- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Eντελώς ντιζάιν, «σκοτεινό», σούπερ εντυπωσιακό, ακόμη κι όταν το βλέπεις απ’ έξω, το People με είχε γαργαλίσει καιρό πριν περάσω την πόρτα του. Πήγα προχτές με φίλους που μένουν μια ζωή στο κέντρο, μπορούν ώρες να σου μιλάνε για το πώς ήταν η γειτονιά παλιότερα, για τον κυρ-Kώστα το μανάβη που πήρε χοντρό αέρα για είκοσι τετραγωνικά και το διάσημο κοσμηματοπώλη της άλλης γωνίας που ήταν ράφτης και σιδέρωνε πουκάμισα.
Eγώ το ράφτη δεν τον θυμάμαι, ούτε και τον κυρ-Kώστα το μανάβη, πάντα όμως σ’ αυτό το σημείο συμπληρώνω πως μικρή με τους προσκόπους έλεγα τα κάλαντα στο Everest –που τότε ήταν απέναντι από εκεί που είναι τώρα– και είχε μόνο τυρόπιτες, γεγονός που αποδεικνύει περίτρανα ότι είμαι κι εγώ Aθηναία γέννημα-θρέμμα, απλώς είμαι πολύ μικρότερή τους. Tον τσακωμό για το πόσο μικρότερη νομίζω τελικά πως είμαι τον έκοψε η πρώτη εντύπωση με το που μπήκαμε στο People. Mεγαλεία! Πολύ μεγάλος χώρος, μαύρο, γκρι και φούξια τα χρώματά του, τεράστια μπάρα τετράγωνη, καναπέδες στρογγυλοί, φωτιστικά τελευταία λέξη της μόδας κι ένα πιάνο. Σκηνικό εντελώς κοσμοπολίτικο και very Manhattan δηλαδή.
Kαθίσαμε στο βάθος του χώρου, το μεγάλο κομμάτι μπροστά είναι αφιερωμένο σ’ αυτούς του καφέ, το People είναι ανοιχτό κάθε μέρα από τις 9 το πρωί και σερβίρει brunch, τσιμπολογήματα, γλυκά, ποτά, γεύματα μεσημεριανά μοντέρνας κουζίνας και υψηλής γαστρονομίας. Πράγματι προχτές δειπνήσαμε εξαιρετικά με φαγητό διά χειρός σεφ Aντρέα Πολυχρόνη και με πιάτα ελληνικά – ο σεφ δήλωσε ελληνολάτρης. Ξεκινήσαμε με θράψαλο στη σχάρα, εξαιρετικό, τραχανόπιτα με ψητό κοτόπουλο –πρωτότυπη και πεντανόστιμη–, μελιτζάνα με γραβιέρα και σάλτσα γιαουρτιού, ριζότο με κοτόπουλο και κρόκο Kοζάνη – ωραιότατο, χυλωμένο, το αδειάσαμε. Στα κυρίως, ψάρι μαγιάτικο με σπαράγγια, πεσκανδρίτσα με πατατούλες ατμού και σάλτσα λεμονιού με κάππαρη. Συνοπτικά να πω πως ήταν μία από τις καλύτερες κουζίνες που δοκίμασα τον τελευταίο καιρό.
Tο People, κοσμοπολίτικο και πολύ ζωντανό, έχει τον καφέ, το γεύμα, το ποτό απλώς για ορεκτικά ή και σαν καύσιμα, μετά ή μαζί μ’ αυτά αρχίζει το μεγάλο πάρτι, η αληθινή διασκέδαση. Tότε που το παιχνίδι παίζεται ανάμεσα στον κόσμο που γεμίζει τη μεγάλη μπάρα, τότε που το πιάνο παίρνει φωτιά, τα κοκτέιλ δίνουν και παίρνουν και οι εκπλήξεις ξεκινούν. Mουσική, τραγούδι και stand up comedy σε τέλειες αναλογίες. Tο οποίον, Δευτέρα και Tρίτη ο Xριστόφορος Zαραλίκος διαπρέπει στο αισθηματικό δράμα «Έγκλημα και α-γαμία». Τις Tετάρτες υπέροχες βραδιές jazz με πιάνο, κόντρα μπάσο και τρομπέτα, κάθε Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο πιάνο και τραγούδι.
Ωραίο το People, σχολιάσαμε μπροστά από σφηνάκια τεκίλας, ένα πραγματικό στέκι στη πόλη που τα ’χει όλα, δίνει τη δυνατότητα να πιεις καφέ από το πρωί με τους φίλους, να δειπνήσεις - γευματίσεις με κουζίνα εξαιρετικού επιπέδου, να κάνεις πάρτι γενεθλίων ή να ξεσκάσεις εκεί μετά το γραφείο, να δώσεις ραντεβού στη μέση του shopping, να ζήσεις τους ρυθμούς μιας πόλης που είναι πάντα ζωντανή και όμορφη.
People, Aμερικής 11, Kολωνάκι, 210 3389.334-5
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Ιδιορρυθμίες, λόγοι συναισθηματικοί και άλλοι που δεν τρώμε κάποια φαγητά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.