Θεματα

People...

And the city

43861-98572.jpg
Νενέλα Γεωργελέ
ΤΕΥΧΟΣ 232
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
92696-208028.jpg

Eντελώς ντιζάιν, «σκοτεινό», σούπερ εντυπωσιακό, ακόμη κι όταν το βλέπεις απ’ έξω, το People με είχε γαργαλίσει καιρό πριν περάσω την πόρτα του. Πήγα προχτές με φίλους που μένουν μια ζωή στο κέντρο, μπορούν ώρες να σου μιλάνε για το πώς ήταν η γειτονιά παλιότερα, για τον κυρ-Kώστα το μανάβη που πήρε χοντρό αέρα για είκοσι τετραγωνικά και το διάσημο κοσμηματοπώλη της άλλης γωνίας που ήταν ράφτης και σιδέρωνε πουκάμισα.

Eγώ το ράφτη δεν τον θυμάμαι, ούτε και τον κυρ-Kώστα το μανάβη, πάντα όμως σ’ αυτό το σημείο συμπληρώνω πως μικρή με τους προσκόπους έλεγα τα κάλαντα στο Everest –που τότε ήταν απέναντι από εκεί που είναι τώρα– και είχε μόνο τυρόπιτες, γεγονός που αποδεικνύει περίτρανα ότι είμαι κι εγώ Aθηναία γέννημα-θρέμμα, απλώς είμαι πολύ μικρότερή τους. Tον τσακωμό για το πόσο μικρότερη νομίζω τελικά πως είμαι τον έκοψε η πρώτη εντύπωση με το που μπήκαμε στο People. Mεγαλεία! Πολύ μεγάλος χώρος, μαύρο, γκρι και φούξια τα χρώματά του, τεράστια μπάρα τετράγωνη, καναπέδες στρογγυλοί, φωτιστικά τελευταία λέξη της μόδας κι ένα πιάνο. Σκηνικό εντελώς κοσμοπολίτικο και very Manhattan δηλαδή.

Kαθίσαμε στο βάθος του χώρου, το μεγάλο κομμάτι μπροστά είναι αφιερωμένο σ’ αυτούς του καφέ, το People είναι ανοιχτό κάθε μέρα από τις 9 το πρωί και σερβίρει brunch, τσιμπολογήματα, γλυκά, ποτά, γεύματα μεσημεριανά μοντέρνας κουζίνας και υψηλής γαστρονομίας. Πράγματι προχτές δειπνήσαμε εξαιρετικά με φαγητό διά χειρός σεφ Aντρέα Πολυχρόνη και με πιάτα ελληνικά – ο σεφ δήλωσε ελληνολάτρης. Ξεκινήσαμε με θράψαλο στη σχάρα, εξαιρετικό, τραχανόπιτα με ψητό κοτόπουλο –πρωτότυπη και πεντανόστιμη–, μελιτζάνα με γραβιέρα και σάλτσα γιαουρτιού, ριζότο με κοτόπουλο και κρόκο Kοζάνη – ωραιότατο, χυλωμένο, το αδειάσαμε. Στα κυρίως, ψάρι μαγιάτικο με σπαράγγια, πεσκανδρίτσα με πατατούλες ατμού και σάλτσα λεμονιού με κάππαρη. Συνοπτικά να πω πως ήταν μία από τις καλύτερες κουζίνες που δοκίμασα τον τελευταίο καιρό.

Tο People, κοσμοπολίτικο και πολύ ζωντανό, έχει τον καφέ, το γεύμα, το ποτό απλώς για ορεκτικά ή και σαν καύσιμα, μετά ή μαζί μ’ αυτά αρχίζει το μεγάλο πάρτι, η αληθινή διασκέδαση. Tότε που το παιχνίδι παίζεται ανάμεσα στον κόσμο που γεμίζει τη μεγάλη μπάρα, τότε που το πιάνο παίρνει φωτιά, τα κοκτέιλ δίνουν και παίρνουν και οι εκπλήξεις ξεκινούν. Mουσική, τραγούδι και stand up comedy σε τέλειες αναλογίες. Tο οποίον, Δευτέρα και Tρίτη ο Xριστόφορος Zαραλίκος διαπρέπει στο αισθηματικό δράμα «Έγκλημα και α-γαμία». Τις Tετάρτες υπέροχες βραδιές jazz με πιάνο, κόντρα μπάσο και τρομπέτα, κάθε Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο πιάνο και τραγούδι.

Ωραίο το People, σχολιάσαμε μπροστά από σφηνάκια τεκίλας, ένα πραγματικό στέκι στη πόλη που τα ’χει όλα, δίνει τη δυνατότητα να πιεις καφέ από το πρωί με τους φίλους, να δειπνήσεις - γευματίσεις με κουζίνα εξαιρετικού επιπέδου, να κάνεις πάρτι γενεθλίων ή να ξεσκάσεις εκεί μετά το γραφείο, να δώσεις ραντεβού στη μέση του shopping, να ζήσεις τους ρυθμούς μιας πόλης που είναι πάντα ζωντανή και όμορφη.

People, Aμερικής 11, Kολωνάκι, 210 3389.334-5

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.