Θεματα

Times Square-Πλατεία Κοτζιά…ένα bagel δρόμος

Leo’ s Bagel, αυθεντικές νεουορκέζικες νοστιμιές

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
92954-187026.jpg

Τα bagels είναι από τα πιο δημοφιλή σνακ της Νέας Υόρκης. Ψωμάκια αφράτα, γλυκά ή αλμυρά, κάνουν ιδανικό ταίρι με τον καφέ, είναι ό,τι πρέπει για πρωινό και γενικότερα είναι αυτό που θες τις ώρες εκείνες που το στομάχι σου γουργουρίζει. Τα έχουμε επισημάνει σε ταινίες, τα έχουμε λιγουρευτεί στις αμερικάνικες σειρές, έχουμε σκάσει από τη ζήλια μας που δεν τα βρίσκουμε τόσο εύκολα στην Αθήνα. Ή μήπως δεν τα αναζητούμε στα σωστά σημεία;

Ο Leo (ελληνιστί Λεονάρδος Γαβαλλίας), έχει γεννηθεί στη Νέα Υόρκη και έχει μεγαλώσει με αυτή την αχνιστή λιχουδιά στο στόμα. Από τη μία λοιπόν η αδυναμία του στα bagels, από την άλλη η τεχνογνωσία που απέκτησε αφού δούλεψε για χρόνια στο διάσημο Murray’s Bagels στο West Village του Μανχάταν, τον έκαναν να πάρει την απόφαση και να συστήσει στους Αθηναίους τη στρογγυλή αυτή λιχουδιά.

To 2010 τα φέρνει στην Ελλάδα μέσα από το ηλεκτρονικό του κατάστημα www.houseofbagels.gr και δουλεύει κυρίως με χονδρικές πωλήσεις. Η μεγάλη απήχηση, όμως, του δίνει την ώθηση να κάνει ένα βήμα παραπάνω. Έτσι ανοίγει και ένα κατάστημα στην πλατεία Κοτζιά, εξ’ ολοκλήρου αφιερωμένο στα bagels.

n

Το Leo’s House of Bagels δεν έχει πολύ καιρό που άνοιξε στην οδό Αθηνάς. Είναι μια σταλιά αλλά καταφέρνει και τραβάει την προσοχή των περαστικών. Φταίει, βλέπεις, αυτή η μυρωδιά φρεσκοψημένων bagels, που απλώνεται σε όλο το δρόμο. Πώς να αντισταθείς; Ο Leo φτιάχνει τα bagels του ακολουθώντας κατά γράμμα την αυθεντική νεοϋορκέζικη συνταγή. Μπορείς να τα καταβροχθίσεις επιτόπου ή να τα πάρεις κατεψυγμένα για το σπίτι. Θα βρεις γεύσεις κλασικές όπως σκέτο, με σουσάμι, παπαρούνα ή ανάμικτο αλλά και πειραγμένες με λιαστή ντομάτα, ελιά, κανέλα-σταφίδα και ολικής αλέσεως. Και όχι, οι επιλογές σου δεν σταματούν εδώ. Υπάρχει ακόμα μια μεγάλη ποικιλία σε bagel sandwich με παστράμι, σολομό και cream cheese.

Αθηνάς 50, Πλατεία Κοτζιά, 210 3231925

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.