- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Μυρίζει θάλασσα στο καφέ του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης
Ο εξαιρετικός αρχιτέκτονας Στέλιος Κόης του έδωσε άλλο αέρα
Τα καφέ των μουσείων, το να πιεις δηλαδή έναν καπουτσίνο αφού ή προτού απολαύσεις τέχνη, είναι πάντα μια καλή ιδέα. Ο ανανεωμένος –από τον εξαιρετικό αρχιτέκτονα Στέλιο Κόη και την ομάδα του– χώρος του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης είναι ένας πολύ ζωντανός χώρος στο κέντρο της πολύβουης Αθήνας με σήμα κατατεθέν το πανέμορφο γλυπτό-στέγαστρο, που αφήνει το φυσικό φως να περνάει ανεπιτήδευτα στο χώρο, δημιουργώντας διακριτικές φωτοσκιάσεις (φωτισμοί Ελευθερία Ντεκώ). Σε λιτές κυκλαδικές γραμμές, με μαρμάρινους πάγκους και εσωτερικό κήπο, τα φυτά φτάνουν μέχρι την οροφή του αιθρίου, κοιτάς και χορταίνεις. Το γιν και το γιαν δεν είχαν ποτέ καλύτερη ισορροπία.
Εκφράζοντας την ελληνική έκδοση του μπιστρό, οι γεύσεις είναι φυσικά κυκλαδίτικες. Τυριά από τα νησιά, κοτόπουλα ελευθέρας βοσκής, λαχταριστές ομελέτες και σάντουιτς με φρεσκοψημένα ψωμιά, όλα ολόφρεσκα και πεντανόστιμα. Δοκιμάσαμε αιγαιοπελαγίτικο λαβράκι μαριναρισμένο με θαλασσινό αλάτι, μοσχολέμονο, πορτοκάλι και μυρωδικά. Μαζί με ελληνική σαλάτα με καλαθάκι Λήμνου, μελωμένη ψητή κολοκύθα, ψητό χαλούμι στη σχάρα και σάλτσα με βαλσαμικό και πετιμέζι. Ρώτα για τα πιάτα ημέρας, αλλά το πιάτο-«υπογραφή» του Cycladic Café είναι το φιλέτο μπακαλιάρου στη σχάρα με σάλτσα από έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, λεμόνι και αρωματικά βότανα που σερβίρεται με πουρέ από λαχανικά και σαλάτα με πλιγούρι. Στα συν είιναι η λίστα κρασιών μικρών παραγωγών και η ποικιλία πολύ yummy γλυκών που τιμήσαμε δεόντως. Θα το επισκεπτόμαστε από δω και πέρα για καφέ, μεσημεριανό ή κυριακάτικο brunch. Λίγος κυκλαδίτικος αέρας στην Αθήνα είναι σχεδόν ψυχοθεραπεία.
Νεοφύτου Δούκα 4, Κολωνάκι, 210 7228321-3, Δευτ.- Τετ.-Παρ.-Σάβ. 10.00-17.00, Πέμ. 10.00-20.00, Κυρ. 11.00-17.00
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.