- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η μαγειρίτσα έχει μεγάλους φαν αλλά και κάποιους που δεν μπορούν ούτε να την μυρίσουν. Ανακαλύψαμε και σας παρουσιάζουμε την εναλλακτική συνταγή για μαγειρίτσα όπου τα υλικά είναι σχεδόν τα ίδια αλλά το αποτέλεσμα διαφορετικό! Τα συκωτάκια παίρνουν τα αρώματα των μυρωδικών και του ζωμού στον οποίο μαγειρεύονται και σε συνδυασμό με την υφή του ριζότου και όχι της σούπας, είναι... θαύμα! Θα τη λατρέψουν όλοι.
Υλικά
4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
5-6 φύλλα μαρούλι ψιλοκομμένα
4 κουταλιές σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
μισή συκωταριά και 100γρ. εντεράκια αρνίσια
1 ποτήρι του κρασιού, λευκό κρασί (ξηρό κατά προτίμηση)
2 σφηνάκια ρακή
2 κουταλιές σούπας μουστάρδα
1 φρέσκο ζωμό βοδινό
ξύσμα από 1 λεμόνι
χυμό από 1 λεμόνι
5 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά σούπας βούτυρο (προαιρετικά)
1 κούπα του τσαγιού ρύζι για ριζότο
αλάτι, πιπέρι, δενδρολίβανο αποξηραμένο
Προετοιμασία
Πλένουμε πολύ καλά τη συκωταριά και τα εντεράκια και τα στεγνώνουμε καλά με χαρτί κουζίνας.
Βράζουμε περίπου 400 γρ. νερό , λιώνουμε σε αυτό τον φρέσκο ζωμό βοδινού και το αφήνουμε στο πλάι.
Σε ένα ποτηράκι του κρασιού ρίχνουμε ζεστό νερό, το χυμό από το λεμόνι και ανακατεύουμε σε αυτό τη μουστάρδα ώστε να διαλυθεί. Αφήνουμε στο πλάι και αυτό το μείγμα.
Μαγείρεμα
Σε βαθύ αντικολλητικό σκεύος ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε το μαρούλι και τον άνηθο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 1 λεπτό. Σειρά έχει το κρέας, ρίχνουμε τα κομματάκια του κρέατος τα οποία έχουμε στεγνώσει καλά ώστε να μην έχουν καθόλου νερά και ανακατεύουμε συνέχεια σε δυνατή φωτιά για 4-5 λεπτά μέχρι να αρχίσει να παίρνει χρώμα. Προσθέτουμε το δενδρολίβανο, το αλάτι και το πιπέρι.
Ρίχνουμε τη ρακή, χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και ανακατεύουμε. Μόλις σωθεί το ζουμάκι σβήνουμε και πάλι το φαγητό με 1 ποτήρι (του κρασιού) κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί αυξάνοντας και πάλι τη θερμοκρασία. Στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα με τη μουστάρδα και το αφήνουμε να βράσει ακόμα σε δυνατή φωτιά. Μόλις μείνει λίγο από το μείγμα προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε μέχρι το ρύζι να τραβήξει όλα τα υγρά και προσθέτουμε λίγο από το ζωμό, τόσο ώστε μόνο να σκεπάζει το φαγητό μας χαμηλώνοντας τη φωτιά λιγάκι. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία. Μόλις το μείγμα τραβάει τα υγρά, προσθέτουμε το ζωμό μέχρι να τελειώσει.
Στην τελευταία δόση δυναμώνετε τη φωτιά και αφήνετε το φαγητό να «πιει» τα ζουμάκια και να αποκτήσει πια την υφή του ριζότου. Ρίχνετε το ξύσμα του λεμονιού και δοκιμάζετε αν χρειάζεται λίγο ακόμα αλάτι.
Προαιρετικά, αν πρόκειται να μη σερβιριστεί αμέσως το φαγητό, προσθέστε το βούτυρο για να μην κολλήσει το ρύζι.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.