζο και αγάπη.

Ούζο ή αγάπη; Και τα δύο θα τα βρείτε απλόχερα στο Boxes n' Foxes μαζί με άλλα πολλά συναρπαστικά αντικείμενα στην έκθεση Spring Greek. Η άνοιξη μυρίζει Ελλάδα και εννέα καλλιτέχνες αποφάσισαν να σχεδιάσουν ό,τι θυμίζει ελληνική γη. Αναλώσιμα και διακοσμητικά αντικείμενα, όπως πρωτότυπες συσκευασίες, επανασχεδιασμένα κανάτια κ.ά. Έμπνευση και ταλέντο υπάρχουν. Λεφτά (σχεδόν) δεν χρειάζονται, τα ζευγαράκια πωλούνται μαζί 10€. Αρχελάου 23 στο Παγκράτι, μέχρι και 25 Απριλίου. 

Το ούζο, λοιπόν, θα τελειώσει αλλά δε μας νοιάζει, οι Go Greek έκαναν θέμα τη συσκευασία. Το περιτύλιγμα έχει σημασία καμιά φορά. Χα-χα.

image

Εύζωνας και Αμαλία


image

Ζευγάρι Μακεδόνων


image

Κερκυραίοι


image

Κυκλαδίτες


image

Ζευγάρι από τη Ρόδο


image

Κρητικοί

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.