Θεματα

Three Cents Premium: Οι Έλληνες bartenders σε μεγάλα κέφια

Οι Γιώργος Μπάγκος, Δημήτρης Νταφόπουλος και Γιώργος Τσιρίκος φτιάχνουν τα δικά τους χειροποίητα αναψυκτικά

43861-98572.jpg
Νενέλα Γεωργελέ
ΤΕΥΧΟΣ 520
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
92839-208308.jpg

Αν μέχρι προχτές αντιμετώπιζα με ελαφρότητα τους mixologists και τους bartenders, «έλα, μωρέ, όλοι μπάρμαν είναι», παρακαλώ συγχωρέστε με, τα παίρνω όλα πίσω! Καλεσμένη για γευσιγνωσία ελληνικών ανθρακούχων αναψυκτικών στο καινούργιο Root Art Space, έχω την ευκαιρία να γνωρίσω τρία πολύ γνωστά ονόματα, τον Γιώργο Μπάγκο (Theory Bar), τον Δημήτρη Νταφόπουλο (The Clumsies) και τον Γιώργο Τσιρίκο (360). Είναι όλοι νέα παιδιά, έχουν γνώσεις που μοιάζουν με του… αλχημιστή και κυρίως έχουν μέγα πάθος με το αντικείμενο. «Σαν bartenders νιώσαμε την ανάγκη για ποιοτικά αναψυκτικά που θα αναδείκνυαν τα κοκτέιλ χωρίς να πνίγουν το χαρακτήρα και τα αρώματα των αποσταγμάτων.

Τρία χρόνια ψάχναμε για τα κατάλληλα, μέχρι που αρχίσαμε να φτιάχνουμε και να εμφιαλώνουμε με το χέρι μικρές ποσότητες μόνοι μας, πρώτα σε σιφόν, μετά σε βαρέλια μπίρας». Έτσι γεννήθηκαν τα Three Cents, η δική τους σειρά premium αναψυκτικών σε συνεργασία με τον Βασίλη Καλαντζή, της εισαγωγικής εταιρείας Granikal. Η ιδέα πίσω από την ονομασία στηρίζεται στην εποχή της Μεγάλης Κρίσης και της ποτοαπαγόρευσης στη Αμερική. Τότε που παρασκεύαζαν αναψυκτικά με βάση το ανθρακούχο νερό, με την ονομασία “Τwo Cents Plain”. Η βάση τους είναι το φυσικό μεταλλικό νερό Ροδοδάφνης με την προσθήκη υψηλής ποιότητας διοξειδίου του άνθρακα. Η εμφιάλωση γίνεται σε ένα οικογενειακό εμφιαλωτήριο στο Αίγιο. Είναι χειροποίητα, μικρής παραγωγής, δεν περιέχουν συντηρητικά και τεχνικές χρωστικές ή τεχνητά αρώματα και παράγονται εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα από το περιεχόμενο και τις πρώτες ύλες μέχρι τη φιάλη και το πώμα. Μοναδική εξαίρεση η κινίνη και το τζίντζερ που δεν υπάρχουν στην Ελλάδα (τα φέρνουν από την Ελβετία, σταθμό των μπαχαρικών όλου του κόσμου, όπως μαθαίνω μεταξύ πολλών άλλων).

image

Η σειρά των Three Cents Artisanal Premium Beverages αποτελείται από 5 γεύσεις, το Two Cents Plain, το Pink Grapefruit Soda, το Tonic Water, το Lemon Tonic και το Ginger Beer. Όλα τους στέκονται περίφημα δίπλα στα κοκτέιλ, δίνοντας ένα έντονο αρωματικό και fizzy χαρακτήρα, ενώ είναι ιδανικά και για να τα απολαύσει κανείς από μόνα τους. Το σχεδιαστικό κομμάτι (υπέροχα μπουκάλια που θέλεις να τα πάρεις και μόνο για να στολίσεις το μπαρ σου), το ανέθεσαν στον Νικόλα Γεωργιόπουλο, γραφίστα και dj, ενώ τα σχέδια έγιναν στο χέρι από τη μητέρα του που είναι ζωγράφος. Ένα περιστέρι για το Pink Grapefruit Soda, αναψυκτικό που προορίζεται για το διάσημο κοκτέιλ Paloma που σημαίνει περιστέρι στα ισπανικά. Λεμόνι με ένα πράσινο φύλλο για το Lemon Tonic, ένα πέταλο για την Ginger Beer, αναψυκτικό κατάλληλο για τα Mules (είδος κοκτέιλ, που όμως η ονομασία σημαίνει μουλάρι), ένα σιφόν σόδας για το Two Cents Plain και ένα δέντρο κιγχόνης (από όπου βγαίνει η κινίνη) για το Tonic Water. Είναι ωραία, πολύ ωραία, μέσα κι έξω τα νέα αναψυκτικά και θα τα βρείτε σε μεγάλες κάβες σε όλη την Αθήνα ή θα τα παραγγείλετε απευθείας στο info@threecents.gr

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 7: Η ιστορία του ψαριού
Η ιστορία του ψαριού

Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα

Συνταγές του μίξερ για ψάρι και γλυκά που ταιριάζουν
Μίξερ από την Ελένη Ψυχούλη και τον Στέλιο Παρλιάρο: 5 συνταγές με ψάρι και 5 επιδόρπια που ταιριάζουν

Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι

Μίξερ 7: Η ελληνική Ιχθυοκαλλιέργεια
Η ελληνική ιχθυοκαλλιέργεια σήμερα: Υγιεινό ψάρι, υψηλής ποιότητας σε προσιτές τιμές

Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.