- CITY GUIDE
- PODCAST
-
33°
![62222-137653.jpg 62222-137653.jpg](/images/120x120/3/jpg/sites/default/files/62222-137653.jpg)
![93216-187509.jpg 93216-187509.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2015/04/03/93216-187509.jpg)
Η ποικιλία Ασύρτικο έχει τη φήμη του καλύτερου ελληνικού σταφυλιού και όχι άδικα. Τα κρασιά που δίνει έχουν ταξιδέψει στο εξωτερικό και έχουν καταφέρει να κερδίσουν τις εντυπώσεις και το σεβασμό όλων όσων ασχολούνται με το κρασί.
Τη Μεγάλη Τρίτη, ο βασιλιάς των ελληνικών λευκών κρασιών έχει την τιμητική του σε μια βραδιά απόλυτα αφιερωμένη στις χάρες του. Στις 7 Απριλίου, σε ένα από τα πιο καλά εστιατόρια της Αθήνας, πέντε διαφορετικά Ασύρτικα μπαίνουν κάτω από το μικροσκόπιο.
Στον Βασίλαινα θα εξετάσετε με τη βοήθεια του οινικού συμβούλου του εστιατορίου την εξαιρετική αυτή ποικιλία, δίνοντας έμφαση όχι μόνο στη Σαντορίνη, αλλά και σε άλλες ποικιλίες από όλη την Ελλάδα. Ταυτόχρονα, ο ταλαντούχος σεφ Ρενάτο Μεκόλι, ετοιμάζει μοναδικές γεύσεις κατάλληλες για να συνοδέψουν το εξαιρετικό αυτό κρασί, αλλά και το κλίμα των ημερών.
Το μενού περιλαμβάνει τσιπούρα φρικασέ με σέσκουλα, σταμναγκάθι, chives και σελινόριζα (Ασύρτικο, Οινοποιείο Μυλωνά, Αττική, 2014), ψητό καλαμάρι με πέστο μελιτζάνας και βασιλικού και κέτσαπ πατζαριού (Ασύρτικο «Sur Lie», Οινοποιείο Βρυνιώτη, Εύβοια, 2014), σιγομαγειρεμένο χταπόδι με φάβα, κονφί ντομάτας και φύλλα από baby σαλάτα (Ασύρτικο «Emphasis», Κτήμα Παυλίδη, 2013), γιουβετσάκι με θαλασσινά (Ασύρτικο, «Νυχτέρι», Οινοποιείο Χατζηδάκη,2012) και χαλβά σιμιγδαλένιο με ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα (Ασύρτικο/ Αηδάνι, «Vinsanto», οινοποιείο Χατζηδάκη, 2003). Όλα με €40/άτομο.
Αιτωλικού 72, Πειραιάς, 210 4612457
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Έχει και η Αθήνα γραφικές πλατείες!
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Ψήνονται στη σχάρα κατευθείαν από το ποτάμι, ή τηγανίζονται για τους μερακλήδες
Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό
«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»
Μπαίνουμε στην κουζίνα και μαγειρεύουμε με διάσημα τοπικά προϊόντα από 30 γωνιές της Ελλάδος
Λαχταριστά μπέργκερς, φοβερές πίτσες, άπαιχτα σουβλάκια, ακόμα και σπιτικό φαγητό, όλα είναι εδώ
Φτιάξε και απόλαυσε τις καλύτερε μακαρονάδες ενόψη Ολυμπιακών Αγώνων
Για σουβλάκια, πίτσα, burger ή ό,τι σου έρθει στο μυαλό, μπες στο fagi.gr
Aυθεντικές ιταλικές γεύσεις, μαμαδίστικα πιάτα και American street food
Συνταγές βασισμένες στην εποχικότητα, άριστες πρώτες ύλες και value for money τιμές
Η νέα street food λιχουδιά της Αθήνας συμβαίνει στο Fuddy Duddy Pizza, στην οδό Λέκκα
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Έχει γεύση «πανάκριβη», εστέτ και γκουρμέ
Στο κέντρο της Χώρας, θα το εντοπίσεις και θα το αγαπήσεις αμέσως
Εδώ δεν θα φας «χθεσινό» παγωτό, μόνο υπέροχες γεύσεις με χαμηλά λιπαρά και τόσο όσο ζάχαρη, που φτιάχτηκαν την ημέρα που θα το επισκεφθείς
Ένας ολόκληρος κόσμος νοστιμιάς, πλασμένος από υλικά του πιο λαχταριστού ονείρου
Θα δοκιμάσεις εξαιρετικό French Toast με βατόμουρα και κρέμα πατισερί, αλλά και αλμυρά αβγοπιάτα και φρέσκα σάντουιτς.
Εδώ το φαγητό είναι μοίρασμα που φέρνει κοντά την παρέα και τα cocktails είναι κλασικά και δημιουργούνται με βάση τις αυθεντικές συνταγές
Ξεκινά με γευστικό και αρωματικό πρωινό και εκλεκτούς καφέδες, συνεχίζοντας με δροσιστικά και απολαυστικά cocktails
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.