- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Times Square-Πλατεία Κοτζιά…ένα bagel δρόμος
Leo’ s Bagel, αυθεντικές νεουορκέζικες νοστιμιές
Τα bagels είναι από τα πιο δημοφιλή σνακ της Νέας Υόρκης. Ψωμάκια αφράτα, γλυκά ή αλμυρά, κάνουν ιδανικό ταίρι με τον καφέ, είναι ό,τι πρέπει για πρωινό και γενικότερα είναι αυτό που θες τις ώρες εκείνες που το στομάχι σου γουργουρίζει. Τα έχουμε επισημάνει σε ταινίες, τα έχουμε λιγουρευτεί στις αμερικάνικες σειρές, έχουμε σκάσει από τη ζήλια μας που δεν τα βρίσκουμε τόσο εύκολα στην Αθήνα. Ή μήπως δεν τα αναζητούμε στα σωστά σημεία;
Ο Leo (ελληνιστί Λεονάρδος Γαβαλλίας), έχει γεννηθεί στη Νέα Υόρκη και έχει μεγαλώσει με αυτή την αχνιστή λιχουδιά στο στόμα. Από τη μία λοιπόν η αδυναμία του στα bagels, από την άλλη η τεχνογνωσία που απέκτησε αφού δούλεψε για χρόνια στο διάσημο Murray’s Bagels στο West Village του Μανχάταν, τον έκαναν να πάρει την απόφαση και να συστήσει στους Αθηναίους τη στρογγυλή αυτή λιχουδιά.
To 2010 τα φέρνει στην Ελλάδα μέσα από το ηλεκτρονικό του κατάστημα www.houseofbagels.gr και δουλεύει κυρίως με χονδρικές πωλήσεις. Η μεγάλη απήχηση, όμως, του δίνει την ώθηση να κάνει ένα βήμα παραπάνω. Έτσι ανοίγει και ένα κατάστημα στην πλατεία Κοτζιά, εξ’ ολοκλήρου αφιερωμένο στα bagels.
Το Leo’s House of Bagels δεν έχει πολύ καιρό που άνοιξε στην οδό Αθηνάς. Είναι μια σταλιά αλλά καταφέρνει και τραβάει την προσοχή των περαστικών. Φταίει, βλέπεις, αυτή η μυρωδιά φρεσκοψημένων bagels, που απλώνεται σε όλο το δρόμο. Πώς να αντισταθείς; Ο Leo φτιάχνει τα bagels του ακολουθώντας κατά γράμμα την αυθεντική νεοϋορκέζικη συνταγή. Μπορείς να τα καταβροχθίσεις επιτόπου ή να τα πάρεις κατεψυγμένα για το σπίτι. Θα βρεις γεύσεις κλασικές όπως σκέτο, με σουσάμι, παπαρούνα ή ανάμικτο αλλά και πειραγμένες με λιαστή ντομάτα, ελιά, κανέλα-σταφίδα και ολικής αλέσεως. Και όχι, οι επιλογές σου δεν σταματούν εδώ. Υπάρχει ακόμα μια μεγάλη ποικιλία σε bagel sandwich με παστράμι, σολομό και cream cheese.
Αθηνάς 50, Πλατεία Κοτζιά, 210 3231925
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εδώ θα ανακαλύψεις από δεκάδες noodles μέχρι τσιπς από φύκια
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.