Θεματα

Ασύρτικα ανά την Ελλάδα

Μια διαφορετική γευσιγνωσία στον Βασίλαινα

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
93216-187509.jpg

Η ποικιλία Ασύρτικο έχει τη φήμη του καλύτερου ελληνικού σταφυλιού και όχι άδικα. Τα κρασιά που δίνει έχουν ταξιδέψει στο εξωτερικό και έχουν καταφέρει να κερδίσουν τις εντυπώσεις και το σεβασμό όλων όσων ασχολούνται με το κρασί.

Τη Μεγάλη Τρίτη, ο βασιλιάς των ελληνικών λευκών κρασιών έχει την τιμητική του σε μια βραδιά απόλυτα αφιερωμένη στις χάρες του. Στις 7 Απριλίου, σε ένα από τα πιο καλά εστιατόρια της Αθήνας, πέντε διαφορετικά Ασύρτικα μπαίνουν κάτω από το μικροσκόπιο.

Στον Βασίλαινα θα εξετάσετε με τη βοήθεια του οινικού συμβούλου του εστιατορίου την εξαιρετική αυτή ποικιλία, δίνοντας έμφαση όχι μόνο στη Σαντορίνη, αλλά και σε άλλες ποικιλίες από όλη την Ελλάδα. Ταυτόχρονα, ο ταλαντούχος σεφ Ρενάτο Μεκόλι, ετοιμάζει μοναδικές γεύσεις κατάλληλες για να συνοδέψουν το εξαιρετικό αυτό κρασί, αλλά και το κλίμα των ημερών.

Το μενού περιλαμβάνει τσιπούρα φρικασέ με σέσκουλα, σταμναγκάθι, chives και σελινόριζα (Ασύρτικο, Οινοποιείο Μυλωνά, Αττική, 2014), ψητό καλαμάρι με πέστο μελιτζάνας και βασιλικού και κέτσαπ πατζαριού (Ασύρτικο «Sur Lie», Οινοποιείο Βρυνιώτη, Εύβοια, 2014), σιγομαγειρεμένο χταπόδι με φάβα, κονφί ντομάτας και φύλλα από baby σαλάτα (Ασύρτικο «Emphasis», Κτήμα Παυλίδη, 2013), γιουβετσάκι με θαλασσινά (Ασύρτικο, «Νυχτέρι», Οινοποιείο Χατζηδάκη,2012) και χαλβά σιμιγδαλένιο με ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα (Ασύρτικο/ Αηδάνι, «Vinsanto», οινοποιείο Χατζηδάκη, 2003). Όλα με €40/άτομο.

Αιτωλικού 72, Πειραιάς, 210 4612457

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 8: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τα ελληνικά προϊόντα
Δημιουργώντας με ξακουστά τοπικά υλικά από 30 γωνιές της Ελλάδας με τον Στέλιο Παρλιάρο

Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό

Στέλιος Παρλιάρος
Ο Στέλιος Παρλιάρος μας παίρνει μαζί του σε ένα ταξίδι γεύσης σε 30 γωνιές της Ελλάδος

«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.