Θεματα

Ασύρτικα ανά την Ελλάδα

Μια διαφορετική γευσιγνωσία στον Βασίλαινα

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η ποικιλία Ασύρτικο έχει τη φήμη του καλύτερου ελληνικού σταφυλιού και όχι άδικα. Τα κρασιά που δίνει έχουν ταξιδέψει στο εξωτερικό και έχουν καταφέρει να κερδίσουν τις εντυπώσεις και το σεβασμό όλων όσων ασχολούνται με το κρασί.

Τη Μεγάλη Τρίτη, ο βασιλιάς των ελληνικών λευκών κρασιών έχει την τιμητική του σε μια βραδιά απόλυτα αφιερωμένη στις χάρες του. Στις 7 Απριλίου, σε ένα από τα πιο καλά εστιατόρια της Αθήνας, πέντε διαφορετικά Ασύρτικα μπαίνουν κάτω από το μικροσκόπιο.

Στον Βασίλαινα θα εξετάσετε με τη βοήθεια του οινικού συμβούλου του εστιατορίου την εξαιρετική αυτή ποικιλία, δίνοντας έμφαση όχι μόνο στη Σαντορίνη, αλλά και σε άλλες ποικιλίες από όλη την Ελλάδα. Ταυτόχρονα, ο ταλαντούχος σεφ Ρενάτο Μεκόλι, ετοιμάζει μοναδικές γεύσεις κατάλληλες για να συνοδέψουν το εξαιρετικό αυτό κρασί, αλλά και το κλίμα των ημερών.

Το μενού περιλαμβάνει τσιπούρα φρικασέ με σέσκουλα, σταμναγκάθι, chives και σελινόριζα (Ασύρτικο, Οινοποιείο Μυλωνά, Αττική, 2014), ψητό καλαμάρι με πέστο μελιτζάνας και βασιλικού και κέτσαπ πατζαριού (Ασύρτικο «Sur Lie», Οινοποιείο Βρυνιώτη, Εύβοια, 2014), σιγομαγειρεμένο χταπόδι με φάβα, κονφί ντομάτας και φύλλα από baby σαλάτα (Ασύρτικο «Emphasis», Κτήμα Παυλίδη, 2013), γιουβετσάκι με θαλασσινά (Ασύρτικο, «Νυχτέρι», Οινοποιείο Χατζηδάκη,2012) και χαλβά σιμιγδαλένιο με ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα (Ασύρτικο/ Αηδάνι, «Vinsanto», οινοποιείο Χατζηδάκη, 2003). Όλα με €40/άτομο.

Αιτωλικού 72, Πειραιάς, 210 4612457