- CITY GUIDE
- PODCAST
-
30°
Η μαγειρίτσα έχει μεγάλους φαν αλλά και κάποιους που δεν μπορούν ούτε να την μυρίσουν. Ανακαλύψαμε και σας παρουσιάζουμε την εναλλακτική συνταγή για μαγειρίτσα όπου τα υλικά είναι σχεδόν τα ίδια αλλά το αποτέλεσμα διαφορετικό! Τα συκωτάκια παίρνουν τα αρώματα των μυρωδικών και του ζωμού στον οποίο μαγειρεύονται και σε συνδυασμό με την υφή του ριζότου και όχι της σούπας, είναι... θαύμα! Θα τη λατρέψουν όλοι.
Υλικά
4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
5-6 φύλλα μαρούλι ψιλοκομμένα
4 κουταλιές σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
μισή συκωταριά και 100γρ. εντεράκια αρνίσια
1 ποτήρι του κρασιού, λευκό κρασί (ξηρό κατά προτίμηση)
2 σφηνάκια ρακή
2 κουταλιές σούπας μουστάρδα
1 φρέσκο ζωμό βοδινό
ξύσμα από 1 λεμόνι
χυμό από 1 λεμόνι
5 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά σούπας βούτυρο (προαιρετικά)
1 κούπα του τσαγιού ρύζι για ριζότο
αλάτι, πιπέρι, δενδρολίβανο αποξηραμένο
Προετοιμασία
Πλένουμε πολύ καλά τη συκωταριά και τα εντεράκια και τα στεγνώνουμε καλά με χαρτί κουζίνας.
Βράζουμε περίπου 400 γρ. νερό , λιώνουμε σε αυτό τον φρέσκο ζωμό βοδινού και το αφήνουμε στο πλάι.
Σε ένα ποτηράκι του κρασιού ρίχνουμε ζεστό νερό, το χυμό από το λεμόνι και ανακατεύουμε σε αυτό τη μουστάρδα ώστε να διαλυθεί. Αφήνουμε στο πλάι και αυτό το μείγμα.
Μαγείρεμα
Σε βαθύ αντικολλητικό σκεύος ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε το μαρούλι και τον άνηθο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 1 λεπτό. Σειρά έχει το κρέας, ρίχνουμε τα κομματάκια του κρέατος τα οποία έχουμε στεγνώσει καλά ώστε να μην έχουν καθόλου νερά και ανακατεύουμε συνέχεια σε δυνατή φωτιά για 4-5 λεπτά μέχρι να αρχίσει να παίρνει χρώμα. Προσθέτουμε το δενδρολίβανο, το αλάτι και το πιπέρι.
Ρίχνουμε τη ρακή, χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και ανακατεύουμε. Μόλις σωθεί το ζουμάκι σβήνουμε και πάλι το φαγητό με 1 ποτήρι (του κρασιού) κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί αυξάνοντας και πάλι τη θερμοκρασία. Στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα με τη μουστάρδα και το αφήνουμε να βράσει ακόμα σε δυνατή φωτιά. Μόλις μείνει λίγο από το μείγμα προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε μέχρι το ρύζι να τραβήξει όλα τα υγρά και προσθέτουμε λίγο από το ζωμό, τόσο ώστε μόνο να σκεπάζει το φαγητό μας χαμηλώνοντας τη φωτιά λιγάκι. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία. Μόλις το μείγμα τραβάει τα υγρά, προσθέτουμε το ζωμό μέχρι να τελειώσει.
Στην τελευταία δόση δυναμώνετε τη φωτιά και αφήνετε το φαγητό να «πιει» τα ζουμάκια και να αποκτήσει πια την υφή του ριζότου. Ρίχνετε το ξύσμα του λεμονιού και δοκιμάζετε αν χρειάζεται λίγο ακόμα αλάτι.
Προαιρετικά, αν πρόκειται να μη σερβιριστεί αμέσως το φαγητό, προσθέστε το βούτυρο για να μην κολλήσει το ρύζι.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ψήνονται στη σχάρα κατευθείαν από το ποτάμι, ή τηγανίζονται για τους μερακλήδες
Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό
«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»
Μπαίνουμε στην κουζίνα και μαγειρεύουμε με διάσημα τοπικά προϊόντα από 30 γωνιές της Ελλάδος
Λαχταριστά μπέργκερς, φοβερές πίτσες, άπαιχτα σουβλάκια, ακόμα και σπιτικό φαγητό, όλα είναι εδώ
Φτιάξε και απόλαυσε τις καλύτερε μακαρονάδες ενόψη Ολυμπιακών Αγώνων
Για σουβλάκια, πίτσα, burger ή ό,τι σου έρθει στο μυαλό, μπες στο fagi.gr
Aυθεντικές ιταλικές γεύσεις, μαμαδίστικα πιάτα και American street food
Συνταγές βασισμένες στην εποχικότητα, άριστες πρώτες ύλες και value for money τιμές
Η νέα street food λιχουδιά της Αθήνας συμβαίνει στο Fuddy Duddy Pizza, στην οδό Λέκκα
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Έχει γεύση «πανάκριβη», εστέτ και γκουρμέ
Στο κέντρο της Χώρας, θα το εντοπίσεις και θα το αγαπήσεις αμέσως
Εδώ δεν θα φας «χθεσινό» παγωτό, μόνο υπέροχες γεύσεις με χαμηλά λιπαρά και τόσο όσο ζάχαρη, που φτιάχτηκαν την ημέρα που θα το επισκεφθείς
Ένας ολόκληρος κόσμος νοστιμιάς, πλασμένος από υλικά του πιο λαχταριστού ονείρου
Θα δοκιμάσεις εξαιρετικό French Toast με βατόμουρα και κρέμα πατισερί, αλλά και αλμυρά αβγοπιάτα και φρέσκα σάντουιτς.
Εδώ το φαγητό είναι μοίρασμα που φέρνει κοντά την παρέα και τα cocktails είναι κλασικά και δημιουργούνται με βάση τις αυθεντικές συνταγές
Ξεκινά με γευστικό και αρωματικό πρωινό και εκλεκτούς καφέδες, συνεχίζοντας με δροσιστικά και απολαυστικά cocktails
Cocktails, μοναδική θέα, και αξέχαστα βράδια
Ο σεφ του εστιατορίου The Lost Sheep εξηγεί γιατί στα πιάτα του γεύεσαι τη γαστρονομική κουλτούρα της πατρίδας του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.