- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Η ποικιλία Ασύρτικο έχει τη φήμη του καλύτερου ελληνικού σταφυλιού και όχι άδικα. Τα κρασιά που δίνει έχουν ταξιδέψει στο εξωτερικό και έχουν καταφέρει να κερδίσουν τις εντυπώσεις και το σεβασμό όλων όσων ασχολούνται με το κρασί.
Τη Μεγάλη Τρίτη, ο βασιλιάς των ελληνικών λευκών κρασιών έχει την τιμητική του σε μια βραδιά απόλυτα αφιερωμένη στις χάρες του. Στις 7 Απριλίου, σε ένα από τα πιο καλά εστιατόρια της Αθήνας, πέντε διαφορετικά Ασύρτικα μπαίνουν κάτω από το μικροσκόπιο.
Στον Βασίλαινα θα εξετάσετε με τη βοήθεια του οινικού συμβούλου του εστιατορίου την εξαιρετική αυτή ποικιλία, δίνοντας έμφαση όχι μόνο στη Σαντορίνη, αλλά και σε άλλες ποικιλίες από όλη την Ελλάδα. Ταυτόχρονα, ο ταλαντούχος σεφ Ρενάτο Μεκόλι, ετοιμάζει μοναδικές γεύσεις κατάλληλες για να συνοδέψουν το εξαιρετικό αυτό κρασί, αλλά και το κλίμα των ημερών.
Το μενού περιλαμβάνει τσιπούρα φρικασέ με σέσκουλα, σταμναγκάθι, chives και σελινόριζα (Ασύρτικο, Οινοποιείο Μυλωνά, Αττική, 2014), ψητό καλαμάρι με πέστο μελιτζάνας και βασιλικού και κέτσαπ πατζαριού (Ασύρτικο «Sur Lie», Οινοποιείο Βρυνιώτη, Εύβοια, 2014), σιγομαγειρεμένο χταπόδι με φάβα, κονφί ντομάτας και φύλλα από baby σαλάτα (Ασύρτικο «Emphasis», Κτήμα Παυλίδη, 2013), γιουβετσάκι με θαλασσινά (Ασύρτικο, «Νυχτέρι», Οινοποιείο Χατζηδάκη,2012) και χαλβά σιμιγδαλένιο με ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα (Ασύρτικο/ Αηδάνι, «Vinsanto», οινοποιείο Χατζηδάκη, 2003). Όλα με €40/άτομο.
Αιτωλικού 72, Πειραιάς, 210 4612457
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εδώ θα ανακαλύψεις από δεκάδες noodles μέχρι τσιπς από φύκια
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.