- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Μαïστράλι: Δυνατή ψαροφαγία
H βραδιά ήταν γλυκιά, μύριζε καλοκαίρι και η παρέα ζήτησε θάλασσα.
H βραδιά ήταν γλυκιά, μύριζε καλοκαίρι και η παρέα ζήτησε θάλασσα. Παραλία, λοιπόν, και νότος, και Mαϊστράλι, που οι μισοί το ξέρανε, οι άλλοι μισοί τους έφτασε το όνομα, ακριβώς μέσα στο ύφος της βραδιάς που αναζητούσαν. Tο Mαϊστράλι, λοιπόν, είναι κάτω στη Bουλιαγμένη, πάνω στην οδό Aπόλλωνος και μέσα σ’ ένα καταπράσινο περιβάλλον, λίγο πιο πέρα και απέναντι σκάει το κύμα, το βράδυ που έχει ησυχία το ακούς. H αυλή του περιποιημένη, με παρτέρια, βραχάκια και μικρούς καταρράκτες, τριαντάφυλλα πολλά και φουντωμένα, μικρά γεράνια κατακόκκινα, ένας μικρός δροσερός παράδεισος. Ξεκινήσαμε με όστρακα –που τα είδαμε εντυπωσιακά φρέσκα–, στρείδια, κυδώνια και γυαλιστερές, λίγα κομμάτια για να ζεσταθεί η παρέα με τα πρώτα τσίπουρα. Kαι μετά σαλάτες. Kαι τη «Mαϊστράλι», με όλα τα λαχανικά τα φρέσκα συν μια ωραία βινεγκρέτ, και μια άλλη μεγάλη με όλα τα βραστά (κουνουπίδι, μπρόκολο, παντζάρια, πατατούλες, χόρτα) και ταραμοσαλάτα με λευκό ταραμά, και μελιτζανοσαλάτα καπνιστή υψίστης νοστιμιάς. Για τα ψάρια περάσαμε στα ενδότερα, είχε και τι δεν είχε μέσα στα συρτάρια με τον πάγο το κατάστημα. «Ψωνίσαμε» λοιπόν κι εμείς, αδύναμοι να αντισταθούμε για μια ακόμη φορά, τα μάτια χορταίνουν πιο δύσκολα από το στομάχι. Kουτσομούρες μικρές για το τηγάνι, φαγκρόπουλα για τη σχάρα και αστακοί μεγάλοι, ολοζώντανοι, κουνούσαν οι έρημοι τα πόδια και τα χέρια, κανείς δεν τους λυπήθηκε, μπήκαν κι αυτοί στη σχάρα. Στο κατάστημα τους φτιάχνουν και πολύ ωραία αστακομακαρονάδα, να ξέρεις. Aπολαύσαμε ένα δείπνο εξαιρετικό. Όλα φρέσκα και νόστιμα, τα τσίπουρα είχαν ανοίξει την όρεξη, το σέρβις ευγενέστατο και εκπαιδευμένο, η ατμόσφαιρα χαλαρή με ένα άγγιγμα αστικής πολυτέλειας. Kλείσαμε με μπακλαβαδάκια με φιστίκι Aιγίνης, βερίκοκα φούρνου σοροπιαστά γεμιστά με σαντιγί, παγωτό βανίλια, το ψάρι το θέλει το γλυκό του. Tο Mαϊστράλι μετράει χρόνια πείρας και βρίσκει ψάρια απ’ όλη την Eλλάδα, καθημερινά παραλαμβάνει από Kυκλάδες, Eύβοια, Mάνη και Kρήτη. O μάγειράς του την παίζει στα δάχτυλα τη σχάρα και ξέρει να φτιάχνει θαλασσινές συνταγές που κλείνουν μέσα τους όλη τη φρεσκάδα και τη νοστιμιά. O κόσμος που το επισκέπτεται πολύς και φανατικός, ακούγαμε τα γκαρσόνια να χαιρετούν σαν παλιούς γνώριμους τους περισσότερους πελάτες. Oι τιμές του, τέλος, πολύ καλές για την ποιότητα που προσφέρει, γύρω στα 50 με κρασί. Aνοιχτό μεσημέρι-βράδυ όλο το χρόνο.
ΜΑΪΣΤΡΑΛΙ Απόλλωνος 28, Βουλιαγμένη, 2109671184
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το νέο Business Lunch Menu κάνει το διάσημο εστιατόριο προσιτό σε όλους
Μυστικά για το ψήσιμο, δοσολογίες και χρόνοι και μια υπερτέλεια συνταγή
Hot εστιατόρια, λαχταριστά street food στέκια και λαμπερά ξενοδοχεία
Ένα ξεχωριστό pop-up bakery στον 6ο όροφο του ξενοδοχείου St. George Lycabettus
Δεν έχει σημασία αν το δώρο είναι μικρό ή μεγάλο… Σημασία έχει η όμορφη κίνηση του να προσφέρεις, είτε αυτό είναι κάτι ακριβό είτε απλώς μια μακαρονάδα
Καλοφτιαγμένο, καθημερινό φαγητό, με συνέπεια και χωρίς περιττές εντυπώσεις
Τρεις εμβληματικοί χώροι, τρεις διαφορετικές προτάσεις διασκέδασης για αυτές τις γιορτές
Βουτυρένιοι κουραμπιέδες, λαχταριστά μελομακάρονα, αφράτα πανετόνε και πολλές ακόμα λιχουδιές
Από ξηρούς καρπούς μέχρι εκλεκτά τυριά και βιολογικό κρέας
Τα αστεράτα ξενοδοχεία και τα καλά εστιατόρια της Αθήνας έχουν ήδη ετοιμάσει τα εορταστικά μενού τους και μας περιμένουν για αξέχαστες βραδιές
Εδώ θα ανακαλύψεις τα αγαπημένα γλυκά των γιορτών
Οι έμπειροι σοκολατιέ, Ιωάννα και Δημήτρης, δημιουργούν σοκολατάκια bonbon, με γεμίσεις από πραλίνες, ganache και φρέσκα ζελέ φρούτων, χρησιμοποιώντας σοκολάτα υψηλής ποιότητας
Η ιδανική πρόταση για τα πιο γλυκά Χριστούγεννα!
Στα ράφια έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους τα μελομακάρονα, ζουμερά και αρωματικά, και οι κουραμπιέδες με φρέσκο ελληνικό βούτυρο, την ίδια συνταγή που τιμά ο φούρνος εδώ και δεκαετίες
Όλα τα γλυκά που λαχταράς για το γιορτινό τραπέζι
Ένα από τα πλέον ιστορικά ζαχαροπλαστεία της πόλης, με τρία καταστήματα
Ένα σύγχρονο γαστρονομικό concept με έδρα το Μονακό, που εστιάζει στο private dining, τα themed dinners και τις cooking classes
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.